Har ansatt 200 nye etter Schibsted-splitt: - Kostnadene blir høyere

Den nye konsernsjefen ønsker nærmere 2.800 ansatte velkommen til det nye selskapet.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Mandag morgen kunne konsernsjef Siv Juvik Tveitnes ønske alle ansatte velkommen til deres første arbeidsdag i Schibsted Media, som fredag forrige uke ble heleid av Stiftelsen Tinius. 

Tveitnes er tidligere konserndirektør for Schibsted News Media, men etter splitten fra Finn.no og de andre rubrikkselskapene i Schibsted-konsernet, som nå eies av Schibsted Marketplaces, er hun nå øverste sjef.

- Det er en litt glidende overganger her, for jeg har ledet denne mediedivisjonen i mange år allerede. Det blir bare en litt større jobb og en litt annen måte å forholde seg til sine overordnede på, som nå blir et styre og ikke en konsernledelse, sier hun.

Samtidig har tidligere konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund, hatt sin siste arbeidsdag.

- Har du fått noen gode råd fra Kristin Skogen Lund som du tar med deg?

- Jeg har hatt et fantastisk forhold til Kristin Skogen Lund som sjef og hvis det er noe hun gir, så er det inspirasjon med tanke på hvordan hun har drevet selskapet. Hun har vært veldig nært folk og veldig drevet av å jobbe med innovasjon og nye ideer. Jeg kommer absolutt til å savne henne i arbeidshverdagen.

Les mer: Schibsted-sjefen har satt sin egen sluttdato – her er Skogen Lunds siste sceneopptreden

Har oppbemannet på flere områder

Schibsted Media rommer fra dag én nærmere 2.800 ansatte. Det er 200 flere de som jobbet i Schibsted News Media før oppdelingen.

- Innenfor enkelte områder, som teknologi, HR og finans, har alle ansatte jobbet i Schibsted ASA. Vi har måttet jobbe oss gjennom hvilke oppgaver vi trenger å løse og hva slags kompetanse vi mangler. Vi har hatt ansettelsesprosesser gående som folk i konsernet har søkt på.

- Vil kostnadene øke nå?

- Ja, på kort sikt. Vi har helt klart hatt skalaeffekter av å være en del av et konsern. Mye av jobben nå handler om å drive et effektivt lønnsomt medieselskap som evner å finansiere seg selv og ha kapital til overs til investeringer.

- Må kostnadene kuttes tilsvarende på sikt?

- Dette er en midlertidig kostnadsøkning for å håndtere splitten, og så er det en viktig oppgave for oss å få til dette på en måte som gjør at vi driver på en god og effektiv måte.

Forrige uke kunne Kampanje skrive at det pågår nedskjæringer i Schibsted Marketplaces, og mer spesifikt i salgsorganisasjonen til Finn.no. Det pågår ingen tilsvarende prosesser i Schibsted Media ifølge Tveitnes.

- Vi har kostnadsprogrammer som går ut 2024 og vi følger planene vi har lagt. Det er ikke noe nytt knyttet til dette nå, sier hun.

Les mer: Finn.no må nedbemanne: - Oppsigelser er uunngåelige

Fikk stafettpinne:

Siv Juvik Tveitnes blir ny sjef for Schibsted Media og Christian Printzell Halvorsen blir ny sjef for Schibsted Marketplaces. Fredag fikk de stafettpinnen fra tidligere konsernsjef Kristin Skogen Lund i en egen markering. Foto: Schibsted

- Har ikke solgt mine aksjer

I én av sine siste offentlige opptredener som Schibsted-sjef, på en mediekonferanse i København, sa Kristin Skogen Lund at de «skulle vært mindre opptatt av å beskytte eksisterende posisjoner og fokusere mer på å ta de nye».

- Blir det vanskeligere nå som Schibsted Media er et rendyrket mediekonsern?

- Vi har en veldig dedikert medieeier som absolutt er kompetent og som har vært en drivkraft i å utvikle Schibsted i mange år allerede. De er kapitalsterke, har vilje til å investere og har et langsiktig perspektiv. Jeg håper og tror at det skal være et godt utgangspunkt for å styrke posisjonene vi allerede har, men også videreutvikle oss og vokse over tid, sier Siv Juvik Tveitnes.

Schibsted Media er nå tatt av børs, men den nye konsernsjefen har ingen umiddelbare planer om å selge aksjene sine i Schibsted Marketplaces, som fortsatt skal være et børsnotert selskap.

- Jeg har ikke solgt mine aksjer, sier hun.

- Skal du det?

- Nei, det vet jeg ikke. 

Journalistene i Schibsted-mediene har på sin side fått ulike frister på seg til å selge aksjene de sitter på.

- Det er opp til sjefredaktørene hvordan de skal håndtere dette internt. Alle har en policy på at man ikke skal eie aksjer, men det blir noen overgangsordninger har.

Har ansatt 200 nye etter Schibsted-splitt: - Kostnadene blir høyere