Forsvarssjefen har i kjølvannet av krigen i Ukraina vært klar på at det norske forsvaret trenger mer penger og flere folk, og har gitt regjeringen råd om at personell- og kompetansesitasjonen er den «største risikofaktoren for utviklingen av Forvaret». Det rådet legges også til grunn når Forsvaret nå lyser ut ny mediebyråavtale, for denne gangen deler de opp avtalen i to for å få inn spesialkompetanse på rekruttering og stillingsannonser.
Det betyr at mediebyråavtalen som Dentsu-byrået Carat sitter på i dag i kommende avtaleperiode vil bestå av én delkontrakt innen mediestrategi, omdømme- og utdanningskampanjer og én innen employer branding og stillingsannonser. Det betyr også at Forsvaret eventuelt kan ende opp med to byråer denne gangen.
- Det krever ulik kompetanse, og vi har derfor delt medieavtalen i to, slik at vi kan få den beste tilbyderen innenfor begge områdene, forteller markedssjef i Forsvaret kommunikasjon, Gry Bohne Hauge, til Kampanje.
Hun påpeker at siden de inngikk avtale med Carat i 2019, har behovet for å kunne håndtere mange stillingsutlsyninger og ad hoc-kampanjer mot jobbmarkedet blitt stadig viktigere.
- Vi lyser ut flere stillinger nå enn tidligere, og i jobbsøkers marked kan det være krevende å få gode kandidater til alle stillingene våre. Vi må derfor jobbe smart og effektivt her også, og trenger spesialkompetanse fra mediebyrået innen dette fagfeltet, fortsetter Hauge.
Fristen for å melde sin deltakelse i det nye anbudet er satt til 29. juni i år, og Forsvaret har som mål å signere de to avtalene i slutten av september i år. Avtalene skal dekke behovet til Forsvaret, Forsvarsmateriell, Forsvarets Forskningsinstitutt i tillegg til at Forsvarsdepartemenetet og Nasjonal Sikkerhetsmyndighet også skal ha opsjon til å bruke den nye avtalen.