Utdanningsdirektoratet lyser ut ny millionavtale - vil halvere antall byråer

Åtte byråer skal bli til fire eller færre når Utdanningsdirektoratet skal dekke design, innholds -og filmproduksjon.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Utdanningsdirektoratet (Udir) er ute med et nytt anbud for design, innholds -og filmproduksjon i disse dager. Fra før av er det hele åtte byråer som dekker Udirs behov i dag. Nå slår direktoratet sammen områdene i én rammeavtale og vil samtidig halvere antall byråer de vil samarbeide med.

- Vi har i dag én rammeavtale for design og innholdsproduksjon og én for filmproduksjon, med fire byråer per avtale. Avtaleperioden går nå mot slutten og vi har derfor lyst ut ny rammeavtale. I den nye rammeavtalen har vi valgt å slå sammen de to separate avtalene vi har nå, forteller seniorrådgiver i Udir, Martin Siewartz Nielsen, til Kampanje.

Direktoratet vil gjennom den nye avtalen dekke sitt behov for arbeid med digitalt innhold. Dette dreier seg i hovedsak om filmproduksjoner, manusutvikling, grafisk design, kampanjer, webinarer og andre digitale arrangementer.

- Vi har erfart det at film har blitt en større del av den helhetlige kommunikasjonen vår, og vi ser at det kan være mer effektiv å ha kun én rammeavtale, sier Siewartz Nielsen.

- Blir det enklere med færre byråer?

- Vi tror jo det at vi får mulighet til å jobbe tettere med de enkelte byråene når de blir færre.

Les også: Norsk Tipping legger mer i reklamepotten - sender Try, Pol og Hyper Redink ut i kamp om kontoen

Try vil være med i kampen

Den nye rammeavtalen som de skal ha på plass til høsten, har en totalverdi på opptil 21 millioner over tre år, med opsjon for ett års forlengelse. De to eksisterende avtalene løper ut i august i år, og direktoratet har valgt å ikke ta opsjon på et siste år.

Try er ett av byråene som sitter på dagens avtale for design og innholdsproduksjon, og leder for Try Innhold, Lene Vintervoll, sier at de har ambisjoner om å være med kunden videre. Hun har samtidig forståelse for Udirs behov for å sammenslå kommunikasjsonsavtalene. 

- Vi ser at stadig flere bedrifter og offentlige etater slår sammen anskaffelser på tvers av innholdsmarkedsføring, reklame, design og produksjon. Årsaken er at det finnes store synergier i å organisere arbeidet slik på både kvalitet og kostander i en digital tid. Sånn sett tror vi Utdanningsdirektoratet gjør et riktig valg.  Utdanningsdirektoratet er en spennende kunde, så her vil vi være med å konkurrere, sier hun til Kampanje. 

De andre byråene som er bundet av de eksisterende avtalene er Creuna/Knowit, Kikkut og Spoon på design og innholdsproduksjon, og Leidar, Icecube Media, Red Ant Productions og AVIA Produksjon på filmproduksjon.

Trend i markedet:

- Vi ser at stadig flere bedrifter og offentlige etater slår sammen anskaffelser på tvers av innholdsmarkedsføring, reklame, design og produksjon, sier Lene Vintervoll i Try. Her med konsernsjef Kjetil Try.

Utdanningsdirektoratet lyser ut ny millionavtale - vil halvere antall byråer