Accenture slår sammen Fjord og Interactive – og er klar med ny sjef

Samtidig går tidligere Interactive-topp Stian Fossum over i en nordisk lederrolle.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

I våres ble det kjent at Accentures designsjef, Andre Nymoen, forsvant ut døren i Fjord Design for å gå til konkurrenten i teknologi- og designselskapet Itera. Nå har Accenture funnet erstatteren, og samtidig valgt å slå sammen Interactive og Fjord Design til en avdeling. 

Mari Heibø-Bagheri rykker opp fra egne rekker og blir ny Norgessjef for Accenture Interactive. Hun har tidligere ledet det som het User Experience Design i Accenture før Interactive ble etablert. Etter endt studier i kommunikasjonsteknologi ved NTNU, gikk hun rett i arbeid i Accenture-systemet, hvor hun nå har en 14 års farstid bak seg som konsulent.

Les også: Designsjefen til Accenture slutter og går til konkurrent: - Han er helt rå (abo.)

- Jeg synes det er fantastisk spennende å få lov til å lede Interactive fremover. Under Stians ledelse har vi vokst veldig, etablert Fjord og flyttet inn i mer kreative og sentrale omgivelser i sentrum hvor det er enkelt å invitere med kunder hjem. Jeg ser frem til å få mulighet til å jobbe enda tettere på alle de utrolig flinke og kreative folka vi har og også det å få jobbe tett med resten av både Accenture og Interactive Norden og se på hvilke samarbeid vi kan få til sammen med kundene våre, sier Heibø-Bagheri til Kampanje. 

Samtidig som Heibø-Bagheri går i gang med den nysammenslåtte avdelingen, går den tidligere administrerende direktøren for Interactive, Stian Fossum, over til en nordisk lederrolle. 

- Hvor skal du ta Interactive nå - er det fortsatt en ambisjon om å bli større innen digitale markedsføringstjenester?

- Vi jobber primært med opplevelser, og hvordan markedsføring passer inn i opplevelsen av ett brand, hva du ønsker med merkevaren og hva du ønsker å tilby. Marketing i seg selv er ikke et stort satsingsområde, men heller samspillet mellom markedsføring og det å skape gode opplevelser, svarer Heibø-Bagheri. 

- Ønsker å spille en sentral rolle

For fire år siden gikk Accenture hardt ut da de annonserte at de skulle yppe seg med den norske byråbransjen. Da kom Accenture med en tydelig advarsel til de norske reklamebyråene: «Watch out».

- Jeg sier det samme. Men jeg tenker at det er plass til flere aktører, fastholdt Accenture Norge-sjef, Tonje Sandberg, ett års tid etter. 

Les også: Konsulentgigant vil by reklame- og PR-byråer på kamp (abo.)

- Har man tonet ned den voldsomme ambisjonen man gikk ut med for et par år siden?

- Det vi er opptatt av er å kunne tilby hele spekteret av tjenester for våre kunder, og Accenture er opptatt av hvordan vi møter kundene. Da handler det om å være relevante ved å tilby de rette tjenestene og produktene. Vi ønsker å spille en sentral rolle sammen med resten av Accenture, og det samspillet gjør oss sterkere enn byråer, forteller den ferske Interactive-sjefen. 

De siste årene har også Accenture vært på oppkjøpstokt i Danmark og Sverige. Blant annet har de kjøpt byråene Kaplan og Hjaltelin Stahl, i henholdsvis 2018 og 2019. 

- Vi jobber tett sammen med hele Norden, og nå gjør vi noen omorganiseringer, som også er noe av grunnen til at jeg tar den norske lederrollen. Stian har gått inn i en nordisk rolle fordi vi ønsker å jobbe tettere med kollegaene våre i Norden. Og fremover vil vi jobbe enda tettere med blant annet Kaplan som er eksperter på datadrevet marketing og Hjaltelin Stahl som 5 år på rad er kåret til Danmarks beste reklamebyrå.

Går over i nordisk lederrolle:

Tidligere Interactive-sjef Stian Fossum får nå et nordisk ansvar, og vil blant annet jobbe tett med Accentures byråervervelser i Sverige og Danmark.

- Vi har større ambisjoner enn byråene

For to år siden fortalte daværende Interactive-sjef, Stian Fossum, at Interactive hadde rundet en omsetning på rundt 100 millioner kroner, og at Interactive og Fjord Design talte 60 ansatte. Om de har vokst siden den gang, ønsker ikke Accenture svare på, ei heller hva omsetningen ligger på i dag.

Les også: Accenture vokser med byråsatsing - runder 100 mill. i omsetning

- På grunn av børsregler har vi ikke anledning til å oppgi omsetning eller antall ansatte for Interactive for hvert enkelt land vi er i. Globalt omsatte Interactive for over 10 milliarder dollar i 2019 og vi merket at etterspørselen fra kundene øker. Også lokalt i Norge er Interactive en viktig del av det vi Accenture leverer, skriver direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Accenture, Øystein Ingdahl, i en e-post til Kampanje.

De siste årene har også flere profilerte folk, som i sin tid kom fra byråbransjen, valgt å forlate Interactive. Blant dem Vibeke Hauge, Kent Jordet og Christoffer Nøkleby

- Er det vanskelig å få byråfolk til å trives i Accenture?

- Vi har hatt et fantastisk samarbeid med alle tre. Vi har lært mye av dem, og jeg tror de har lært mye av oss. Vi må hele tiden tilpasse oss til hva våres kunder vil ha, og vi må hele tiden jobbe med å ha den riktige miksen som kunder etterspør. Vi er alle enige om at det har vært en fin opplevelse, og så er det jo slik at i vår bransje at folk flytter på seg litt oftere enn andre steder. Vi har større ambisjoner enn byråene fordi vi sitter med en helt annen kompleksitet. Vi prøver på noe nytt med tanke på byråbransjen sånn sett, svarer Heibø-Bagheri. 

Accenture slår sammen Fjord og Interactive – og er klar med ny sjef