Flere TVNorge-veteraner slutter - mister over 100 år med erfaring

Legger samtidig ned egen avdeling for sponsorsalg og produktplassering. Se hvem som slutter her.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

En rekke TVNorge-ansatte med lang fartstid i tv-huset forsvinner nå ut døren i Discovery. En av dem som slutter er sjefen for den kreative salgsavdelingen Brandcare, Terje Olin Braathen. Også distribusjonssjef Anders Tråstadkjølen og Content Manager Jon Hernæs slutter og totalt forsvinner det nå folk med godt over 100 års TVNorge-erfaring ut døren i disse dager.

- Det er alltid vemodig å miste flinke folk. Vi er veldig takknemlige for den innsatsen alle som nå forlater oss har lagt ned i bedriften. Samtidig står vi midt oppi en transformasjon, der vi også har behov for ny kompetanse på enkelte områder. Når man gjennomgår slike omstillinger er det naturlig at noen velger å gå nye veier, sier toppsjefen i Discovery, Tine Austvoll Jensen, til Kampanje.

Discovery-sjef:

Discovery har i flere år på rad hatt større nedbemanningsrunder. Den kom også den denne våren under oppsyn av Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen. Foto: Eivor Eriksen.

- Jeg tenker at bedriften mister mye kompetente folk

Totalt forsvant det ti stykker i nedbemanningen i tillegg til at det også har sluttet folk i forkant av denne prosessen. En av dem med lang fartstid som hoppet på et sluttilbud er Jon Hernæs, som de siste årene har jobbet mye med strømmetjenesten Dplay. Han har vært i TVNorge-systemet i 17 år.

- Jeg hadde et jobbtilbud og et sluttpakketilbud også kjente jeg litt på plussene og minusene ved begge løsningene. Jeg kjente at hvis jeg noen gang skal bytte jobb, ville jeg neppe fått en bedre sjanse til å bytte under mer ordna forhold og at det var på tide å ta sjansen, sier Hernæs som dermed takket ja til en sluttpakke.  

- Var det et bra sluttilbud?

- Ja det synes jeg. Jeg hadde jo sittet i utvalget som forhandlet det frem og kunne ikke klage på resultatet, men jeg kan ikke kommentere innholdet, sier han.

Hernæs var også NJ-tillitsvalgt i Discovery og uttalte seg kritisk om alle nedbemanningsrundene i tv-huset som opererer kanaler som TVNorge, Max og Eurosport Norge.

Les også:  - Har forsvunnet folk ut døra i en ganske jevn strøm

- Gjør det noe med Discovery at man mister så erfarne folk på en og samme tid?  

- Jeg tenker at bedriften mister mye kompetente folk med lang fartstid. Når man har vært ansatte såpass lenge så er ikke det bare på grunn av rutine og latskap, men også fordi man har hatt et hjerte for bedriften og vært glad i den også, sier han.

 Han mener Discovery i dag må klare å få to kulturer til og møtes.

- Vi hadde en periode fra slutten av 2000-tallet der vi hadde seertallsrekorder og omsetningsrekorder i en eneste lang opptur. Det var helt hinsides å få lov å være med på den og det er ikke alle forunt å være med på noe lignende. Det var veldig hyggelig å gå på jobb på den tiden for å si det sånn, men de tidene er litt over nå for tv, sier han.

Brandcare-sjefen slutter - avdeling legges ned

En annen med lang fartstid som takker for seg i disse dager, er lederen av Brandcare-avdelingen Terje Olin Braathen. Braathen startet som trainee i TVNorge i 1999 og har på veien jobbet både som medieselger og KAM for både norske og internasjonale kunder før han tok over som sjef i Brandcare, som jobbet med sponsorsalg og produktplassering. 

Men i forbindelse med omorganiseringene i Discovery ble det besluttet å legge ned Brandcare som egen avdeling og flytte den inn i salgsavdelingen. Totalt jobbet det 3-4 mennesker i denne avdelingen.

- Det er riktig av selskapet å tenke nytt rundt organisering av sponsing og kreative produktsalg. Derfor var det også min anbefaling at man jobber mer integrert med salg og «brandcare» i tiden fremover. For min egen del er tiden moden for å gjøre noe nytt, sier Terje Braathen om beslutningen om å forlate selskapet.

Han sier han «vært en av pådriverne for endringen» og at det «er riktig for kommersiell avdeling å jobbe mer integrert fremover». 

- Når den nye strukturen nå er på plass, er det naturlig at min rolle opphører. Det er selvfølgelig vemodig, men det er riktig – både for meg og selskapet, sier Braathen.

- Hele reisen har vært morsom, men nå passet det bra og finne på noe nytt.

Han sier han har hatt 19 fantastiske år i selskapet og «fått være med på både nedturer og oppturer» og var ansvarlig for å kommersialisere sportspoduktene til Discovery, inkludert OL.

- Jeg kommer til å savne gode kollegaer, men gleder meg også til å ta fatt på et nytt kapittel. Jeg er ikke helt sikker på hva det vil innebære, men skal bruke sommeren til å tenke og sondre litt, sier Braathen. 

- Når var det mest morsomt?

- Hele reisen har vært morsom, men nå passet det bra og finne på noe nytt. Jeg fikk en sluttavtale som alle andre fikk og som jeg var happy med. Selskapet ga meg en fin avtale, sier han.

Administrerende direktør og sjefsredaktør i Discovery Networks, Tine Austvoll Jensen, sier at hun gjerne skulle hatt Braathen med videre på laget, men at hun forstår og respekterer avgjørelsen.

 - Terje Braathen har vært en viktig kreativ kraft i selskapet. Han har bygget opp et faglig sterkt produktplassering- og sponsorteam, som nå blir integrert i det kommersielle teamet vårt. I tillegg har han også vært en viktig bidragsyter inn i det redaksjonelle miljøet. Terje har god forretningsforståelse, men han har også god forståelse for redaksjonelle prosesser, det er en sterk kombinasjon å ha i denne bransjen, sier Tine Astvoll Jensen.

- Vi kommer til å savne Terje, men respekterer avgjørelsen og ønsker ham alt godt videre. Og vi blir vel ikke overrasket om våre veier krysses igjen, sier hun.

Distribusjonssjefen slutter også

Også mangeårige distribusjonssjef Anders Tråstadkjølen takker for seg, men han går av fri vilje ut døren etter å sagt opp sin stilling i april en måned før den nyeste nedbemanningsrunden fant sted.

- Jeg slutter fordi jeg har vært der lenge, og fordi jeg ønsket nye utfordringer. Jeg ønsket å bruke kompetansen min og utdanningen min i et nytt arbeidsforhold og på andre områder enn det jeg så mulighetene bød på i Discovery fremover. Det handler litt om hvordan selskapet i dag organiserer seg, sier Tråstadkjølen.

Han kom til kanalen helt tilbake til 1992 og har jobbet både i programavdelingen, lokal-tv og distribusjon hvor han har hatt distribusjonsansvaret siden 2005.

- Jeg har ikke noen vonde følelser for selskapet og det er ingen vrangvilje her som gjør at jeg slutter. Det er fordi det var mest hensiktsmessig og jeg kan vel nå avsløre at starter i nytt arbeidsforhold og er på vei til Nep Media Service, sier Tråstadkjølen som har vært tilknyttet Discovery i hele 26 år.

- Så du rakk å få med deg gullklokke?

- Gull og gull, men jeg fikk i hvert fall en klokke, sier Tråstadkjølen.

Flere TVNorge-veteraner slutter - mister over 100 år med erfaring