Reklamebyråsjef ut mot Gulltaggen-vinner: - Ikke profesjonelt eller greit

We Are Live-sjefen mener strømmetjenesten Vierlive, som har Anorak i ryggen, bør bytte navn.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud og Dag Robert Jerijervi

Da koronakrisen satte en stopper for så å si alt av kulturliv våren 2020, så en rekke nye, digitale løsninger for konsertopplevelser dagens lys, blant dem Vierlive (nå stilisert vier.live, red. anm). Bak selskapet står en rekke aktører, inkludert produksjonsselskapet Einar Film. Selskapet fikk også raskt hjelp av NoA-byrået Anorak til å sjøsette sin første digitale festival, «Et helt annet sted».

Torsdag fikk de to gull, to sølv og et diplom i INMA-kåringen Gulltaggen for arbeidet. Der ble de også kåret til «Best in show». 

Les mer: Anorak og Einar Film strømmet seg til topps i Gulltaggen

Gratulasjonene har strømmet på, men byråleder Herman Mueller Stormyr i We Are Live reagerer på navnet på selskapet.

«Gratulerer med et fantastisk initiativ! Hadde vært enda mer imponerende om så mange kreative hoder hadde klart å komme på et navn som ikke var tatt av en konkurrent», skriver han i kommentarfeltet under Kampanjes artikkel.

- En utfordring med så like navn

Overfor Kampanje utdyper Herman Mueller Stormyr hvorfor han reagerer nå, over ett år etter at tjenesten ble lansert.

- Vi synes initiativet om å bidra til å løfte ulike kulturnæringer som lå med brukket rygg under corona var så fin at vi ikke ønsket å skape noe dramatikk på det tidspunktet (mars 2020). Det var også vår oppfatning om at dette var et kortsiktig initiativ. Nå er vi på vei ut av pandemien, plattformen består, og da er det på tide å adressere at vi ikke syntes dette er profesjonelt eller greit fra så store aktører, sier han til Kampanje.

- Hva reagerer du på?

- Det er en utfordring med så like navn, i hovedsak fordi folk blander, men også fordi vi har jobbet hardt for å bygge en merkevare i We Are Live. Bransjekolleger som er involvert i dette bør ha respekt for det arbeidet, og hadde all mulighet til å døpe dette som noe annet.

- Ønsker du at de skal bytte navn?  

- Det hadde vært ideelt. Det hadde jo vært den beste løsningen for alle parter.

Reagerer:

Herman Mueller Stormyr er byråleder i We Are Live, som har holdt det gående siden 2014. - Vi har jobbet hardt for å bygge en merkevare, sier han.

Anorak-sjef: - Ikke involvert i navnevalg

En av gründerne bak Vierlive, Haakon Mathisen, er overrasket over kritikken.

- Vi er i et samarbeid (med We Are Live, red. anm) nå, så jeg er litt overrasket og synes det er synd at Herman følte på det nå. Da vi startet opp var vi innom mange forskjellige navn før vi landet på Vierlive. Vi valgte navnet fordi det er relevant til hva vi driver med, nemlig livestreaming. Vi sjekket også opp navnet innenfor vår kategori både i Norge og internasjonalt den gang da, sier han til Kampanje.

Han forteller at de etter hvert ble varslet av We Are Live om at de mente navnet var litt tett opp til dem, og at de på det tidspunktet ikke hadde hørt om reklamebyrået.

Daglig leder Torgeir Vierdal i Anorak, som også er styremedlem i Vi er live, føler seg heller ikke truffet av kritikken.

- Vier.live var allerede etablert og ute i markedet da de kom til oss med et ønske om hjelp til å nå ut bredere og favne hele kulturnæringen. Vi var derfor selvsagt ikke involvert i navnevalg, sier han til Kampanje.

- Var det noen gang oppe til diskusjon om at navnet burde endres? 

- Vi har ikke for vane å be kundene som tar kontakt med oss om å endre navn som en forutsetning for å samarbeide.

Har gjort endringer:

Torgeir Vierdal i Anorak forteller at de har tatt grep for å distansere merkevaren Vierlive fra reklamebyrået We Are Live. Foto: Eivor Eriksen

Endret logo etter møte

Vierdal forteller at han møtte Herman Mueller Stormyr i mai 2020 for å forklare bakgrunnen for navnet.

- Selv om navnet har en åpenbar relevans for en strømmeplattform som tilgjengelig gjør live kultur for norsk kulturnæring så forklarte jeg at vi ville hjelpe til med å se på hvordan vi kunne skape en større avstand mellom de to logoene for å ta hensyn til We Are Live sitt ønske. NoA Bold hjalp da til og satte opp ny logo, vier.live, og domenet ble kjøpt, så jeg synes gründerne har opptrådt hensynsfullt og ryddig, sier han. 

Haakon Mathisen avviser at et navnebytte er aktuelt.

- Vi er veldig fornøyde med navnet. Det er relevant med tanke på det vi driver med og ser ingen grunn til å bytte. Vi har blitt strømmet i mange land og sikter på å vokse mer ut av Norge. Og i utlandet kaller de oss bare «vier», sier han.

Reklamebyråsjef ut mot Gulltaggen-vinner: - Ikke profesjonelt eller greit