Skuffende resultater tvinger byråtoppen til å gå av: - Burde ikke tatt jobben

Norgessjefen i mediebyrågruppen Mediabrands går av på grunn av liten verdiskapning. Etterfølgeren er allerede på plass.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Kei Grieg Toyomasu forlater stillingen som norgessjef i IPG Mediabrand. Toyomasu kom til mediebyrågruppen for 1,5 år siden og kom den gangen fra en lederstilling i flyselskapet Norwegian.

- Det er trist å forlate et så spennende fagmiljø med mange dyktige folk jeg er blitt glad i. Samtidig har jeg ikke klart å tilføre verdier som kan forsvare den dedikerte rollen som norgessjef, og da er det ikke lenger forsvarlig at jeg forblir i selskapet, sier avtroppende norgessjef i IPG Mediabrands, Toyomasu.

Han sier han ikke har noen konkrete planer for fremtiden akkurat nå.  

- Men jeg vil starte jakten på min neste utfordring umiddelbart. Samtidig har jeg stor tro på at både Initiative og UM kommer til å bite godt fra seg i bransjen fremover, og jeg ønsker alle mine tidligere kolleger lykke til, sier han.

- Hva legger du i at du ikke har klart å tilføre verdier?

- Det går på å få lønnsomhet ut av rollen. Det ble opprettet en dedikert rolle som norgessjef, en rolle som ikke har eksistert de siste årene. Jeg ble kontaktet da jeg var i Norwegian for å ta den stillingen. Det gjorde jeg, men verdiene av å ha en dedikert stilling har jeg ikke fått nok ut av, enkelt og greit, sier Toyomasu.

- Angrer du på at du tok jobben?

- Ut ifra at jeg ikke har fått til det jeg burde fått til, skulle jeg i retrospekt ikke tatt jobben.

- Frister det å fortsette i byrålivet?

- Jeg har fra tidligere mange år bak meg i byråbransjen, men jeg savner å jobbe for en norsk merkevare med internasjonale vekstambisjoner. Nå skal jeg tenke meg godt om før jeg bestemmer meg for hva jeg skal gjøre videre.

Mediabrands skriver i en melding at lederskiftet kommer som en del av «forventningene selskapet har fra nettverket samt behovet for organisatorisk omstilling.»

Les også: Blir ny sjef for mediebyråene Initiative og UM: - Vi har vært litt undervurderte

Gladere dager:

Det var god stemning da Kei Grieg Toyomasu ble presentert som ny sjef i Mediabrands-gruppen i Norge. Her sammen med styreleder Uffe Henriksen, Cato Drægebø og Cathrine Jarning. Sistnevnte har også forlatt selskapet. Foto: Eivor Eriksen.

Etterfølgeren er allerede klar

Den nye sjefen i Mediabrands blir Cato H. Drægebø. Han har de siste årene har ledet Initiative i Norden, i tillegg til at han har vært involvert i globale og regionale prosjekter og prosesser. 

- Dette er en jobb jeg ser fram til å ta fatt på sammen med en sterk ledergruppe og alle de flotte folkene i IPG Mediabrands Norge. For oss fremover handler det om at vi skaper moment og sikrer økt suksess i de prosesser og prosjekter som sikrer at vi er en god partner for eksisterende og nye kunder. Vi har klare ambisjoner, og folka og mentaliteten til å få det til, sier Dægebø.

Nordisk leder for IPG Mediabrands, Uffe Henriksen, sier han «er glad for at Drægebø har takket ja til jobben med å lede IPG Mediabrands fremover.»

- Han har den strategiske kompetansen, kjennskapen til nettverket og en track-record som skal til for å sikre tillitt fra de ansatte, markedet og eierne fremover, sier Henriksen,

Lederskifte i Mediabrands kommer til tross for at byrågrupperingen vant flere store kunder mot slutten av 2023.

- Selv om byråene UM og Initiative har hatt god fart og vunnet store kunder i Norge og har kunder med høy tilfredshet, har ikke IPG Mediabrands i Norge evnet å sikre den omstillingen, farten, gjennomføringskraften eller de økonomisk resultatene som er ønsket. Kei fratrer derfor sin stilling. Jeg takker Kei for innsatsen og ønsker han lykke til videre, sier Henriksen.

I mars i år ble det også klart at Cathrine Jarning sluttet i Mediabrands-byrået UM. Jarning var byråleder og hadde vært 16 år i selskapet da hun ga seg.

Les også: UM-sjefen slutter: - Et tap for selskapet

Skuffende resultater tvinger byråtoppen til å gå av: - Burde ikke tatt jobben