Watch Media taper ti millioner kroner i Norge - varsler to nye nettaviser

- Det ligger masse hardt arbeid foran oss, men vi er optimistiske og ikke i tvil om at vi vil lykkes, sier konsernsjef.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi Journalist

Da den danske mediegiganten Watch Medier, som driver et tosifet antall nisjenettsteder i Danmark, etablerte seg i Norge med Finans Watch i april 2020. Nå driver selskapet ytterligere to nettaviser i Norge, Advokat Watch og Eiendoms Watch, og flere er på vei.

Ferske regnskaptstall viser at det norske selskapet - som heter Watch Media Norway - tapte 10,2 millioner kroner i sitt første hele driftsår. Dermed er de totale tapene på nesten 18 millioner kroner etter rundt 20 måneder i drift. Selskapet tapte 7,5 millioner kroner i 2020.

Administrerende direktør for konsernet, Anders Heering, har ikke hastverk med å tjene penger.

- Vi er veldig fornøyde med utviklingen i Norge. Vi har fått bekreftet at vi kan skape verdi for leserne og at våre konsepter har livets rett. Det ligger masse hardt arbeid foran oss, men vi er veldig optimistiske og ikke i tvil om at vi vil lykkes, sier han til Kampanje.

- Abonnementsmodellen krever tålmodighet

Watch Media hadde en omsetning på 4,2 millioner kroner i 2021. Det er i tråd med forventningene ifølge Heering.

- Ja, vi følger planene vår. Vi har en abonnementsmodell og det tar til å bygge opp en abonnementsbase. Det har vi kalkulert med i våre forventninger, sier han.

- Abonnementsmodellen krever tålmodighet. Til gjengjeld gir den oss mulighet til å konsentrere våre krefter om å skape størst mulig verdi og relevans for våre lesere.

Han vil ikke dele hvor mange abonnenter de har i Norge i dag.

- Ikke nok, men flere og flere, nøyer han seg med å si.

Et abonnement på Finans Watch koster 1360 kroner i kvartalet. Det er noe dyrere enn det rimeligste digitalabonnementet til Dagens Næringsliv, som koster 1100 kroner i kvartalet.

- Har dere truffet med prisen?

- Ja, vi er fornøyde med vårt prispunkt inntil videre. Prispunktet er lavere enn i Danmark, men vi mener at vi ligger på et godt sted akkurat nå.

Vasler to nye nettaviser

- Dere driver tre nettaviser i Norge i dag. Lanserer dere flere i løpet av året?

- Vi vil gjerne lansere flere nisjemedier. Det er ingen hemmelighet. Hvor raskt vi kan rykke frem avhenger blant annet av hvor raskt vi kan finne dyktige og talentfulle journalister som har mot og lyst til å skape noe nytt og spennende sammen med oss. Akkurat nå holder vi på å rekruttere til to nye medier som vi gjerne vil gå på lufta med i løpet av andre halvår.

Regnskapet for 2021 viser at det danske morselskapet gjorde en ekstraordinær kapitalutvidelse på 26 millioner kroner ved årsskiftet der halvparten er kontantinnskudd og halvparten er konvertering av gjeld.

- Hvor mye penger har dere brukt på satsingen så langt? Og hvor mye har dere satt av?

- Så lenge vi kan se en positiv utvikling, så har vi veldig mye tålmodighet. Og jo bedre utviklingen er, jo større er investeringsviljen vår.

Watch Media hadde ti norske ansatte ved årsslutt.

Les også: Nytt dansk mediehus vil til Norge: - Finnes ikke en direkte konkurrent

Watch Media taper ti millioner kroner i Norge - varsler to nye nettaviser