VG+ slår fra seg med TV-satsing – nå vil de utvide menyen med mer innhold

Showkampen mellom Floyd Mayweather og Youtube-stjernen Logan Paul trakk flere seere til VG+ enn Rosenborg, Molde og Barcelona.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

- VG+ er noe helt annet nå enn for tre år siden. Pluss-siden er langt større, sier Aslan Farshchian, rettighetssjef og nyhetssjef for sporten, som kan fortelle at VG+ har hatt en betydelig økning i abonnenter siden 2018.

Les også: Kraftigere opplagsvekst for norske aviser – halvparten av alt avissalg er heldigitalt

Natt til mandag barket Floyd Mayweather og Logan Paul sammen i bokseringen, og her i Norge var det VG som satt på TV-rettighetene til showkampen. Farshchian forteller til Kampanje at eventet ble en liten suksess for VG+.

- Seertallene var veldig gode. Det er blant de mest populære tingene vi har vist og det mest sette liveeventet på VG+ det siste året, sier Farshchian som ikke vil gå ut med seertall.

Men han kan fortelle at både Rosenborgs og Moldes avgjørende Europe League-kvalifiseringskamp og Barcelona i den spanske cupfinalen må se seg slått av boksekampen.

Om akkurat dette stevnet ga mange flere abonnenter er fremdeles usikkert da regnskapet enda ikke er blitt gjort.

- Vi kan aldri med 100 prosent sikkerhet si hvem som blir abonnent på grunn av det og det stevnet, sier Farshchian

- Når det gjelder lønnsomhet på siste event har vi ikke tallene nå. Så er det sånn at vi har kjøpt mange sportsrettigheter de siste årene som har vært bonus både for brukerne og VG, sier redaktør for VG+ Jane Throndsen.

Likevel er satsinger på arrangementer som dette noe av det som har gitt VG+ solid vekst de siste årene. Ved siste måling hadde VG+ et digitalt opplag på 215.000. Da Schibsted la frem tallene for første kvartal i 2021, ble VGTV-serien «Ikke lov å le på hytta» trukket frem som en sterkt medvirkende årsak til de gode resultatene til VG-huset.

Flere sportsrettigheter

VG har siden 2018 intensivert jakten på innhold som lokker det betalende publikum. Derfor har nyhetsmediet investert i blant annet sportsrettigheter.

De har sikret seg rettighetene til en rekke av Eliteserielagenes treningskamper, de norske fotballklubbenes kvalifiseringskamper til europaspill, VM for klubblag i fotball, U21 landslagetskamper, spanske cupen og som nevnt en rekke boksekamper.

- I 2018 viste vi vår første Brækhus-kamp. Det var en veldig god opplevelse, og vi begynte å se potensialet som ligger i rettigheter for VG+. Siden da har vi bygget oss opp gradvis og tatt stadig nye steg. Men vi opererer fortsatt på et helt annet nivå enn de store TV-aktørene, så vi må gjøre ting på vår måte, sier Farshchian.

VG+ er noe helt annet nå enn for tre år siden. Pluss-siden er langt større. Aslan Farshchian
Mer i vente:

Redaktør i VG+, Jane Throndsen, forteller hvordan VG+ stadig jobber med mer innhold til det betalende publikum.

Ikke bare sport

Throndsen forteller til Kampanje at sportsrettigheter er en viktig del av premiumsatsingen til VG, men at også underholdning og journalistikk er en stor del av pakka.

- Hele VG-huset jobber maks for å gi nytt premiuminnhold. Vi har også jobbet mye med å styrke verdiforslaget i VG+ med historiefortelling i verdensklasse, kommentarer og saker tettere opp mot nyhetsbildet. Alt dette har gjort at VG+ nå er blitt den største abonnementstjenesten i Norden for nyheter, sier Throndsen.

Hun forteller blant annet hvordan nyskapningen «Ikke lov å le på hytta» med Mads Hansen i spissen gikk fra idé til VG+ sin største suksess gjennom tidene, og at publikum har mer i vente.

- Det kommer en ny sesong med det til høsten. I tillegg vil det trille mer innhold ut fra VG-posen. Nye underholdningssatsinger, flere sportsrettigheter og mer god journalistikk. Samt at vi vil kjøpe inn flere prisbelønte TV-dokumentarer for å berike samlingen av dokumentarer til våre abonnenter, sier Throndsen.

- Kommer pluss til å omfavne TV-biten mer i årene som kommer?

- Vi vil utvide menyen til pluss-publikumet med flere TV-konsepter i årene som kommer, svarer Throndsen.

Har god tro på sommeren

Både Farshchian og Throndsen er optimistiske til VG+ hva det angår TV-innhold. Farshchian har spesielt stor tro på sommeren som er i vente.

- Vi viste flere av de norske lagene i Europa-kvalifisering i fjor, og det skal vi også i år, deriblant Bodø/Glimts vei mot Champions League. Vi har også vist treningskamper med en rekke av Europas beste lag de siste to somrene, og det fortsetter vi med også i år. Jeg har veldig tro på denne sommeren, sier Farshchian.

Rettighetssjefen forteller samtidig at de stadig nærmer nye rettighetsavtaler, men at han ikke kan avsløre hva de jobber med, før de er i boks.

- Dette er også rettigheter som er med på å bygge og styrke VGs posisjon. Vi ser alltid etter rettigheter som er med på å styrke det journalistiske, sier Farshchian.

Les også: Schibsted kjøper seg opp i PodMe - skal stå i sentrum av mediehusets podkast-satsing

VG+ slår fra seg med TV-satsing – nå vil de utvide menyen med mer innhold