Maverix på god vei mot rekordår: - Ser lovende ut

Selv med tunge investeringer og flere ansettelser leverte byrået et solid overskudd i 2023. Det gjør at sjappa holdes åpen gjennom sommeren.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

- Vi hadde et forrykende 2023 og er på god vei mot et enda bedre 2024, sier byråleder i Maverix, Linda Nordheim til Kampanje.

Årsresultatet for 2023 viser at byråets omsetning økte med 28 millioner kroner fra året før, og at byråinntektene økte med 17 millioner kroner. Likevel blir byrålederen aldri helt fornøyd og mener de alltid har mer å gå på.

- Det ligger i DNA-et vårt at vi alltid skal utvikle oss og pushe oss selv til å bli enda bedre hvert eneste år. Så selv om fjoråret gikk bra, betyr ikke det at vi slapper av. Det krever mye å gå i pluss i et utfordrende marked som hele tiden er i endring, sier Nordheim.

For det var ikke gitt at 2023 ville bli et knallår i starten av året.

- Det skal sies at jeg alltid er litt bekymret, men jeg kjente virkelig på en panikk da kundene strammet igjen og justerte budsjettene sine. Alle prosesser tok lengre tid og det var generelt mye usikkerhet å spore, forklarer Nordheim.

Les mer: Innovasjon Norge legger ut på ny byråjakt - skal bygge omsømme for opptil 80 millioner kroner 

- Jeg tror det er oppskriften, hvis man skal lykkes

Driftsresultat vokste med et par hundre tusen kroner og endte til slutt på 6,7 millioner kroner, etter betydelige investeringer i teknologi.

- Det endte godt, men det er ingen tvil om at 2023 var et tøft år. Hadde det ikke vært for den enorme innsatsen vi la inn for å få inn flere kunder eller jobbe mer med eksisterende kunder, så hadde ikke resultatet sett slik ut.

Maverix er til stede i Oslo og Bergen og jobber med kunder som TV 2, Viaplay, Visit Norway, Innovasjon Norge, Norsk Rikstoto, Santa Maria og Clas Ohlson.

Nordheim melder om god flyt og fart i første halvår, men mener at det fortsatt er en utfordrende verden hvor bare deler av markedet kan friskmeldes.

- Vi merker at markedet er i stor endring og at vi må stå på tærne og følge nøye med på utviklingen. Jeg synes det blir enda tydeligere hva som må til når man ser rundt seg på byråene som har lykkes. Bare se på Omnicom som leverer et dundrende overskudd. De har funnet nye behov å tette i markedet og er ikke lenger «bare» et mediebyrå. Jeg tror det er oppskriften, hvis man skal lykkes, sier Nordheim.

Les også: Omnicom slår til med nye rekordresultater - nå bikker byråinntekten 200 millioner

Her kan du se alle regnskapstallene til Maverix for 2023. Alle tall i MNOK.Doblet omsetningen og økte byråinntektene med 17 millioner kroner

Maverix 2023 2022 Endring i prosent
Omsetning 82,2 54,2 +52
Byråinntekt 59,2 42,1 +41
Driftsresultat 6,7 6,5 +3
Resultat før skatt 6,6 6,4 +3

- Plattformen har uten tvil vært en viktig bidragsyter

For Maverix sin del peker byrålederen på kombinasjonen av riktige rekrutteringer og egen satsing på teknologi, som årsak til plussregnskapet.

- Vi tar oss god tid når vi leter etter ny kompetanse – og vi leter sjeldent etter bare én type kompetanse. Det er like viktig for oss at personen vi ansetter føler seg trygg på at vi er en god match og virkelig vil jobbe i Maverix, fordi det er til tider veldig intensivt å jobbe her, og jobben blir på mange måter en slags familie nummer to.

I løpet av fjoråret ansatte Maverix ti årsverk og i dag teller byrået 62.

- Vår suksessformel er en kombinasjon av unge sultne talenter og godt erfarne folk. Også er det viktig å vise alle nye tillit. Vi er nok kjent for å kaste folk utpå sjøen. Noen ganger «drukner» de, men jeg tror de lærer enormt mye i prosessen, og lederskap handler om å utvikle folk rundt seg. Jeg tror folk blir bedre hvis de får tillit og muligheter – og det er en nøkkelfaktor hos oss. Jeg er skikkelig stolt av flokken vår – for det er takket være dem at vi har godt driv om dagen.

Les også: Går fra Playroom til Maverix: - Perfekt kompetanse og erfaring

En annen satsing er «X Machina», en idé som slo rot for et par år siden og som stadig er i utvikling.

- Det er et skikkelig nerde-navn som jeg elsker. Det er vår egen teknologiske plattform der vi kan skreddersy digital synlighet og hele veien til sluttsalg. Den har blitt godt mottatt og kan vise til svært gode resultater. Vi begynte å selge X Machina-tjenester i fjor, og allerede har vi ti kunder som benytter plattformen. Plattformen har uten tvil vært en viktig bidragsyter for byrået og kommer til å bli mer og mer involvert i arbeidet.  

- Det lar seg ikke gjøre i år

Kommunikasjonshuset Maverix ble lansert i 2018 av Nordheim sammen med Paal Tarjei Aasheim, Petter Borg og Jan Ove Årsæther. Siden oppstart har byrået vokst både i årsverk og lønnsomhet. Etter den trege starten i 2023 har byrået fått god fart og holdt tempoet oppe med nye og eksisterende kunder. Farten er så god at byrået for første gang må innføre turnus i sommer.

- Normalt sett stenger vi største deler av juli, men unntak av de som jobber i Visit Norway, ettersom juli er høysesong for reiselivsbransjen. Men for resten av byrået har vi mer eller mindre stengt sjappa i juli, men det lar seg ikke gjøre i år. Vi blir færre på jobb, men kunne ikke gi alle fri, så dette er første året med sommerturnus. Men vi skal ikke klage for at vi har mer enn nok å gjøre. Det er et luksusproblem.

Nordheim har god tro på resten av året og sier Maverix ligger an til et rekordår.

- Vi ligger godt foran skjema til å slå fjoråret – noe som alltid er en ambisjon. Og vi tar ingenting for gitt, selv om det ser lovende ut for siste halvår. Jeg vil avslutte med en hyllest til alle jeg jobber med. Uten dem hadde det aldri gått – og det må man aldri glemme.

Maverix på god vei mot rekordår: - Ser lovende ut