Norsk Tipping legger mer i reklamepotten - sender Try, Pol og Hyper Redink ut i kamp om kontoen

Denne gangen samler Norsk Tipping oppdraget i én kontrakt. Avtalen har en verdi på opp mot 130 millioner kroner over fire år.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi, Tobias Fredø og Knut Kristian Hauger

Man kan stille klokka etter Norsk Tippings reklameanbud, og nøyaktig fire år etter at de inngikk nye avtaler med Try, Pol og Redink, er tiden igjen kommet for å tegne opp nye avtaler for den norske spillmonopolisten. De leter etter en samarbeidspartner som kan bidra med strategisk rådgivning knyttet til merkevarebygging og markedsføring, kommunikasjonsløsninger som er tilpasset hele kundereisen, og idéutvikling og produksjon av konsepter, kampanjer, profilmarkedsføring, innholdsmarkedsføring og design.

Anskaffelsen er estimert til mellom 80-130 millioner kroner over en periode på fire år, men Norsk Tipping understreker at dette kun er et estimat.

For fire år siden inngikk Norsk Tipping en avtale med Try og Pol om reklamebyråtjenester og en avtale med Hyper Redink om innholdsmarkedsføring. Denne gangen er disse avtalene slått sammen og nåløyet er dermed blitt enda trangere.

- Forrige gang gikk vi ut med et todelt anbud hvor vi ba om tilbud på innholdsmarkedsføring som et eget område, men mye av det er integrert i reklamebyråene i dag og vi ser på det som kjernekompetanse i byråene. Vi har derfor ikke delt opp anbudet denne gangen,  sier keder for kunde- og markedskommunikasjon i Norsk Tipping, Kristin Røe.

- Gjør det anbudet litt større denne gangen?

- Ja, det er større i den forstand at vi slår sammen og ser alt under ett.

Gjør mer av innholdsarbeidet selv

For fire år siden møtte Try og Pol både Kitchen, Dinamo, Saatchi & Saatchi (nå Per Høj) og Anti i finalen om reklameoppdraget, mens Redink danket ut Spoon, Sempro, Saatchi & Saatchi (nå Per Høj) og Try om innholdsoppdraget.

Denne gangen blir det altså bare én finale om hele oppdraget.

- Norsk Tipping er ute etter én kontraktspartner men denne har mulighet til å støtte seg på underleverandører og andre faste samarbeidspartnere. Vi har stilt de kravene vi mener er viktige for å få en god partner  og håper mange ser både glede og interesse av å jobbe med Norsk Tipping, sier Røe.

Hun er godt fornøyd med samarbeidet med dagens partnere, men erkjenner at behovet til Norsk Tipping har endret seg siden 2017.

- Det har vært veldig spennende. Vi i Norsk Tipping har vært i en stor utvikling og jeg synes vi har jobbet veldig godt med byråene, både når det gjelder Try/Pol og Redink. Innholdsmarkedsføring er et område vi har satset på internt i selskapet og samarbeidet mellom interne og eksterne produksjoner har fungert veldig bra.

- Betyr det at det har blitt færre oppgaver på Redink?

- Ja, etter hvert så har det det. Vi har fått både video-, tekst- og bildekompetanse internt. Vi ser at det er ganske vesentlig for å jobbe agilt ut mot markedet, samtidig som vi kombinerer dette med bruk av byråer og samarbeidspartnere. Det fungerer veldig fint i praksis.

I tenkeboksen:

Hyper Redink har vært Norsk Tippings content-byrå siden 2017, men det er blitt lengre mellom oppdragene og nå vet ikke byråsjef Henriette Leikanger om de skal kaste seg inn i kampen om hele reklamekontoen.

- Helt sikkert et riktig valg

Administrerende direktør i Hyper Redink, Henriette Leikanger, legger ikke skjul på at det har blitt mindre å gjøre som Norsk Tippings eksterne leverandør av innholdsmarkedsføring.

- Ja, de har gjort stadig mer internt, og det har helt sikkert vært et riktig valg av Norsk Tipping. Vi har hele tiden hatt en god dialog med så vel ledelsen som content-avdelingen deres om dette, sier hun til Kampanje.

- Har avtalen dere har hatt med Norsk Tipping blitt mindre gunstig for dere enn dere hadde trodd?

- Omsetningen har gått ned etter hvert som Norsk Tipping har rustet opp internt, det er jo naturlig. Men selv om omsetning ble lavere enn forventet, har vi hatt stort faglig utbytte og lært utrolig mye på disse snart fire årene. Vi støtter at de nå samler reklame og content i en avtale, det tror vi er veldig riktig. De to fagområdene smelter sammen, og bør håndteres som ett. Det er også slik vi i Hyper Redink jobber med våre kunder.

- Kommer dere til å konkurrere om den nye avtalen?

- Vi sitter nå og leser anbudet grundig, og vil konkludere veldig snart. Det er klart at Norsk Tipping er en faglig uhyre spennende kunde vi veldig gjerne vil jobbe med, men det er mange faktorer som spiller inn når vi vurderer hvilke anbud vi vil gå etter.

Pol-sjefen klar til kamp

Pol-sjef Kjetil Botten Skogly sier hele byrået er innstilt på å forsvare Norsk Tipping som kunde, en kunde byrået i dag deler med resten av Try-konsernet.

- Ja, i aller høyeste grad. For fire år siden var gikk vi inn i pitsjen med hele Try-huset og jeg tror det har vært bra for tippinga og ha hatt to byråer. Men så har dette forskjøvet seg litt i løpet av perioden så jeg tror i dag at Pol har 70-80 prosent av den kunde.

- Så her vil dere gå all in?

- Ja, det er både fantastiske merkevarer, hyggelige folk også liker vi den norske modellen som er bygget opp rundt Norsk Tipping, sier han.

Pol vil i likhet med sist gang levere et samlet tilbud på Norsk Tipping med sitt morselskap Try.

Les mer: Pol-sjefen droppet permitteringer og økte overskuddet: - Vi tar utbytte med god samvittihet

Pol står blant annet bak reklamefilmene med hunden Otto, som sikret Norsk Tipping seier i Gullfisken tidligere i år.

- Er det en god søknad i seg selv for å være med videre?

- Det er alltid moro å vinne priser og kåringer, men viktigst er det at samarbeidspartnere evner å lage reklame som svarer på selskapsmålene. Samarbeidspartnerne må derfor ha god forretningsforståelse og forstå samfunnsrollen til Norsk Tipping. Så blir sånne kåringer en bonus og et bevis på faglig dyktighet, sier Kristin Røe i Norsk Tipping.

- Hvordan tror du interessen for avtalen blir?

- Jeg bare håper at det er stor interesse og at man ser muligheter til å være med og jobbe med Norsk Tipping. Vi er veldig spente og gleder oss veldig til å se hvem som melder seg på. Det er veldig åpent hvordan man ønsker å levere inn på et sånt type anbud. Som nevnt er samarbeid og faste underleverandører ikke et krav, men en mulighet for de som ønsker det.

Vil ha jobben:

Pol-sjef Kjetil Botten Skogly tror han sitter på vinnerrekka når Norsk Tipping setter reklamekontoen i spill. Foto: Eivor Eriksen

Norsk Tipping legger mer i reklamepotten - sender Try, Pol og Hyper Redink ut i kamp om kontoen