Netlife-sjefen slutter: - Det var litt sjokk

Beth Stensen forlater Netlife Design etter fire år som byråleder. Nå blir hun fagsjef for design hos morselskapet Posten Bring.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Etter rett over fire år som Netlife-sjef, og etter å ha snudd stygge millionunderskudd til overskudd, er det nå slutt for Beth Stensen i Netlife Design. På et allmøte hos teknologi- og designbyrået fredag denne uken ble det informert om at byrålederen forlater selskapet til fordel for stillingen som fagsjef for design hos morselskapet Posten Bring.

- Vi har akkurat hatt et allmøte, og det var litt sjokk, men samtidig så blir ikke endringen så stor. Kristoffer kjenner kundene og folka godt. Den vekslingen blir god, og jeg vil ikke være langt unna når jeg blir en del av konsernet. Jeg tror alle forstår valget, men det var nok uventet, sier Stensen når Kampanje ringer. 

Når Stensen nå forflytter seg fra Youngstorget til Posthuset, er det nemlig kommersiell leder Kristoffer Krohn Eide som tar over stafettpinnen. 

- Hva er det du skal ta fatt på hos Posten?

- Målsetningen er å styrke det interne designmiljøet i Posten Bring. Det handler om å samle og bygge opp miljøet der, men også bygge forståelse ut i forretningsenhetene og på ledernivå i Posten. For meg er dette en drømmejobb, en kombinasjon av den stillingen jeg hadde i Ruter og den jeg nå har gjort Netlife. Dette blir veldig, veldig gøy, svarer Stensen.

- Har markedsnedgang og ansvar for at butikken går rundt vært utslagsgivende for at du nå søker noe annet?

- Nei, absolutt ikke. Jeg ble opprinnelig ansatt som designsjef, men så måtte jeg overta selskapet for at vi skulle komme oss gjennom en krise. Min plan har hele tiden vært at jeg skal tilbake til fag, og nå dukket det opp en fantastisk spennende stilling i Posten, som er en utrolig sterk merkevare med høye ambisjoner og store ressurser, svarer Stensen og fortsetter:

- Jeg kunne ikke la den mulighetene gå, det var helt umulig. Selv om det er vanskelig å forlate Netlife, og særlig i dagens marked, så vet jeg at Kristoffer og resten av gjengen vil komme seg styrket gjennom det.

Les også: Teknologi- og designtopper om tregt marked: - Jeg tror det blir en opprenskning

- Måtte ta en vanskelig beslutning

Stensen har sin første offisielle arbeidsdag hos Posten Bring 5. februar, og den påtroppende designsjefen i Posten forteller at hun tok valget rett før jul. Posten er for øvrig hovedaksjonær i Y3-gruppen hvor man blant annet finner Netlife Design og Bas Kommunikasjon.

- Jeg var i en prosess med Posten for å finne ut av om mitt ambisjonsnivå og mine forventninger stemte med deres og det gjorde det. Da måtte jeg ta en vanskelig beslutning. Til tross for at markedet ikke er med oss, så går jeg fra et selskap som har kommet styrket gjennom det som var den største krisen Netlife har opplevd.

Hun henviser til tiden da hun tok over som sjef i Netlife, høsten 2019. Egentlig var hun tiltenkt rollen som fagsjef, men etter uenighet mellom styret og daværende leder Fredrik Schjold, ble hun bedt om å ta over hele skuta. Etter at Posten tok over som eier i 2016, førte flere organisasjonsgrep til at den tidligere pengemaskinen Netlife mistet farten, og i sine to første år som leder måtte hun se byrået gå med et akkumulert underskudd på rett under 28 millioner kroner.

Les også: Pengemaskin mistet farten med Posten som eier - nytt millionunderskudd i Netlife

De to siste årene har designbyrået igjen fått ferten av millionoverskudd, og i 2022 endte byrået opp med et resultat før skatt på 13,5 millioner kroner.

- Jeg er stolt over det vi har fått til sammen. Jeg tok lederjobben fordi jeg visste at det ville løse seg med de folka som er her. Kun sammen med den gjengen var det mulig å komme seg ut av situasjonen Netlife sto i i 2019. 

- Hva blir de største forskjellene når du nå blir fagsjef i Posten?

- Det ene er jo å gå fra et lite selskap til et stort konsern og det andre er at jeg ikke lenger skal bestemt alt. Jeg skal jobbe med mange flinke folk, og har ikke et stort behov for å bestemme. Jo mer man bestemmer, jo mer ansvar har man, og nå skal jeg kun ta ansvar for det som ligger innen designledelse, som er mitt fagfelt.

Les også: Netlife Design tjener mer penger: - Vi er grundig friskmeldt

Arvtager imponert av Stensens ledelse

Kristoffer Krohn Eide, som nå har vært kommersiell leder i Netlife i snart fire år, synes arbeidet Stensen har lagt ned er imponerende.

- Hun tok lederrollen i Netlife på et røft tidspunkt for byrået, med omorganisering og underskudd. Jobben som er gjort under hennes ledelse med å snu resultatene og løfte engasjementet har vært intet mindre enn imponerende.

Like før Stensen overtok målte byrået 96 ansatte. I dag er det 60 som sitter ved kontoret på Youngstorget, og som Krohn Eide nå skal lose videre i et tøft marked. Han erkjenner at det er «store sko» han nå skal fylle. 

- Men Netlife består av en solid gjeng med ekstremt dyktige folk innen fag, ledelse og salg, så dette gjør vi som et lag. Til tross for at markedet er krevende nå, har jeg stor tro på Netlife fremover, sier Krohn Eide.

Til tross for at han tå tar på seg byrålederhatten, vil Krohn Eide også beholde oppgavene han har hatt som kommersiell leder.

- Jeg tror det er en stor fordel at jeg først og fremst har jobbet markedsrettet i min tid i Netlife. Jeg kjenner folka våre godt, og vet hvordan vi leverer best verdi til kundene våre, legger han til.

Netlife-sjefen slutter: - Det var litt sjokk