Nytt byrå har sikret seg avtaler med DNB, Sbanken og Sparebank 1 - omsetter for nesten 14 millioner

Designbyrået Sans satser på ytterligere vekst i 2021. - Halvveis i året er vi allerede på 11 millioner i omsetning, sier daglig leder ved Oslo-kontoret.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

- Pandemien stanset Norge i det øyeblikket vi åpnet vår avdeling i Oslo og selv om mange selskap har hatt fokus på å holde balansen i denne perioden, valgte vi fart og vekst, sier Janniche Øyen, administrerende direktør i Sans. 

I løpet av 2020 har Sans – som startet opp i september 2019 – nær doblet både antall ansatte og kunder. Ved oppstart hadde designbyrået med seg to kunder, TV 2 og Sbanken. Siden da har de kapret kontrakter med totalt 26 kunder - blant dem DNB, Sparebank 1, Bergen Kommune, Universitetet i Bergen, Fellesforbundet og Høyskolen Kristiania.

Designselskapet teller nå 18 ansatte, og fjorårets omsetning endte på 13,6 millioner kroner, med et resultat på 400.000 kroner. 

- Vi har hatt et solid verdiforslag i bunn og har rekruttert blant de ledende UX- og tjenestedesignerne i Norge. Det i kombinasjon med ytterligere digital hverdag for kundene våre, har vært en gavepakke i dette annerledesåret, sier Frode Alver Nilsen, daglig leder ved Oslo-kontoret.

Han gikk fra jobben som konsulent og digital rådgiver i Try Apt til fordel for byrålederjobben i Sans i april i fjor.

Les mer: Slutter i Try Apt - blir partner i nytt designbyrå

Større prosjekter for TV 2

Nilsen forteller at Sans største kunder nå er TV 2, Sbanken, DNB og Sparebank 1. Omtrent 20 prosent av selskapets omsetning kommer fra tverrfaglige oppdrag de gjør med andre selskaper i Karabingruppen. 

- Hva slags jobber har dere gjort det siste året? 

- Jobbene våre består av en miks av designere som sitter i team hos kunde, tverrfaglige oppdrag via Karabingruppen hos kunde, og in-house-prosjekter. Vi har blant annet jobbet med UX til TV 2-nyhetene og sporten, UX på sparing og lån for Sbanken og UX for Aker BP, sier Nilsen.

- I tillegg har vi blant annet jobbet med merkevare, design og UX for startupen Lifeplanner, og har hatt et stort innsiktsprosjekt for Bergen Kommune, som omhandler mobbing og inkludering, fortsetter han. 

Han legger til at de har hatt mange kurs i design thinking for ulike kunder.

- Disse kursene skal blant annet gjøre selskapene bedre rustet til å innovere brukeropplevelser for kundene sine, utvikle tjenestespekteret sitt og til å oppnå gevinster ved hjelp av innovasjon, forklarer han. 

Måtte permittere to

Til tross for veksten var byrået nødt til å permittere to ansatte til 50 prosent stilling i april, mai og juni 2020, grunnet kursoppdrag som ble utsatt under korona. Begge var tilbake i fullt arbeid fra august 2020.

Øyen sier at pandemien naturlig nok bærer preg av et hav av utfordringer for både arbeidsgiver og ansatte i en rekke bransjer. 

- Vi ser samtidig at de selskapene som evner å tilføre ledelsen og de ansatte kunnskap gjennom kundeinnsikt – som å fortsette å forbedre tjenestedesign og brukeropplevelser – bedre er i stand til å håndtere krevende markedsendringer, sier hun.

- Vi ser særlig at helsesektoren og kommunal sektor har fokus på innovasjon og tjenestedesign, og vi kommer derfor til å bemanne ytterligere opp i disse segmentene for å dekke etterspørselen i både Bergen og Oslo, legger hun til.

Sikter mot 30 designere

Nilsen forteller videre om gode utsikter for designbyrået i 2021. 

- Halvveis i året er vi allerede på 11 millioner i omsetning og vi lander nok i løpet av desember på i overkant av 20 millioner kroner totalt i år, sier han.

- Kommer dere til å utvide ytterligere etter å ha etablert dere i Oslo og Bergen?

- Fokuset de kommende to årene er først og fremst å vokse ytterligere i både Oslo og Bergen, med en målsetning om å være rundt 30 designere innen starten av 2023, sier Nilsen. 

- Karabingruppen, som Sans er en del av, er også representert i Trondheim og Stavanger så det kan godt være en naturlig forlengelse på sikt, men akkurat i disse dager er det nesten større muligheter for at kontor nummer tre blir i Lofoten. Vi har akkurat landet et større prosjekt i den regionen og behovet for økt kapasitet og tilstedeværelse i Lofoten er absolutt til stede, avslutter han.

Nytt byrå har sikret seg avtaler med DNB, Sbanken og Sparebank 1 - omsetter for nesten 14 millioner