Aller Media legger ned influencerbyrå - inngår sluttavtaler med ansatte

- Vi har ikke klart å skape tilstrekkelig volum, sier byråleder.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Halvannet år etter at Aller Medias satsing på influencere ble døpt om fra Adlink til Aller Social Club, avvikles satsingen på influencere. Det bekrefter daglig leder Hillevi Forsman overfor Kampanje.

- Vi har dessverre ikke klart å skape tilstrekkelig volum og den lønnsomheten vi ønsket, knyttet til dette segmentet i markedet, skriver hun i en e-post til Kampanje.

- Hvorfor tror du ikke dere har klart å skape tilstrekkelig volum og lønnsomhet? 

- Vi ser at influencere ligger for langt unna Aller Medias eksisterende virksomhetsområde, med publisistiske, redaktørstyrte kanaler.

Aller Social Club har koblet annonsører med egne influencere og har blant annet konkurrert med VGTVs influencerbyrå Max Social om profiler og oppdrag.

Avviklingen skal innebære en nedbemanning på fire ansatte.

- Som en følge av at denne virksomheten reduseres, er det inngått frivillige sluttavtaler med berørte ansatte, skriver Forsman.

Gir slipp på profiler

Aller kom inn på eiersiden i Adlink i 2007. Den gangen var selskapet et annonsenettverk som hadde spesialisert seg på sosiale medier. Etter hvert ble satsingen spisset inn mot influencere og podkastproduksjon, og Aller Media kjøpte seg helt opp i 2021.

Den siste tiden har selskapet hatt avtaler med profiler som Erlend Elias, Anne-Kat Hærland og volleyball-profilene Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum.

- Kommer Aller til å ha noen influencervirksomhet fremover?

- Aller Media har et kundesentrisk salgsfokus, så der hvor kunder i større samarbeid etterspør profiler, vil Aller Media finne gode løsninger på dette.

- Hva skjer med influencerne dere har hatt i stallen?

-
Profilene står nå fritt til å selge selv, eller gå til andre managementselskap. 

Usikker fremtid for podkast-satsing

Hillevi Forsman tok over som sjef for Aller Social Club etter Tore Nesheim for to år siden. Da var målet å utvide tjenestetilbudet og skape et sted «hvor profiler og kunder ønsker å være».

Les mer: Ny Aller-topp slutter - gir seg som influencer-sjef etter 17 år i Adlink

Nå er det usikkert hva, om noe, som blir igjen av satsingen.

- Dette vil vi jobbe med fremover i samband med vårt strategi- og planarbeid. Vi har i dag blant annet egeneide og egenproduserte podkaster. Aller Media vil ha en aktiv strategi fremover innenfor lyd og lyd vil være en naturlig del av vår strategi som publisist. 

- Hva skjer med din rolle?

- De neste månedene skal jeg jobbe med endringene og gjennomføre eksisterende samarbeid og avtaler.

Denne saken ble oppdatert kl. 09.15 med informasjon om hvor mange ansatte som er berørt.

Aller Media legger ned influencerbyrå - inngår sluttavtaler med ansatte