En av landets største reklamekjøpere bytter jobb – bytter ut pizza og potetgull med bank

- En rå markedsfører, sier DNB om sin nye sjef for sponsing og partnerskap.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger

En av dem som kjøper mest reklame på det norske markedet er nok mediesjefen Pernille Wangsmo Melvold. For det er ikke mange selskaper på det norske mediemarkedet som har større reklamemuskler enn Melvolds arbeidsplass, Orkla. Men nå bytter Melvold imidlertid jobb og går over til bankbransjen der hun skal jobbe med sponsorater og partnerskap i DNB.

- Det blir en litt annen type jobb i DNB. I Orkla har jeg hatt hovedansvaret for mediebyrå og mediehus, mens jeg i DNB vil jobbe med konkrete verdiøkende forslag knyttet til partnerskap og sponsorater. Jeg synes det er veldig spennende å se hvordan man kan utnytte sponsorater og partnerskap på en riktig måte i et stadig mer fragmentert medielandskap for på den måten nå ut til kundene, sier hun.

Hun startet sin karriere i Orkla allerede tilbake 2007, men har de seneste fem årene vært ansvarlig for mediebyrå og medieforhandlinger i Orkla.

- Ble du lei av alle mediekjøpene og årsforhandlingene i Orkla?

- Nei, overhodet ikke. Det var absolutt et veldig bra sted å være, men etter 15 år var det på tide å prøve noe annet. Det er spennende å få jobbe i et konsern og med en merkevare som DNB.  Det er både en annen bransje også går jeg fra et house of brands til et branded house og det er jo også litt spennende, sier Melvold.

Les også: Kiwi tar tilbake reklametronen fra Rema 1000: - Det er beinhard konkurranse mellom kjedene

Landets tredje største reklamekjøper

Som mediesjef i Orkla har dermed Melvold vært med å styre mediepengene til noen av landets største merkevarer som Grandiosa, Toro, Stabburet og Nidar. Da Kampanje gjorde en oversikt over landets største annonsører kom Orkla samlet på en tredjeplass bak Kiwi og Rema 1000 med en brutto reklameinvestering på over 620 millioner kroner, ifølge Nielsen.

- Du må være en av dem i Norge som har investert mest i betalt reklame i mediene?

- Det kommer vel frem på diverse børser og målinger det der, men både selskapet jeg kommer fra og selskapet jeg kommer til er veldig aktive annonsører. Jeg tror ikke jeg skal si så mye mer enn det, sier hun.

- Er man som mediesjef i Orkla veldig populær eller veldig lite populær i mediene?

- Det har kanskje litt med når på året du spør, men det har vært en veldig spennende jobb og jeg opplever at vi har hatt veldig gode relasjoner til alle partnerne våre, sier hun.

- Hva kommer du savne mest fra Orkla?

- Det blir alle de fine kollegene og de dyktige menneskene. Det er det ingen tvil om, sier hun.

Her kan du se listen over landets største annonører målt i reklameinvesteringer. Alle tall i MNOK. Dagligvarer teppelegger pallen som årets største annonsører i 2021

Plass Annonsør 2021 2020 Endring i %
1.  Kiwi 764,4 568,3 + 34
2.  Rema 751,6 610,8 + 23
3. Orkla* 620,5 670,0 - 7
4.  Coop Extra 607,0 458,8 + 32
5.  OBS 324,8 384,5 - 15
6.  Telenor 293,5 375,0 - 22
7.  Toyota 290,1 197,3 + 47
8.  Power  288,4 284,6 + 1
9.  Meny 281,2 300,6 - 6
10.  Spar  261,3 172,9 + 51
11.  Telia  233,9 302,6 - 22
12. Tine 229,6 141,1 + 62
13. One Call 220,0 269,5 - 18
14. Coop Mega 210,6 203,2 + 3
15. Norsk Tipping 184,9 200,0 - 7

* For Orkla har Kampanje lagt sammen både Snacks, Foods og Lilleborg. 

Fra pizza og potetgull til bank

Men fremover blir det bank som gjelder. Hun har allerede vært i sving i banken noen dager i stillingen som markedsfører for spons og partnerskap i DNBs markedsavdeling i seksjonen Kundeverdi. Her skal Melvold ifølge banken «bidra til å videreutvikle arbeidet med å bygge kundelojalitet, samt preferanse til merkevaren gjennom, gjennom samarbeid med eksterne partnere.»

- Har du savnet å jobbe med sponsing som kanal i Orkla?

- Det blir i hvert fall spennende å jobbe med og utvikle partnerskapene og sponsorkonseptene til DNB for deretter dra de inn over i det kommersielle, sier hun.

DNB er en av landets største sponsorer med mange engasjementer knyttet både til sport og kultur. Spennet av partnere er bredt, og bare på DNBs Ung-program alene inkluderes partnere som eksempelvis esportlaget 00Nation DNB, Hertz, Ally Advokater, Fæbrik, Nextory og mental helseprogrammet Braive, i tillegg til festivalpartnere som blant andre Øya, Pstereo, Festspillene og Findings.

- I sponsor- og partnersammenheng vil du være mest opptatt av sport eller kultur?

- Jeg har en aktiv interesse for idrett og kultur og har allerede fått smakt litt på dette i banken. Så jeg trives på festival. Men det er også veldig å gøy å se hvordan vi fyller Ullevål med huninvesterer-kampanjen i forbindelse med landskampen, sier hun.

- En rå markedsfører

Markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde, sier Melvold kommer til å bidra på flere områder gjennom både sin «erfaring og kunnskap.»

- De senere årene har vi i DNB hatt økt fokus på våre kundeprogram, med gode kundefordeler og løsninger på bankens tjenester og produkter, men også gjennom å samarbeide med stadig flere spennende og relevante eksterne partnere. Et bredt spenn av partnere, krever god oppfølging for å finne unike og riktige løsninger. Pernille har med seg erfaring og kunnskap som vil løfte dette arbeidet ytterligere for både samarbeidspartnere og oss, sier Lemoen Lunde.

Melvold tar over etter Christopher Frankum, som har gått over i en annen rolle internt i DNB og hun vil jobbe i team med blant annet sponsorsjefen Tina Wesselsen i seksjonen Kundeverdi som ledes av Cecilie Andresen i divisjonen Marked og Digitalt salg.

- Kundeverdi i DNB står høyt på agendaen. For å styrke dette arbeidet videre søkte vi etter en rå markedsfører som setter kunden i sentrum og har en utpreget evne til å tenke kommersielt. Blant mange sterke kandidater var vi så heldige å få styrket laget med Pernille Wangsmo Melvold, sier seksjonsleder for Kundeverdi, Cecilie Andresen.

En av landets største reklamekjøpere bytter jobb – bytter ut pizza og potetgull med bank