Toppsjefen i Allente slutter: - Har spilt en avgjørende rolle

TV-distributøren Allente må ut å jakte en ny administrerende direktør.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Tv-distribusjonsselskapet Allente, som har både Telenor og Viaplay på eiersiden, mister toppsjefen. Jonas Gustafsson forlater sin rolle som administrerende direktør etter tre år i lederstolen. 

- Jeg har vært en del av Allente fra starten av, og for en fantastisk reise det har vært. Det har vært år  fylt med både suksesser og utfordringer, sier Jonas Gustafsson til Kampanje. 

Han trekker frem både tekniske oppgrader av flere hundre tusen parabolantenner, lanseringen av Allente-merkevaren og den nye strømmetjenesten Allente Stream. Men det har også vært jobbet med kostnadene for å nå målet om en lønnsomhetsforbedringer på 800 millioner svenske kroner i EBITDA-effekt.

- Vi har opprettholdt våre inntekter og har høy lønnsomhet til tross for en redusert kundebase, noe som bare har vært mulig takket være det harde arbeidet fra alle de fantastiske Allente-ansatte, sier han.

- Hva skal du gjøre nå?

- Jeg har jobbet uavbrutt uten opphold mellom jobber de siste seksten årene og ofte med doble roller og konstant beredskap. Jeg har tilbrakt nesten ti år i media- og TV-bransjen, og jeg kommer tilbake med informasjon om hvordan jeg skal tilbringe det kommende tiåret. Jeg ser frem til å tilbringe tid med familien, være i pappapermisjon med min lille datter, og følge Allentes fortsatte suksessrike reise fra sidelinjen fremover, sier han. 

Allente er en nordisk underholdnings-distributør som tilbyr TV- og strømmeløsninger via satellitt og bredbånd til rundt én million kunder i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Men abonnementstallene er som i resten av TV-distribusjonsbransjen fallende og ved siste kvartalsoppdatering til eieren Viaplay kom det frem at tallet nå er på 950.000 kunder.

Selskapet er imidlertid fortsatt en god pengemaskin for eieren og leverte i 2022 et overskudd på hele 331 millioner svenske kroner fra en omsetning på 6,6 milliarder kroner.

Les også: Allente sikter mot 300.000 strømmekunder – Telenor og Viaplay vil selge seg ut av TV-selskapet

 

Midlertidig sjef:

Mahmoud Mustapha tar på seg jobben som sjef midlertidig.

Nestsjefen rykker opp midlertidig

Styreleder i Allente Ove Fredheim sier til Kampanje at selskapet nå «beveger seg over i ny fase» og at det er bra tidspunkt med tanke på å få inn en ny toppsjef. Gustafsson skal ha blitt enig med styret om å fratre, etter at han først har tatt en utvidet foreldrepermisjon.

- Jonas har spilt en avgjørende rolle for Allentes resultater, først som finansdirektør og siden juli 2021 som administrerende direktør. Hans dedikasjon til selskapets suksess har vært uvurderlig. Vi ønsker ham all lykke til i hans fremtidige prosjekter, sier Ove Fredheim, styreleder i Allente.

Allente så dagens lys etter sammenslåing av parabolselskapene Canal Digital og Viasat Consumer, men kundevolumene har krympet med årene hva gjelder antall satellitt-TV-kunder. Når selskapet nå beveger seg over i en ny fase, «vil det være enda sterkere fokus på videre vekst» og den som får den jobben på kort si er Mahmoud Mustapha, selskapets viseadministrerende direktør. Han går inn i rollen som fungerende administrerende direktør med umiddelbar virkning.

-  Mustapha har vært en nøkkelperson i Allente helt siden oppstarten, og vil lede selskapet videre gjennom den neste fasen med vekst og utvikling. Vi ser frem til å gå inn i denne neste fasen av Allentes reise, med Mahmoud som fungerende administrerende direktør, fortsetter Fredheim.

Det er samtidig påbegynt en ekstern rekrutteringsprosess for stillingen som administrerende direktør i Allente.

Les også: TV-gigant landet TV 2-avtale uten krangling: - At det har vært så mange konflikter de siste årene overrasker meg

Toppsjefen i Allente slutter: - Har spilt en avgjørende rolle