Mediebyråtopp slår tilbake mot utspill fra Try og Schjærven: - Ser hva han prøver på

Dentsu-sjefen blåser av kommentarene fra Try Schjærven Media.-  Alle seriøse mediebyråer som opererer i Norge driver etter god forretningsskikk.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist
Dag Robert Jerijervi
Nafisa Zaheer Journalist

Mandag sparket Try og Schjærven i gang sitt nye mediebyrå Try Schjærven Media (TSM) med kunngjøringen om at satsingen skal ledes av tidligere Dentsu-topp Pelle Stensson.

Pelle Stensson kommer sist fra rollen som ansvarlig for byråvirksomheten i Oceans Norge, som blant annet eier Los & Co, og var før det nesten ti år i Dentsu Norge.

- Helt fra vi gikk i tenkeboksen med Try Schjærven Media, har Pelles navn stått på blokka. Drømmeprofilen vår har vært en type Pelle-profil. Fra vår side er dette drømmekandidaten, sier daglig leder i Try Opt og største eier i TSM (51 prosent), Gunnar Stensaker.

Men det var den andre eieren, Re:Media, representert av byråleder Marius Damsleth, som kom med de skarpeste sparkene i retning av konkurrentene i markedet.

I intervjuet med Kampanje lanserer Damsleth en teori om at mediehusene ønsker seg en norsk mediebyråpartner. De største mediebyråene i Norge har som kjent internasjonale eiere.

- Vi tror mediehusene ønsker seg en norsk partner i motsetning til en global partner som har andre typer insentivordninger enn det vi har og som kanskje kan påvirke valgene. Vi vil ha en transparent forretningsmodell basert på norske premisser, norsk fokus og norsk eierskap, sier Damsleth.

Les også: Try bryter med mediebyrågigant - inngår ny allianse med Schjærven

Uenig:

Dentsu-sjef Paal Fure mener alle seriøse mediebyråer som opererer i Norge driver etter god forretningsskikk.

- Jeg håper ikke Damsleth og co er mer opptatt av mediehusene enn kundene

Det norske mediebyråmarkedet består i dag i hovedsak av internasjonalt eide byrågiganter, som til sammen legger beslag på 10 av de rundt 15 milliarder kronene markedet består av. Her er japanske Dentsu Norge størst, foran britiske WPP, amerikanske Omnicom og franske Publicis. 

Dentsu-sjef Paal Fure henger ikke helt med på notene til sin konkurrent i Schjærven.

- Alle seriøse mediebyråer i Norge drives i henhold til transparente forretningsmodeller, svarer Fure.

Han mener fokuset til Re:Media-sjefen er feil.

- Når det gjelde hva Damsleth mener at mediehusene ønsker seg, må han gjerne mene hva han vil. Mediehusenes interesser er langt mindre viktig enn hva kundene til byråer vil ha og får av sine gode byråer. Jeg håper ikke Damsleth og co er mer opptatt av hva mediehusene vil enn hva kundene trenger.

- Er du enig i analysen til Damsleth om at de globale mediebyråene har andre typer insentivordninger enn det norske byråer vil ha?

- Jeg ser hva Damsleth prøver på med en slik retorikk. Han om det. Alle seriøse mediebyråer som opererer i Norge driver etter god forretningsskikk. I Dentsu har vi en meget streng compliance-kultur, og har jevnlig audit fra både lokale og globale aktører, som dokumenterer at vi tilfredsstiller alle krav og forventninger.

På spørsmål om hva han tenker om satsingen til Try og Schjærven, svarer Fire at han «forstår at de synes denne muligheten virker interessant» og ønsker dem lykke til.

Tar sats:

Pelle Stensson (til venstre) blir leder for det nye mediebyrået til Try og Schjærven. Her sammen med sine nye eiere Gunnar Stensaker i Try Opt, Ingrid Holstad i Try og Marius Damsleth i Re:Media. Foto: Eivor Eriksen.

- For oss er dette intet nytt

Omnicom-sjef Espen Klepper svarer på Kampanjes henvendelse med en tekstmelding.

- For oss er dette intet nytt. Vi har hatt en 100 prosent åpen forretningsmodell siden oppstarten av Omnicom Media Group, og har et utmerket samarbeid med de norske mediehusene, skriver han.

- Utover det ønsker vi Pelle Stensson velkommen tilbake i manesjen.

Det var i fjor høst at det først ble kjent at kommunikasjonskonsernet Try brøt med mediebyrånettverket til WPP i Norge, Group M. I stedet gikk Try-huset i kompaniskap med det helnorske Schjærven-konsernet og deres mediebryå Re:Media. Resultatet er altså en helt ny aktør som får navnet Try Schjærven Media (TSM).

Til sammen vil Try og Schjærven sitte med tre ulike mediebyråselskaper og de vil sammen og hver for seg eie to mediebyråer. Allerede så jobber det et titalls personer i Try Schjærven Media og flere vil komme til.

Pelle Stensson begynner i selskapet 15. januar.

Les mer: Tidligere Dentsu-topp skal ta nytt mediebyrå inn i milliardklubben: - Drømmekandidaten

Mediebyråtopp slår tilbake mot utspill fra Try og Schjærven: - Ser hva han prøver på