Fotballforbundet med klar beskjed - vil starte salget av norsk fotball til høsten

- Vi skal sette i gang salgsprosessen over sommeren, sier fotball-topp.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger og Jacob Andersen

Dagen etter at NRK og TV 2 sikrer seg en av de norske godbitene innenfor TV-sport, begynner det å skje saker hos Norges Fotballforbund på Ullevål Stadion. Endelig kan Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball lette på sløret å fortelle at det til høsten er duket for en ny fotballthriller knyttet til norsk fotball.

- Vi kommer nok til å sette i gang salgsprosessen i løpet av høsten, men hva det betyr i forhold til dato, form og innhold er for tidlig å snakke om. Men vi skal sette i gang salgsprosessen over sommeren, sier Knut Kristvang, som er rettighetssjef i Norges Fotballforbund og en som har vært i sentral i alle de store rettighetssalgene knyttet til norsk fotball.

- Hva synes du om den nye NRK- og TV 2-alliansen?

- Nei, det er jo hyggelig det. Jeg kjenner ikke ski-avtalen, men vi i fotballen har jo jobbet både med NRK og TV 2 tidligere. Vi hadde de også som felles avtalepart i perioden 2001 til 2005 selv om det er lenge siden. Vi kjenner begge aktørene både hver for seg og sammen, sier Kristvang.

Les også: Selger skirettigheter for flere hundre millioner – NRK og TV 2 åpner for ny fotballallianse

 

Hjelpende hånd:

Rettighetssjefen i NRK, Runar Østmo, gir kringkastingssjefen Thor Gjermund Eriksen, en hjelpende i forbindelse med kjøpet av skirettighetene. Neste gang kommer det til å dreie seg om fotballrettigheter. Foto: Jacob Andersen.

- TV 2 er en god samarbeidspartner

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK sier til Kampanje at man ikke skal lese altfor mye inn i den nye ski-avtalen med tanke på samarbeid mellom NRK og TV 2.

- Jeg er blitt spurt om det i dag, om det er et partnerskap, og det begynner å ligne litt. Samtidig så understreker jeg at det er enkelt-caser, og for hver enkelt rettighet må vi diskutere om vi er tjent med å dele, og om det er måten å skaffe dem på, sier Eriksen.

Uavhengig av norsk fotball, sier Eriksen at NRK og TV 2 nok kommer til å samarbeide om fotballrettigheter også i fremtiden.

- NRK og TV 2 kommer sikkert til å samarbeide mer om de store fotballarrangementene som VM og EM. Nå har vi skiskyting i mange år, vi har denne ski-avtalen, men vi kommer også til å ha rettigheter som bare er NRKs og bare er TV 2s fremover. Men det er ikke noe tvil om at jeg synes TV 2 med den allmennkringkasteravtalen, et veldig tydelig norsk oppdrag også videre, er en veldig god samarbeidspartner for NRK, sier Eriksen.

Rettighetene til norsk fotball har de siste årene vært i Discoverys hender etter at TV-konsernet sikret seg en seksårig fotballavtale til en verdi av 2,4 milliarder kroner, før produksjon. TVNorge-eieren er inne i sitt fjerde rettighets-år og skal vise den norske eliteserien både i 2021 og 2022 før eventuelt en eller flere nye aktører vil ta over.

- Norsk fotball er alltid interessant, men det har vært et relativt dyrt produkt. Vi har en avtale når det gjelder Toppserien, cup og damelandslag, mens TV 2 tidligere hadde eliteserien. Om det også er en mulighet for det i fremtiden, og hvordan vi eventuelt kan bidra inn der, er helt klart noe vi må tenke på, sier NRKs rettighetssjef, Runar Østmo.

Fotballforbundet med klar beskjed - vil starte salget av norsk fotball til høsten