Tidenes ansettelsesboom i Obos: - Jeg skjønner at det kan se litt voldsomt ut

Som en av toppene i Obos er Kathinka Sommerseth i full gang med å hente inn nye folk og bygge opp en helt ny enhet på markedssiden.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

Norges største boligbygger OBOS er i ferd med å bygge opp en helt ny markeds- og kommunikasjonsavdelingen og henter inn folk i stor stil.

- Jeg skjønner at det kan se litt voldsomt ut med så mange rekrutteringer ute samtidig, men så har vi ambisiøse mål også, så her har vi ingen tid å miste, sier Kathinka Sommerseth til Kampanje. 

Som Kampanje tidligere har omtalt, rekrutterte Obos Kathinka Koch Sommerseth fra Storebrand i fjor sommer. Hun har i dag stillingen som konserndirektør for marked, kommunikasjon og samfunnsansvar og fikk en marsjordre om  å samle og styrke markeds- og kommunikasjonsfunksjonen i OBOS-konsernet i Norge og Sverige. Markedsressursene i Obos var inntil årsskiftet fordelt på de forskjellige virksomhetsområdene i konsernet. 1. januar ble alt samlet i en enhet.

- Den nye divisjonen marked, kommunikasjon og samfunnsansvar var operativ fra 1. januar, og på samme tid var en ny ledergruppe på plass. Et naturlig neste steg er da å hente inn den kompetansen vi trenger for å bygge den mest effektive og profesjonelle markeds- og kommunikasjonsenheten i landet, sier hun.

I tillegg til å ha rekruttert flere nye navn – som du kan se lenger nede i saken – har Obos nå også lyst ut tre ytterligere stillinger til samme enhet. Sommerseth sier at enheten skal sørge for at OBOS-konsernet når sine kommersielle mål – på tvers av selskaper og landegrenser. De ansatte i den nye, samlede enheten vil telle omtrent 70 ansatte i Norge og Sverige, og litt over 50 ansatte i Norge. 

- Vi skal bidra til lønnsom vekst ved å styrke merkevaren Obos, forvalte samfunnsansvaret, arbeide frem gode og personifiserte kundereiser og markedsaktiviteter, sikre effektivt valg av mediemiks og håndtere all form for presse, sier hun.

Les også: Kathinka Sommerseth slutter i Storebrand og melder flytting til Obos

Jobbet sammen i Storebrand:

Som ny markeds- og kommunikasjonsdirektør i Obos har Kathinka Sommerseth allerede rukket å hente inn gamle Storebrand-kollegaer som Svein Sælid.

- Vi ser etter folk som skjønner dette

Omorganiseringen innenfor marked, kommunikasjon og samfunnsansvar skjer på bakgrunn av Obos-konsernets ambisiøse mål om vekst i årene framover, hvor ikke minst økt satsing i Sverige er viktig. I fjor lanserte Obos medlemsorganisasjonen i Sverige, slik at svensker nå kan bli medlemmer av Obos på lik linje med nordmenn. Medlemmer kan nå benytte forkjøpsretten og medlemstilbudene på tvers av landegrensen. 

- Vi har samlet ressursene vi allerede har og henter inn nye, kloke hoder der det er behov, sier Kathinka.

- Hva slags kompetanse er dere på jakt etter? 

- OBOS er en aktør som har stort fokus på vårt betydelige samfunnsansvar samtidig som vi har ambisiøse kommersielle mål. For å levere på begge disse ser vi etter folk som kan bidra til å skape entusiasme knyttet til samfunnsengasjementet vårt på den ene siden og som forstår hvilke muligheter som ligger i teknologidrevet markedsføring, og som vet hva som skal til for at vi skal møte kunden og medlemmene våre på deres premisser, til rett tid, i rett kanal på den andre. Folk som skjønner dette, og som er nysgjerrige på de muligheten dette skaper – det er slike folk vi vil ha, sier Sommerseth.  

OBOS er i dag en største boligbyggeren i Norge, og har som mål å bli den største i både Norge og Sverige om få år.

Les også: Henter digitalsjefen til Deloitte – nå skal hun jobbe med innovasjon i Obos

Henter to fra gamlejobben

Fra dagens organisasjon har Sommerseth rekruttert Line Arndt Bjercke som markedsdirektør for Obos Nye Hjem, Obos Fornebu, Obos-banken og Obos Eiendomsmeglere. Bjørnar Tretterud blir markedsdirektør for Obos Block Watne, medlem, næringseiendom og forvaltning, mens Åge Pettersen fortsetter som kommunikasjonsdirektør. 

- Dette er jeg veldig glad for ettersom de alle tre besitter verdifull erfaring, og ikke minst er de nytenkende og kommersielle ledere som vil være en stor drivkraft inn i oppstarten av den nye enheten, sier Sommerseth. 

I Sverige er Ulrika Sundblad ansatt som ny markeds- og kommunikasjonsdirektør. Hun kommer fra Danske Bank, der hun har hatt rollen som sjef for markedsføring og digitalt salg på det svenske markedet. Daniel Bredahl Brudevoll, tidligere leder for Insight & Effects i Schibsted, er ansatt som direktør for mediestrategi og investering.

Men Sommerseth har også fått over to tidligere Storebrand-kollegaer.  Hilde Stray Due, tidligere leder for innholdsmarkedsføring i Storebrand, er ansatt som som direktør for innhold og kundekommunikasjon. Svein Sælid, tidligere kreativ leder i Storebrand, er ansatt som direktør for merkevare og samfunnsansvar.

Sælid, som har vært i OBOS siden i januar, sier til Kampanje at han trives kjempegodt.

-  Jeg har blitt tatt veldig godt i mot og har truffet veldig mange hyggelige og kompetente folk som åpenbart har lyst til å lykkes sammen, samtidig som det er stor takhøyde og åpenhet for nye tanker. Samtidig er det selvfølgelig litt surrealistisk at man så langt kun møter folk på teams, så jeg ser enormt fram til å møte folk «live», sier han. 

- Hvorfor valgte du å forlate Storebrand? 

- Det er viktig å påpeke at jeg ikke opplever at jeg forlater Storebrand, sier Sælid og fortsetter:

- Jeg trivdes veldig godt både med kolleger, miljø og de faglige utfordringene jeg hadde i Storebrand og kunne lett ha fortsatt der i mange år til. Samtidig tenker jeg at det skal mye til å finne en merkevare som spiller en viktigere rolle i livet til nordmenn enn Obos, både med tanke på hvor opptatt vi er av hjemmene våre, og ikke minst gjennom det faktum at OBOS jobber for å gjøre boligdrømmen tilgjengelig for så mange som overhodet mulig.

- Du jobbet med Kathinka Sommerseth i Storebrand - var det et trekkplaster å få jobbe med henne i Obos også? 

- I tillegg til et fantastisk utgangspunkt med en av landets mest kjente og likte merkevarer, ligger alt til rette for å bygge en enda sterkere merkevare fremover ettersom dette er et uttalt satsingsområde og godt forankret helt til topps i konsernet. Blant annet gjennom at Kathinka sitter i konsernledelsen. Noe som også er en medvirkende årsak til at jeg valgte å begynne i Obos, både fordi at jeg er trygg på at merkevarebygging er et fagfelt som har stort fokus i konsernledelsen, og at jeg kan jobbe sammen med en leder jeg vet jeg jobber godt sammen med, sierer Sælid. 

Tidenes ansettelsesboom i Obos: - Jeg skjønner at det kan se litt voldsomt ut