Clear Channel vinner Akershus-kontrakt til over 100 millioner

Konkurrenten JCDecaux ønsker ikke kommentere hvorvidt de deltok i anbudet.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

I disse dager venter utendørsgigantene spent på en avgjørelse på storkontrakten fra Sporveien Media, som skal ha en verdi på over én milliard kroner over ti år. En vinner skal etter det Kampanje forstår kåres i juni, men i mellomtiden kan derimot Clear Channel feire en liten seier når de nå vinner kontrakt med Viken Kollektivterminaler, hvor Clear Channel nå skal drifte samtlige bussholdeplasser og kollektivknutepunkt i Akershus-regionen, samt utendørsplakatene ved fergeleiet på Aker Brygge. 

Det betyr at samarbeidet som startet for 20 år siden nå fortsetter.

- Det er svært gledelig å få fornyet tillitt fra Viken kollektivterminaler. Dette er en viktig kontrakt for oss, som styrker vår tilstedeværelse ytterligere i sentrale områder på Østlandet, sier daglig leder i Clear Channel Norge, Dennis Højland Nyegaard, til Kampanje.
 
Utendørsgiganten ønsker derimot ikke å si noe om den kommende avgjørelsen i storanbudet til Sporveien Media. Det er Clear Channel som sitter på avtalen i dag.
 
- Akershus-regionen må jo være en god forrett?
 
- Det ønsker vi ikke å kommentere på nå, er det korte svaret fra Clear Channel. 
 
Den nye avtalen skal for øvrig ha en totalverdi ekskludert merverdiavgift på 102 millioner kroner over fem år. Avtalen begynner å løpe fra 1. januar 2024.
 
 

- Investerer totalls millioner i nye flater

Til tross for at Clear Channel allerede har sittet på avtalen med Viken Kollektivterminaler, kan den nysignerte avtalen bringe enda mer dekning og kroner i kassen for utendørsselskapet. Viken Kollektivterminaler vil nemlig bruke et sted mellom 12-17 millioner kroner fra avtalen til å utbedre eksisterende områder og investere i nye.

- Vi har hatt en åpen konkurranse i markedet og det var Clear Channel som strakk seg lengst, når de har levert et tilbud som inneholder både kvalitet, garantier og ikke minst en pris som var veldig god, sier administerende direktør i Viken Kollektivterminaler, Jafar Altememy, til Kampanje. 

Han påpeker at Akerhus-regionen med over 600.000 innbyggere nå vil få markant mer dekning i utendørsreklame. De er allerede i gang med utbygging og har planer om å utvide med over 500 utendørsflater i løpet av kontraktsperioden. Fokuset er på byer og tettsteder som Asker, Sandvika og Ski, samt de mest trafikkerte områdene i Romerike og Follo

- Selv om Clear Channel har hatt denne avtalen tidligere har det vært et begrenset antall flater, og nå bygger vi ut hver eneste dag og investerer i det, kommenterer Altememy.

- Bidrar Clear Channel på noen måte her med å utvikle nye flater - er det en del av avtalen?
 
- Vi ser på de områdene der det er mulighet for å oppgradere og utvikle, og i samråd med Clear Channel ser vi om det er en markedsinteresse, og om områdene har en markedsverdi. Vi rådfører oss med Clear Channel, men vi har også egne ressurser som er ute og kartlegger.

- Har lite eller ingen dekning i dag

For Nils Li, etableringsleder i Clear Channel, er utbyggingen en viktig og strategisk mulighet for å nå de drøyt 600.000 menneskene som bor i Akershus. 

- De fleste av disse stedene har lite eller ingen utendørsdekning i dag. Når store deler av arbeidskraften i Oslo bor rundt i Akershus, betyr det et stort løft i å tilby etterlengtet dekning og frekvens fra jobben i Oslo og hele veien hjem, sier han til Kampanje. 

I tillegg til å bygge ut nye reklameområder, vil det også bli bygget ut et vesentlig antall digitale reklameskjermer ved mange terminaler. 

- Digitalt kan vi nå for første gang bevege oss utover i distriktene gjennom sentrale buss- og fergeterminaler. Digitale skjermer har tidligere vært forbeholdt kjøpesentre, tog- og T-bane-stasjoner. Dette betyr et etterlengtet kvalitetsløft for våre kunder, sier Li.

JCDecaux vil ikke kommentere om de deltok

Ifølge anbudskunngjøringen på Doffin skal det ha vært to selskaper som kjempet om kontrakten, men JCDecaux-sjef Øyvind Markussen ønsker ikke kommentere om de deltok i anbudet når Kampanje ringer. De sitter selv på de resterende utendørsflatene på Aker Brygge.

De fikk seg likevel også en liten seier før anbudet om Sporveien Media avgjøres.

JCDecaux går nemlig seirende ut av konkurransen om reklamefinansierte bymøbler i Sandnes og Sola. Dette er en avtale JCDecaux har hatt siden 2002. Den nye kontrakten strekker seg til 2038.

Les også: JCDecaux sikrer seg ny kontrakt i Rogaland

Clear Channel vinner Akershus-kontrakt til over 100 millioner