Tidligere mediegründer skal få Obos til å skinne i digitale kanaler: - Har store ambisjoner

Jorunn Flydal er klar for ny jobb.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist
Jorunn Flydal blir en del av den raskt voksende markeds- og kommunikasjonsavdelingen til boligbyggerlaget Obos. Som Kampanje tidligere har skrevet, ansetter Obos kommunikasjonsfolk i stor stil.

- Jeg fikk et tilbud fra Obos og det var det ikke vanskelig å takke ja til. Jeg har jobbet digitalt siden slutten av 90-tallet, og var blant de første som hoppet på sosiale medier i 2008-2009, og så hvilke muligheter det kunne gi for annonsører den gangen. Jeg var også tidlig ute med content marketing og martech i 2013, sier Flydal til Kampanje.

Markedsressursene i Obos var inntil årsskiftet fordelt på de forskjellige virksomhetsområdene i konsernet. 1. januar ble alt samlet i en enhet, under ledelse av Kathinka Koch Sommerseth, som er konserndirektør for marked, kommunikasjon og samfunnsansvar. Hun har satt Hilde Stray Due til jobben som direktør for innhold og kundekommunikasjon, og det er i denne avdelingen at Jorunn Flydal er leder for digitale kanaler.

Totalt vil den nye enheten for marked og kommunikasjon telle litt over 50 ansatte i Norge.

Les mer: Tidenes ansettelsesboom i Obos: - Skjønner at det kan se litt voldsomt ut

- Ikke én kjedelig dag

Jorunn Flydal kommer sist fra Flyktninghjelpen, og i begynte i Obos for noen uker siden.

- Jeg har i over tre år ledet Flyktninghjelpens digitale transformasjon og kjenner godt til prosessene, utfordringene og mulighetene som ligger foran oss nå. Det er ikke én kjedelig dag når man er på en sånn reise.

- Hvordan har starten vært?
 
- Det har vært superspennende og hektisk. Med en ny divisjon og ny avdeling med nye folk, så oppstår det noe morsomt og utfordrende hele tiden. Jeg elsker å løse utfordringer hver eneste dag.

- Hvilke digitale kanaler er det dere prioriterer i Obos?
 
- Vi prioriterer alle kanaler. Det viktigste er å møte kunder og medlemmer der de er, enten det er i sosiale medier, i Obos-appen eller nyhetsbrev. Obos.no er vår digitale hovedkanal, også har vi Obos-bladet, som ikke er digitalt, men som er Norges fjerde mest leste papirmagasin og en viktig kanal.

Satte punktum for gründerlivet

Mange kjenner også Jorunn Flydal som en av gründerne bak Medialounge, som hun drev sammen med Henriette Hedløv. Medialounge var en digital markedsplass for kjøp og salg av nasjonalt og internasjonalt redaksjonelt innhold.

- Det er ingen hemmelighet at vi avviklet Medialounge i 2018. Vi kom langt med en martech-løsning som skulle løse utfordringer i mediebransjen og næringslivet. I en gründerfase er timingen en av suksessfaktorene, og kanskje den viktigste, og vi var nok for tidlig ute. Vi forvaltet innhold fra store mediehus som The Guardian og New York Times, og hadde gode og fornøyde kunder som VG, ABC Nyheter og DNB som kjøpte innhold fra oss, sier Flydal.

Henriette Hedløv jobber nå som rådgiver i Halogen.

- Hva tar du med deg fra den opplevelsen?
 
- Ekstremt mye, alt fra utvikling av teknologi til at ting tar lenger tid og koster mer enn man tror. Når jeg jobber som rådgiver eller sparringspartner for ledelse, er rådet mitt når man får et budsjett eller en fremdrift å gange alt med tre. Jeg fikk også et ekstremt nyttig og kompetent nettverk i den perioden. Henriette og jeg hadde kjempefine år og er fortsatt ekstremt gode venninner.

Ambisjonene er ikke blitt noe mindre etter at Flydal la gründerlivet bak seg.

- Obos skal bli Norges råeste og dyktigste marcom-divisjon, med de beste folkene innen merkevare, kommunikasjon, martech, datadreven innholdsmarkedsføring og performance. Det er store ambisjoner.

Tidligere mediegründer skal få Obos til å skinne i digitale kanaler: - Har store ambisjoner