Los & Co-sjef tar med seg kreativ leder til Ahead Group – skal starte nytt byrå

Espen Haugen og Marius Aasen blir sentrale i en helt ny byrålansering hos konkurrenten.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

For halvannen uke siden kunne Kampanje avsløre at Espen Haugen har sagt opp stillingen sin i Los & Co. Det skjer fire år etter at han ble hentet fra Publicis og Kitchen for å lede reklamebyrået i Oceans-gruppen.

- Jeg har hatt fire fantastiske år, men har fått en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sa han til Kampanje ved månedsskiftet.

Nå kan vi avsløre at den nye muligheten har dukket opp bare en kort spasertur fra Los & Cos lokaler på, Vippetangen, hos Ahead Groups i Telegrafen-bygget i Oslo.

Her skal Espen Haugen starte opp et nytt byrå under Ahead-fanen, og han får også med seg Marius Aasen, som i dag er kreativ leder i Los & Co.

Haugen kan bekrefte opplysningene når Kampanje tar kontakt.

- Jeg kan bekrefte at Ahead er med på eiersiden i et nytt initiativ hvor blant annet Marius Aasen og jeg er involvert. Dette vil være et selvstendig byrå som starter opp 1. august, sier han.

- Dessverre kan jeg ikke dele mer informasjon nå av hensyn til de involverte og de pågående prosessene, men vi ser frem til å dele mer i begynnelsen av august.

- Noe jeg har drømt om lenge

Marius Aasen har mange år bak seg som kreatør i Try, men kom fra en periode i datterbyrået Pol da han ble hentet til Los & Co av Espen Haugen i 2022.

- Jeg har hatt det utrolig fint i Los & Co, og blitt kjent med mange fine folk. Sammen har vi fått til spennende ting, og vi har klart å tiltrekke oss mange nye og spennende kunder på relativt kort tid. Med litt medvind i ryggen blir det jo litt ekstra gøy å gå på jobb, sier han til Kampanje.
 
- Hvorfor har du valgt å slutte nå?

- Jeg velger å slutte nå fordi jeg har fått mulighet til å gjøre noe jeg har drømt om lenge. Jeg kan ikke dele detaljene i den drømmen med dere helt enda, men dere får fortsette å lese Kampanje så får dere snart svaret.

Offensiv satsing:

Kjetil Botten Skogly nøyer seg ikke med å samle seks av sine byråer i «superbyrået» Bloom. Han er i ferd med å stable på beina et selvstendig byrå som skal satse på strategisk kreativitet.

- En ny tilnærming

Ahead-sjef Kjetil Botten Skogly kan si litt mer om rekrutteringen han har gjort.

- Espen og Marius er to fantastisk dyktige folk som jeg har veldig respekt for og som jeg vet er veldig gode, og så vil det komme til et knippe andre veldig flinke folk også, som vil være klare til oppstart, sier han.

- Hva er bakgrunnen for denne satsingen?

- Vi har store ambisjoner, og det nye byrået vi etablerer sammen med Espen og Marius, og noen andre fremragende mennesker, er en del av en større offensiv strategi, sier han.

Byrået skal være posisjonert innen strategisk kreativitet, forteller Skogly.

- Det er ikke bare et nytt reklamebyrå, men en ny tilnærming for å møte kundenes behov og tilby markedet spisset kompetanse på kreative problemløsninger. 

Det er bare kort tid siden Ahead Group kunngjorde at seks av gruppens byråer blir slått sammen til ett og får navnet Bloom. Dette byrået skal ledes av Camilla Forberg.

Les mer: Ahead-gruppen slår sammen seks selskaper – Camilla Forberg skal lede nytt «superbyrå»

- Hva skal det nye byrået levere som Bloom ikke skal levere?

- Dette byrået vil ha sitt eget tydelige verdiforslag i markedet. Det vil være tilfeller hvor Bloom og det nye byrået vil være i konkurranse, men Blooms strategi står tydelig og fast. Bloom er et helintegrert byrå som vil ha som tilnærming å bygger bro mellom business og brand i et brand equity-perspektiv, men også med stort fokus på kreativitet.

Det nye byrået skal være i drift allerede i august og skal være et selvstendig byrå i Ahead Group ved siden av Bloom, Oculus og Wergeland Apenes.

- Vi gleder oss til å slippe katta helt ut av sekken, sier Skogly hemmelighetsfullt.

- Har ikke behov for å kommentere det

Konsernsjef i Los & Co-eier Oceans, Jan Christian Fosseidbråten, har på sin side ikke mye å meddele om exiten til to av reklamebyråets nøkkelpersoner.

- Jeg har egentlig ikke noe behov for å kommentere det, sier han til Kampanje.

- Vi har en utrolig sterk organisasjon med nytt eierskap og et fokus på videreutvikling, fortsetter han.

Tidligere i år kjøpte den den svenske vekstraketten ARC Arise Consulting (ARC) 100 prosent av aksjene i Oceans, som i tillegg til Los & Co inkluderer Neue Design Studio, TBA og Alexander Reklamebyrå. 

Les mer: Svensk byråkjempe kjøper Los & Co-eier – norske partnerne casher ut titalls millioner

Los & Co-sjef tar med seg kreativ leder til Ahead Group – skal starte nytt byrå