Fire av fem partnere har sluttet i Wergeland Apenes etter oppkjøp

- Wergeland Apenes står mer solid enn noen gang, mener Ahead-sjefen.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Det har gått drøye to år siden Aller-eide Ahead Group kunngjorde at de ville kjøpe en majoritetsandel av PR-byrået Wergeland Apenes. Byrået ble startet av Rune Mørck Wergeland og Martin Apenes i 2011 og hadde på salgstidspunktet fem partnere.

Med dagens nyhet om at Martin Apenes gir seg som byråleder og selger seg ut av selskapet, er Rune Mørck Wergeland den eneste av disse fem partnerne som fortsatt skal jobbe i byrået.

De andre - Maren Bækkelund Ellingsen, Elin Ytterdahl, Joakim Frenning Larsen og nå også Martin Apenes - er ute.

Ellingsen er en av gründerne av det nye byrået Bohr, mens Ytterdahl og Larsen har startet rådgivningsselskapet Ly. Apenes selv blir advokatfullmektig i Mageli.

Les mer: Martin Apenes slutter i Wergeland Apenes: - Som å flytte hjemmefra

- Har sluttet av veldig ulike årsaker

Konsernsjef i Ahead Group, Kjetil Botten Skogly, legger ikke skjul på at de vil merke at en av gründerne i Wergelad Apenes nå slutter.

- Det at Martin slutter er på mange måter trist. Han er en bauta i kommunikasjonsbransjen og vi kommer selvfølgelig til å savne han. Samtidig har vi over tid jobbet for å gjøre Wergeland Apenes robust nok til å tåle at nøkkelpersoner slutter, for vi vet at sånn er det overalt. Det føler jeg at vi har klart på en god måte, sier Skogly til Kampanje.

Han registrerer også at fire av fem partnere har sluttet siden de kom inn på eiersiden i byrået.

- De har sluttet av veldig ulike årsaker, sier han.

- Men du tror ikke noen av dem har sluttet nettopp fordi Ahead Group har kommet inn på eiersiden?

- Nei, det er ikke den tilbakemeldingen jeg har fått fra noen av dem. Det er nok mer at de har ønsket å gjøre andre ting. Det kan være personlige valg underveis. Derfor har vi gradvis gjort denne styrkingen og bygget robustheten i selskapet. Wergeland Apenes står mer solid enn det har gjort noen gang.

- Hva begrunner du det med?

- Wergeland Apenes har alltid hatt flinke kunder, gode kunder og fornøyde kunder. Det har vi klart å bygge videre på. Selskapet går godt økonomisk og er åpenbart attraktivt posisjonert i markedet. Det er gjort et imponerende stykke arbeid på alle disse områdene av et samlet team som har fått til betydelig fornying, sier Skogly.

- Det man er redd for når man kjøper noe er at man ikke skal klare denne overgangen som naturlig kommer etterpå. Det er jeg glad for at vi har klart.

Les mer: Går fra Zynk til sjefsjobb i Wergeland Apenes: - Har en siviløkonom i magen

Den gang da:

Fra venstre: Kjetil Botten Skogly (konserndirektør Ahead Group), Elin Ytterdahl Tohje (tidligere partner), Joakim Frenning Larsen (tidligere partner), Martin Apenes (partner og daglig leder), Rune Mørck Wergeland (partner), Bjørn Tore Rivrud (CFO i Ahead Group), Karina Dahling Ehrenclou (konserndirektør strategi i Aller Media) og Maren Bækkelund Ellingsen (tidligere partner). Foto: Knut Kristian Hauger

Har fått inn tre nye partnere

Ahead-sjefen har heller ingen planer om å gi slipp på den andre gründeren, Rune Mørck Wergeland.

- Samtalene jeg har med Rune gir tydelige indikasjoner på at vi i fellesskap har et langsiktig perspektiv på dette, sier Skogly.

Samtidig som flere partnere har sluttet, har Wergeland Apenes siden oppkjøpet fått inn tre nye partnere. De er Christina Tellefsen, Suzanne Nedrum og Jenny Nygaard.

- De har virkelig bidratt til å styrke Wergeland Apenes og gjøre det til det selskapet det er i dag. Selv om Martin slutter, så er selskapet så robust at det tåler det veldig fint.

- Vil Ahead Group kjøpe ut Martin Apenes?

- Det er naturlig at han ikke er med som eier i et langsiktig perspektiv. Vi vil kjøpe de aksjene og så er det noen ganger sånn at vi kjøper aksjer for å gi andre mulighet til å bli partnere.

- Er det det som vil skje her?

- Akkurat hva vi gjør med de aksjene, er ikke helt avgjort. Men han kommer ikke til å sitte som eier i et lengre perspektiv.

- Hva skjer med navnet Wergeland Apenes?

- Navnet skal bestå. Det har jeg snakket med Martin om. Ahead eier navnet og vi er veldig glade i det. Det er en godt etablert merkevare med godt renommé i markedet. Martin har også gitt uttrykk for at han synes det er stas at Apenes-navnet får leve videre.

- Har godt av friske tanker

Martin Apenes - som beholder sjefsstolen til ny byråleder er på plass i september - synes ikke Wergeland Apenes har endret karakter etter at de ble kjøpt opp av Ahead.

- Nei, i bunn og grunn så driver vi som før. Så har vi fått noen tilleggsmuligheter som er veldig interessante både i markedet og for oss, sier han til Kampanje.

- Det at du og andre partnere selger dere ut, skyldes det at Ahead har kommet inn?

- Nei, det er helt uavhengige årsaker til det. Husk at av alle partnerne så har jeg vært der lengst. Det er det arbeidslivet håper på, at det er et visst omløp, og så har vi fått inn nye partnere i Wergeland Apenes som startet som rådgivere og som er kjempedyktige. Jeg tror selskapet har veldig godt av at vi får inn friske tanker. 

 

Fire av fem partnere har sluttet i Wergeland Apenes etter oppkjøp