Konserndirektør Eivind Roald i SAS er ikke redd for å miste troverdighet i forsøket på å bli et livsstilsselskap.
- Den dagen vi ikke lenger er relevant i det vi tilbyr, så mister vi troverdighet. I dag kommer over 50 prosent av omsetningen vår fra våre Eurobonus-medlemmer, så det er en gruppe som er veldig knyttet til merkevaren vår og hvis vi evner å hjelpe dem med deres største dagligdagse problemer, da tror jeg faktisk vi er relevante.
På den store Merkevaredagen til Kampanje kunne han fortelle mer om hvordan han skal ta flyselskapet fra å være en aktør som gjør reisen enklere for passasjerene til et selskap som gjør livet enklere for de reisende.
- Kundene våre har ett problem: tid, tid, tid. Derfor skal vi få livet deres til å bli enklere. SAS skal bli et lifestyle company, sa Roald.
Han sier strategien nå er å bygge opp et community som skal tilbys ulike produkter og tjenester. Kjernemålgruppen til SAS er rundt 2,2 millioner skandinaver som flyr minst fem ganger i året. For det er her de store pengene ligger. Ifølge Roald bruker denne gruppen 300 milliarder kroner på reiser, mens flybilletten utgjør kun 80 milliarder av dem.
SAS fremstår markant annerledes i dag enn det selskapet som på slutten av 2012 stod på konkursens rand. Selskapet slet med skyhøye kostnader og gikk med milliardunderskudd. I dag er selskapet refinansiert og går med overskudd og har vært gjennom en full overhaling av sin merkevarestrategi. Charter-Svein står igjen på bakken, fargepalletten man tidligere brukte er kuttet betydelig ned og selskapet er blitt mer digitalisert.
Roald sier de har tatt store investeringer i sin mobilapp, noe som har ført til at selskapet sitter med den niende mest nedlastede appen blant verdens flyselskaper med sine 2,2 millioner nedlastninger.
- Appen blir et nøkkelredskap når vi skal bygge det nye SAS og for å nå målet om å gi kundene våre en bedre og enklere reise enn våre konkurrenter, sier han.
Selskapet har også utstyrt sine flyvertinner og flyverter med nettbrett og snart blir det wifi til alle reisende. I dag har bare et fåtall av flyene til SAS tilbud om internett via WiFi installert.
Kvaliteten har bare ikke vært god nok, mener Roald. Dagens satellittløsning gir beskjedne 12 Mbit/s. Dette er en delt ressurs for hele kabinen. Bredbåndløsningen de kjøper inn skal gi 12 Mbit/s for hver enkelt passasjer. Forskjellen kommer til å merkes.
- Jeg signerte akkurat med Netflix så nå kan du se film fra du sitter i gaten til du går av flyet.