Reklamestudent håndplukket til talentprogram i Cannes: - Føles uvirkelig

CANNES (Kampanje): På andre forsøk klaffet det for Sigurd Torrissen som fikk plass på det prestisjefylte Roger Hatchuel Academy.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

- Det er vanvittig gøy å være her. Jeg prøver å være som en svamp når jeg går rundt og kikker på installasjoner og snakker med bransjefolk, sier Sigurd Eek Torrissen til Kampanje.

Siden søndag har han vært til stede i Cannes og mandag begynte han på Roger Hatchuel Academy, som er talentprogrammet i Cannes Lions. Beskjeden om at han hadde fått plass, kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt.

- Det så egentlig skikkelig mørkt ut fordi jeg hadde sendt ut en haug med praksissøknader, uten å få napp noe sted, og lenge fryktet jeg at jeg kom til å stå uten praksisplass.

Men så snudde det. Og ikke bare ble det praksisplass i SDG/TBWA – det ble også plass i talentprogrammet i Cannes Lions, som eneste norske.

- Det gikk fra dritkjipt til himmelen på én dag. Jeg har fått verdens beste praksisplass hos SDG/TBWA og Erik Heisholt, også er jeg plutselig midt i sirkuset i Cannes og snakker med reklamelegender og ser på noe av verdens beste kreative arbeider. Det er ganske vilt hvordan det ordnet seg, sier Torrissen.

Han ga det også et forsøk i fjor og var nær med en andreplass, så gleden var stor da det klaffet i år. I fjor var det Gloria Alexis o’Kemunto, som fikk plass i talentprogrammet.

Les mer: Stjernemøte for norsk reklametalent: - Vil ut av komfortsonen

- Plutselig snakker man med noen av verdens mest prisbelønte kreatører

For å komme inn på Roger Hatchuel Academy må man søke, og bare et lite antall reklametalenter tas inn årlig. Fra mandag til fredag er det en rekke foredrag og workshops studentene kan få med seg, i tillegg til en brief de jobber med gjennom uken.

- Jeg har en fullpakket timeplan, men jeg prøver å ta innover meg at jeg faktisk er her og prøver å nyte det. Det er så mange interessante mennesker her og plutselig står man og snakker med noen av verdens mest prisbelønte kreatører. Det føles nesten litt uvirkelig, men de tar seg virkelig god tid til å prate med meg, og er veldig nysgjerrig på hva jeg mener om ulike jobber. Det er skikkelig gøy og veldig inspirerende samtaler.

Årets kull er rett i underkant av 30 studenter og ingen er fra samme land.

- Det er gøy å møte folk fra hele verden og sammenligne kulturer. Det er mange forskjeller mellom kulturene, men når det kommer til kreativitet og måten å tenke på, føler jeg at avstanden er mye mindre.

- Jeg lærer fra de beste

I slutten av mars var han på plass i SDG/TBWA, der han skal være i praksis frem til juli.

- Det er et veldig bra sted med veldig flinke folk som virkelig inkluderer meg. I begynnelsen av praksisen fikk jeg til og med være med på jobbtur til Amsterdam, så jeg kunne ikke bedt om en bedre praksisplass der jeg lærer fra de beste med en veldig stødig og god mentor i Erik Heisholt.

- Hvordan er overgangen fra student til byrå?

- Jeg synes det er veldig gøy å få være med prosjekter og virkelig se hvordan man jobber i kreative prosesser. Erik er en veldig god lærer og er ikke redd for komme med konstruktiv kritikk. Jeg liker måten han jobber på, og jeg liker at han er direkte. Det funker kjempebra. Det er kanskje den største overgangen fra skole til jobb.

SDG/TBWA er en del av Omnicom-gruppen og har kontorer flere steder i verden. I Norge er byrået i gang med å bygge opp en ny kreativ avdeling.

- Det er veldig kult at de satser og jeg er helt sikker på at det blir kjempebra. Kanskje får jeg til og med se hvordan det blir.

Les også: Heisholt blir kreativ leder i SDG/TBWA: - De siste årene har vært slitsomme

- Det viktigste jeg har lært er å vise at man er nysgjerrig

Cannes-oppholdet har gitt mersmak og Torrissen drømmer allerede om neste gang.

- Jeg håper virkelig jeg skal tilbake hit. Dette er kanskje det kuleste jeg har vært på. Bare det å få gå på foredrag og snakke med folk i oppstartsfasen slik som meg, til legendene i bransjen er utrolig lærerikt.

Han reiser hjem flere erfaringer rikere selv om det bare varer en uke.

- Det er hektisk og jeg rekker ikke halvparten av det jeg har på timeplanen, men jeg elsker det. Jeg skal nyte de siste dagene og snakke med så mange som mulig. Det viktigste jeg har lært er å vise at man er nysgjerrig og utstråle en positiv energi. Det var jo også det som skaffet meg praksisplass og tur til Cannes.

Reklamestudent håndplukket til talentprogram i Cannes: - Føles uvirkelig