Programmet «Ikke lov å le på hytta» som ledes av Mads Hansen var en sterkt medvirkende årsak til de sterke resultatene VG legger frem i forbindelse med dagens ferske kvartalstallrapport.

Omsetningen til VG økte med hele 13 prosent og selskapet kan for perioden rapportere om en omsetningsvekst på nesten 50 millioner kroner. Samlet endte omsetningen på 454 millioner kroner for perioden januar til og med mars, og VG skal ifølge Schibsted ha solgt «et rekordhøyt antall abonnement i løpet av kort tid.»

Programmet «Ikke lov å le på hytta» trekkes frem som en viktig årsak til den sterke abonnementsveksten. Da VG hadde premiere på det første programmet i moro-TV-serien, kunne abonnenter se alle episodene med en gang. 

- Salget av VG+abonnement har gått over all forventning. Det er veldig mange som har ønsket å se alle episodene med en gang. Underholdningsinnhold fra VGTV kommer til å bli en viktig del av innholdstilbudet på VG+ fremover, og vi har allerede flere nye konsepter under utvikling, sa administrerende direktør i VGTV, Thomas Manus Hønningstad til Kampanje i etterkant av premieren.

Les også: VGTV vil ta seg betalt for kjendisspekket humor-reality

Lager ny sesong
Programmet «Ikke lov å le på hytta» dreier seg om kjendiser som blir invitert på hyttetur hvor de får en tilsynelatende enkel oppgave: Det er ikke lov å le. I programmet dukker kjendiser som Morten Ramm, Linn Skåber, Lars Berrum, John Brungot og Bernt Hulsker opp. VG har allerede uttalt at de ønsker seg mer av det samme programmet.

- Responsen har vært overveldende. Jeg føler det har gått inflasjon i det begrepet, men den har faktisk vært over all forventning. Den har truffet veldig bredt, så det med latter er nok en universell greie, sier Mads Hansen om første sesong av «Ikke lov å le på hytta», sa Mads Hansen til egen avis sist måned.

Les også: VGTV vil ha sesong to av «Ikke lov å le på hytta» med Mads Hansen

Selger mer reklame
Også det digitale reklamesalget til VG skal ha forbedret seg ved starten av 2021 og hele Schibsteds nyhetsdivisjon kunne slå i bordet med en resultatvekst på nesten 500 prosent.

- Inntektsveksten i nyhetsmediene skyldes sterk vekst i digitale abonnement og en klar bedring i det digitale reklamemarkedet, sier konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund. 

Les også: Schibsted mer enn dobler overskuddet - kraftig vekst i medieselskapene

Her ser du tallene til Schibsted-konsernet for årets første kvartal. Alle tall i MNOK.

Schibsted 2021 2020 Endring i %
Omsetning 3.401,0 3.026,0 + 12
Driftsresultat 346 117 + 297
Resultat før skatt 294 77 + 281