Etter to dager med foredrag på Latter, var det i går kveld klart for den store avslutningen av «Social Media Days» med festen «Social Awards Party». Der fikk Ingvild Moen overrakt prisen «Årets sosiale medier-personlighet» av Nils Petter Nordskar og OMGs Fredrik Østbye. Tidligere vinnere her har vært Hans-Petter Nygård-Hansen og Anita Krohn Traaseth.

- Dette var utrolig kult og veldig stas når konkuransen er så sterk som den var i år, sier Ingvild Moen til Kampanje.

Se alle bildene fra Social Media Days her!

I finalen var det trukket ut fire kandidater eller nominerte og disse var i tillegg til Moen, Astrid Valen-Utvik, Ida Aalen og Hege Øygaren. Finalen i «Årets sosiale medier-personlighet» ble dermed en ren damefinale og et finaleheat juryleder Nils Petter Nordskar kaller «kvinnelandslaget i sosiale medier».

- Det finnes en konkurranse du helst ikke vil stille opp i og «Årets sosiale medier-personlighet» er en slik konkurranse. Denne gangen bestod vinnerkandidatene av hele fire fantastiske kandidater, men juryen klarte å ta et valg blant alle disse fire kvinnene som gjør en utrolig innsats for og i sosiale medier, hver eneste dag, sier juryleder Nils Petter Nordskar.

Ingvild Moen sier at det også er «veldig kult» at det bare var kvinner i finalen.

- Dette er alle bransjekolleger som jeg ser opp til og respekterer og Astrid Valen-Utvik er en person jeg virkelig ser opp til og samarbeider mye med. Jeg var sikker på at Astrid skulle vinne så da jeg skjønte at det var meg fikk jeg nesten litt sjokk, sier Moen.

- Utrolig takknemlig
Moen har jobbet operativt og strategisk med sosiale medier siden 2009, da hun og Fredrik Østbye startet Medialight sammen. I Medialight fokuserte de hovedsakelig på å drifte Facebook-sider, Twitter-kontoer og andre sosiale profiler på vegne av kundene, og på kundelista var blant annet Nidar, Scandic Hotels og Strømmen Storsenter. Under «Social Media Days» i 2012 slapp de to nyheten om at Medialight hadde blitt kjøpt opp av OMG.

- Jeg er utrolig takknemlig for at Fredrik Østbye utfordret meg på den tiden, noe som førte til at jeg sa opp lærerjobben på Kastellet Skole. Jeg elsket lærerjobben, og det er få yrker jeg respekterer mer enn læreryrket, men å få være gründer og jobbe med kunder og utfordringer på nivået jeg gjør i dag er riktig karrierevei for meg, sier Moen i dag.

Moens karriere tok dermed en ny retning, som ansatt som spesialist i sosiale medier i OMG jobbet hun videre med strategi og rådgiving for noen av Norges største merkevarer i OMGs sosiale medie-avdeling. I mars 2013 valgte Moen imidlertid å slutte i OMG for å starte for seg selv for andre gang, med selskapet Resonate AS.

Jobber for seg selv
Moen er i dag fortsatt eneste ansatte i selskapet, men prisvinneren sier hun ikke utelukker at flere kommer til i løpet av året.

- Jeg utelukker ikke at 2014 blir året hvor Resonate ansetter og går fra «jeg» til «vi», sier Moen.

Gjennom Resonate jobber Moen i dag med kunder som MTG TV, Viasat, Nordea, Dipper og Finn.no, og omsetningen endte på i overkant av 1.6 millioner kroner for oppstartsåret 2013. Moen uttrykker selv at det er kundene med deres muligheter og utfordringer som har bidratt til suksessen.

- At både kunder og samarbeidspartnere har vært modige nok til å satse på meg, og at de har stolt på meg, tørt å flytte grenser ved å gjøre aktiviteter som ingen har gjort tidligere, og at de inkluderer meg i langsiktige prosesser sammen med mediebyrå, pr-byrå, reklamebyrå og andre kommunikasjonsleverandører, har gitt gode resultater. Selv om jeg jobber som selvstendig rådgiver, samarbeider jeg mye med mange.

Juryen bak prisen har vært den samme som var med å kåre «Social Media Awards» tidligere på dagen der blant andre Erna Solberg vant «Årets tweet» og Findus for «Beste krisehåndtering». Christian Brosstad ble under konferanse kåret til «Årets ildsjel».