Agentbyrå henter tidligere Sophie Elise-manager - skal lede ny PR-satsing

Nora Collective er inne i sitt tiende år og skal fremover satse mer på profiler og PR. Omsetningen bikker for første gang 20 millioner kroner.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Agentbyrået Nora Collective, som lenge var kjent for å representere landets mest suksessrike blogger Sophie Elise, kan i sitt tiende år fortelle om både overskudd, nye satsingsområder og signering av flere nye profiler.

Omsetningen i selskapet bikket for første gang 20 millioner kroner og byrået landet et overskudd på snaue 1,5 millioner kroner i 2023.

- Vi regner med vekst i 2024, og har akkurat gått inn i en travel sommersesong der våre artister opptrer på festivaler i hele landet, sier daglig leder Petter Wahlen til Kampanje.

Overskuddet er litt ned sammenlignet med tilsvarende tall fra 2022 da overskuddet var på i overkant av to millioner.

- Vi opplever mye interesse rundt de nye satsningene våre, så aktiviteten er god. Samtidig, så ønsker vi å investere videre i økosystemet vi bygger, der profilene, artistene og produsentene vi representerer står i sentrum, sier han.

Noe av det Nora Collective skal satse på fremover er blant annet profiler og PR og her henter byrået en leder som også har en fortid med influenceren Sophie Elise. 

I juni i fjor ble det imidlertid kjent at Nora Collective og Sophie Elise avsluttet samarbeidet.

Her kan du se alle tallene til Nora Collective for regnskapsåret 2023. All tall i MNOK. Agentbyrå øker omsetningen

Nora Collective 2023 2022 Endring i %
Omsetning 20,2 18,7 + 8
Driftsresultat 1,4 1,1 + 27
Resultat før skatt 1,7 2,1 - 19

Henter inn tidligere Storm-rådgiver

Nora Collective henter inn tidligere seniorrådgiver i Storm Communications og mediekontakt og manager for Sophie Elise, Tina Berggård. 

- Managementjobben for Sophie Elise har vært spennende og givende, med mediehåndtering, forhandlinger og ikke minst å få ta del i den største hendelsen i Sophies liv, nemlig at hun ble gravid og at hun nå er mamma til lille Helmer. Nå har livet til Sophie gått over i en ny fase, men hun er en venn av huset, sier Berggård.  

I Nora Collective, der hun begynner nå før sommeren, skal Berggård lede satsingen Nora PR og Nora Profiles.

- Jeg har jobbet i kommunikasjonsbransjen i 15 år, og har i de fleste av de årene jobbet med selskapskommunikasjon, rett og slett en «corporate» jobbhverdag. sier hun til Kampanje. 

Hun var tidlig i 20-årene da hun startet som rådgiver for Gambit og i 2014 ble Berggård kåret til «Årets unge PR-talent» under bransjens årlige arrangement Gullkorn. Hun har tidligere jobbet for Danske Bank, DNB og Hill+Knowlton Strategies før hun gikk til Strawberry-byrået Storm. 

- Hva har du gjort siden Storm? 

- Siden jeg gikk ut av Storm i fjor har jeg vært manager for Sophie Elise og jobbet med kommunikasjonskunder på egen hånd, sier Berggård. 

I Nora PR vil hun jobbe med PR for selskaper innenfor musikk, kultur, sport, mat- og drikke, byutvikling, mote og livsstil.  

Jobbet med Nora:

Nora Collective var lenge agentbyrået til Sophie Elise. Deretter forsvant hun til Tina Berggård, som var manager for superinfluenceren. Foto: NTB.

Signerte fotballtalent

Det siste leddet i Nora Collectives nye satsinger, er sportsbyrået Nora Sports.  Her blir den første signeringen den 19 år gamle landslagsspilleren og fotballtalentet Antonio Nusa. Denne satsingen ledes av styreleder i Nora Collective, Shire Standnes og kreativ leder, Yunus Daar.

- Dette er starten på noe veldig spennende, og vi er svært stolte av å jobbe med Antonio. Vi jobber tett med Atta Aneke, som gjennom flere år har hatt internasjonal suksess som agent. Sammen med Atta og Antonio skal vi jobbe både lokalt og internasjonalt. Det er mer i vente for satsingen vår i Nora Sports, sier Daar.  

Nora Collective har gjennom årene gjort alt fra små til store samarbeid med andre aktører i kulturnæringen og samarbeidspartnere som IKEA, Fanta, Jaguar, Fortum og Amnesty.  

Kollektivet:

Her ser du et lagbilde av hele gjengen i Nora Collective.

Flere kjente artister i stallen

Nora Collectives har flere artister i stallen og først og fremst fra musikkscenen. Stallen i dag består av kjente folk som Arif, Stig Brenner og Kapteinen. Men fremover vil agentbyrået også utvide virksomheten sin og hente inn både andre profiler og sportsprofiler.

- Noe som kjennetegner Nora Collectives arbeid, er at vi tenker langsiktighet og kreativitet i alt vi gjør. Vi har blant annet bygget to av Norges aller råeste artister fra scratch, og måten vi bygger merkevarer på med et langsiktig perspektiv, er et tankesett og måte å jobbe på som vi tar med oss når vi nå ekspanderer, sier Wahlen.

Nora Collective etablerer nå de nye satsingsområdene Nora Profiles, Nora Sports og Nora PR. Allerede har selskapet signert fotballspilleren Antonio Nusa, sosiale medie-profilen David Mokel og det kulinariske talentet Runa Kvendseth.

. Vi skal utgjøre en reell forskjell for profilene, utøverne og artistene vi jobber for, og rett og slett være skikkelig management, ikke et bookingbyrå. Det er en vesentlig forskjell på det, selv om vi har inntrykket av at flere i mediebransjen mikser de to, sier Wahlen.

Agentbyrå henter tidligere Sophie Elise-manager - skal lede ny PR-satsing