Sluttet i mediebyrå - lykkes med egen millionbedrift

- Har lagt bak meg jentegreia å ikke ta meg ordentlig betalt, sier seriegründer Ingvild Moen. Her er hennes gründertips.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Ingvild Moens digitalselskap Resonate hadde en omsetning på 5,1 millioner kroner i 2015. Resultat før skatt ble på 1,8 millioner kroner, mer enn en dobling fra 2014-resultatet som ble på drøye 800.000.

- Det har vært en jevn vekst siden oppstarten i 2013. Dette er det beste året så langt, sier Moen til Kampanje.

Fjorårets vekst skyldes ifølge Moen en større satsing på workshops og foredrag.

- Det handler mye om å konkretisere ting og ikke lage luftige strategier, uansett om det handler om sosiale medier eller hvordan teknologisk utvikling påvirker kommunikasjonen. Når kundene har hatt en god workshop så er de så snille og anbefaler meg videre.

Moen, som ble kåret til Årets sosiale medier-personlighet på Social Media Days i 2014, mener det nå er andre utfordringer som tar minst like mye plass som sosiale medier, særlig i tilknytning til ny teknologi.

Les også: Ble Årets sosiale medier-personlighet

- Teknologiskiftet kommer nå med full kraft, og det endrer mye, også for kommunikasjon. Bedriftene begynner å ta dette inn over seg, og flere er redde for å henge etter, sier hun.

- Jeg ser at det er mange andre som er gode på sosiale medier. Der var jeg ganske tidlig ute og hadde tid til å bygge meg en posisjon. Nå ser jeg et skifte i behovet til kundene mine. Sosiale medier er fortsatt en stor del av det, men jeg tror 2016 blir året der teknologi blir like viktig som sosiale medier.

Man må stole på at man sitter på ren fagkunnskap ingen andre har.

Moen har blant annet Grilstad og MTG på kundelisten, og jobber som underleverandør til andre byråer på større kunder.

- Fjorårets største jobb var for The Secret Coffee Shop, der jeg gjorde alt på sosiale medier, sier hun.

Coop fikk en viralsuksess i fjor høst da de åpnet The Secret Coffee Shop på Grünerløkka i Oslo og solgte kaffe uten å fortelle at det de hadde i koppen var den samme kaffen man får kjøpt i alle landets Coop-butikker.

- Det ble en suksess og det var kjempegøy å se at vi kun brukte sosiale medier til å markedsføre kaféen. Da så man virkelig hvor effektiv sosiale medier kan være.

Les også: Slik lurte Coop kaffehipsterne på Grünerløkka

Resonate er ikke Moens første gründervirksomhet. Sammen med Fredrik Østbye stod hun også bak Medialight, som de solgte til OMG i 2012.

- Har du gjort noe annerledes denne gangen?

- Ja, jeg har lagt bak meg jentegreia om ikke å ta ordentlig betalt. Som nyutdannet lærer i 2009 var det et ganske langt steg å ta inn til kommunikasjons- og markedsføringsbransjen. Man må stole på at man sitter på ren fagkunnskap som ingen andre har. Det ser jeg fungerer fint for kundene mine. Jeg har også blitt mer profesjonalisert i måten jeg jobber på.

Les mer: Starter sosiale medier-byrå

Den største fellen man går i er ikke å bygge nettverk.

Moen råder andre som vurderer å starte for seg selv å ha et økonomisk sikkerhetsnett.

- Da jeg startet Resonate turte jeg ikke å tenke at ting skulle gå av seg selv, selv om jeg hadde spart pengene fra salget av Medialight, så jeg leide ut gjesterommet via AirBnB for å sikre at jeg hadde inntekter fra dag én. Hvis jeg ikke hadde fått det til så var planen min å få meg en lærerjobb.

- Hva er den største fellen man kan gå i?

- Den største fellen man går i er ikke å bygge nettverk. Nettverk er kanskje den største verdien i mitt liv. Det er takket være folka jeg kjenner at jeg har kunder og at kunnskapen min øker. De utfordrer meg hele tiden. Man må ikke bygge nettverk på en kynisk måte – relasjonsbygging er kanskje et bedre ord – men man må være oppriktig glad i menneskene man jobber med. For min del betyr det at hvis det ikke fungerer, så avslutter man samarbeidet.

- Har du hatt råd til å gjøre det som gründer?

- Ja, og de trenger ikke å handle om at man ikke liker hverandre, men at man har forskjellige ønsker om hvordan ting skal bli. Da må man være ærlig på det og henvise til andre som kan gjøre en bedre jobb. Det er heldigvis ikke ofte det skjer.

Etter tre år alene ser Moen nå frem til å doble staben.

- Jeg ansetter min første person nå i august som skal jobbe fast på en kunde.

- Det betyr at det går bra også i 2016?

- Jeg har tre millioner i omsetning så langt i år, så det ligger an til å bli et godt år. Jeg håper veksten fortsetter.

Omsetter for fem millioner

Resonate 2015 2014 Endring
Driftsinntekter 5.132 2.021 154 %
Driftsresultat 1.916 748 156 %
Resultat før skatt 1.865 803 132 %

Sluttet i mediebyrå - lykkes med egen millionbedrift