Nok et PR-byrå uberørt av korona: - Blitt bra med bonuser på de ansatte

Alle ansatte tok frivillig lønnskutt under koronapandemien, men det har Apeland-sjefen tilbakebetalt.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Årsregnskapet for PR-byrået Apeland er nå klart og det viser at selskapet holder koken i koronaåret 2020. Selskapet, som ofte klokker inn med en omsetning omkring 30 millioner kroner med sunne millionresultater, bryter heller ikke trenden denne gangen.

Både inntekter og resultat holder seg så å si på samme nivå som i 2019, og ender på 36,3 millioner kroner i omsetning med et resultat før skatt på 5,8 millioner kroner. 

- Det er veldig hyggelig, og det har blitt bra med bonuser på de ansatte. Det var ganske uvisst i mars i fjor hva året skulle bli til, men det endte veldig godt. Vi tok alle mann et frivillig lønnskutt for å være helt sikre i begynnelsen av pandemien, og så betalte vi tilbake alt på høsten da vi så at det kom til å gå fint, forteller administrerende direktør, Ole Christian Apeland, til Kampanje. 

Se fullstendige tall lenger ned i saken!

Tar ut utbytte på tre millioner

Byråinntekten ender på 32,3 millioner kroner, og øker med 600.000 kroner sett opp mot 2019.

Av årsregnskapet kommer det også frem at det blir tatt ut et ordinært utbytte på tre millioner kroner. Dette sluses inn i holdingselskapet Campfire AS, hvor flere av de ansatte er eiere. 

- Det blir litt utbytte til alle eierne der nå, men det blir også satt av nye sparepenger. Vi er et veldig solid selskap, sier Apeland, som selv er største eier med rett over 70 prosent av aksjene i Campfire.

- Hvordan har det seg at dere er så å si uberørt av pandemien?

- Vi har svært lojale kunder, som setter stor pris på oss, og i tillegg kommer det også flere kunder til. Det er ikke mer komplisert enn det. Grunnen til at vi ikke øker mer er rett og slett at vi har vært litt for få til å ta på oss mer oppdrag, svarer Apeland. 

Ekstra godt fornøyd er han òg med tanke på at de hadde en rekke utviklingskostnader i 2020 knyttet til deres nye måleverktøy for omdømme og merkevarer, Traction, som de lanserte i år. 

- Der har vi laget et utrolig bra verktøy, som vil bety mye for oss og kundene fremover, sier han. 

Les også: Vinmonopolet på omdømmetoppen etter koronaåret - Hurtigruten i fritt fall

- Flinke folk kan ta kontakt

Da Kampanje omtalte Apeland-tallene i fjor, målte byrået 19 årsverk, og Apeland var klar på at han ønsket å vokse. I dag består byrået av 24 ansatte.

- Vi har ansatt seks stykker det siste året, og er nå fem flere enn i fjor. Vi burde gjort det før, men det tar alltid litt til å ansette folk, og når man har mye å gjøre så blir det ikke alltid prioritert først. 

- Er du der du ønsket å være?

- Nei, jeg tror vi må ha litt mer kapasitet, så flinke folk må gjerne ta kontakt, oppfordrer han. 

Apeland forteller at de fortsatt sitter på hjemmekontor, og at dette har fungert over all forventning. Nå ser de likevel frem til å møtes igjen over sommeren.

- Nå tror jeg folk begynner å bli klare for å se hverandre igjen. Det blir ikke noe sommerfest eller avslutning i år, men vi håper vi får til en samling når alle er tilbake fra sommerferie. 

- Hvordan ser utsiktene for inneværende år - blir det like stabilt som alltid?

- Ambisjonen er å vokse litt. Det blir hvertfall høyere inntekter, og så er det jo alltid noe kostnader med å vokse. I tillegg skal vi flytte, så vi vet ikke helt hvordan det vil slå ut på bunnlinja, men vi er optimister. Uansett gleder vi oss til å komme tilbake på kontoret etterhvert når Raymond løsner opp, avslutter Apeland. 

Her kan du se regnskapstallene til Apeland for 2020. Alle i MNOK. Holder omsetning og resultat oppe

Apeland 2020 2019 Endring i prosent
Omsetning 36,3 36,1 -
Byråinntekt 32,3 31,7 + 1,9
Resultat før skatt 5,8 5,4 + 7,4

Alle tall i MNOK.

Nok et PR-byrå uberørt av korona: - Blitt bra med bonuser på de ansatte