Nortura-direktør varsler ny krisestrategi: - Timingen sist var ufølsom

Dropper ny reklamekampanje, men vil heller ikke si om de får ekstern hjelp til å håndtere nye skrekk-bilder.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Nortura er igjen i hardt vær, to år etter at rystende bilder i NRK-dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter» sendte kjøttprodusenten på defensiven. Da valgte eieren av Gilde å svare med en dobbeltsidig annonse over to sider i hele ni aviser med et løfte om at «Står det Gilde på pakka, skal du være trygg på at kjøttet alltid er norsk og at dyra har hatt det bra».

Reklamekampanjen ble møtt med mye kritikk og fikk også refs fra Forbrukertilsynet, som mente den var villedende.

Nortura har heller ingen planer om en lignende kampanje etter at NRK denne helgen kunne avsløre at dyreholdet fortsatt svikter hos enkelte av gårdeierne som leverer kjøtt til selskapet.

- Timingen på annonsekampanjen sist var ufølsom med bakgrunn i de sjokkerende bildene man så i 2019. Noe sånt er uaktuelt nå, sier konserndirektør strategi, rammevilkår og kommunikasjon i Nortura, Kjell S. Rakkenes, til Kampanje.

Denne gangen må kommunikasjonen komme i andre rekke.

- Vi skal først sørge for å komme på et nullpunkt i håndteringen av tillitskrisen.

Tidligere i dag ble det kjent at konsernstyret i Nortura har vedtatt å iverksette en intern gjennomgang av den interne oppfølgingen av dyrevelferdsarbeidet i konsernet. Hensikten er å avdekke svakheter og rom for forbedringer i rutiner, systemer og samhandlinger med myndigheter, bønder og resten av bransjen, forteller Rakkenes.

- Vi må gjøre tiltak i Nortura for å trygge omgivelsene om at vi har gode rutiner for oppfølging av dyrevelferd, men ikke minst også at vi går gjennom systemene våre nok en gang for å se etter svakheter.

- Her er det åpenbart hull

PR-rådgiver Henrik Juel Teige i byrået Teige Goodchild var en av flere som klaget Norturas reklamekampanje inn for Forbrukertilsynet. De slo fast at kampanjen var villedende og Nortura lovte å gjøre endringer i markedsføringen. Men på det tidspunktet var kampanjen allerede avsluttet.

Les mer: Slaktet Gildes PR-kampanje for to år sien: - Vi trenge rikke mer reklame nå

- I 2019 sa dere at kundene deres kunne være trygge på at dyra har hatt det bra, må dere moderere dette budskapet?

- Det vi kan garantere er at vi gjør alt som står i vår makt for at kjøtt som blir til produkter fra Gilde eller Prior, kommer fra dyr som har det bra. Det vil alltid være regelbrytere i et hvert system som faller gjennom sikkerhetsnettet. Her er det åpenbar hull som gjør at noen faller gjennom, som de skrekkelige bildene vi har sett på TV viser oss, og vi gjør en omfattende gjennomgang for at disse hullene tettes, sier Rakkenes.

Det var Try som stod bak reklamekampanjen fra 2019. I tillegg jobber Nortura med en rekke reklame- og PR-byråer, forteller Rakkenes.

- Får dere hjelp av noe PR-byrå til å håndtere denne saken akkurat nå?

- Vi vil ikke kommentere hvorvidt vi jobber med noen eller hvorvidt noen hjelper oss akkurat nå.

Try ønsker ikke å kommentere samarbeidet eller kampanjen de lagde i 2019.

- Håper forbrukerne har en grunnleggende tillit

Selv om Nortura venter med nye reklamekampanjer, er de i dialog med både kunder og samarbeidspartnere om avsløringene ifølge Rakkenes.

- Heldigvis er det sånn at bildene NRK har vist kommer fra flere slakterier enn Nortura. Det er ikke betegnende for hvordan svinenæringen er generelt i Norge. Regelbrytere og unnasluntrere som ikke røkter dyrene sine på en god måte, vil vi ikke ha i Nortura, og de vil heller ikke svinebønder ha som kollegaer i en ganske stolt næring. Ett sånt tilfelle er ett tilfelle for mye.

- Hva med de reklamekampanjene dere har ute nå, gjør dere endringer i dem?

- Det er ikke jeg oppdatert på. Jeg håper forbrukerne har en grunnleggende tillit til norsk landbruk. De bildene vi har sett er grusomme og forkastelige, men at det ikke er det bildet som betegner norsk svinenæring. Det er en næring med god dyrevelferd, men det finnes unntak og de må vi enten få på rett krus eller sørge for ikke blir en del av næringen i fremtiden.

Tall fra Apelands omdømmeundersøkelse viser at Nortura opprettholdt et godt omdømme i 2020, året etter at den første NRK-dokumentaren gikk på lufta. Faktisk fikk de sin høyeste score noensinne dette året.

Nortura-direktør varsler ny krisestrategi: - Timingen sist var ufølsom