Konsulent-topp rygget ut fra Dentsu – parkerer hos One Park

- Det føles helt klart tryggere å sitte på annonsørsiden enn byråsiden, sier Henrik Haakestad Lervold.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Høsten 2022 kom nyheten om at Henrik Haakestad Lervold ble hentet inn for å lede konsulent-satsingen i Denstu under navnet «Dentsu Consulting». Lervold kom fra konsulentselskapet KPMG der han i tillegg til kommunikasjons- og markedsdirektør, også var partner. Han tok med seg lang konsulenterfaring blant annet fra PwC, Deloitte, og CapGemini. 

Men Dentsu-kapittelet ble av det kortere slaget. Etter å ha ledet konsulent-satsingen i ni måneder - var det slutt rett før sommeren i fjor etter at Dentsu Japan besluttet at Consulting ikke lenger skulle være en egen enhet, men inngå som del av tjenesteporteføljen til mediebyråene. 

Les mer: Byråkjempe legger ned satsing etter under ett år - tidligere konsulenttopp slutter

Lervold hadde sin siste dag i Dentsu i mai 2023. Men det betyr ikke at han har vært arbeidsledig.

- Kombinert med sommerferie gikk jeg også ut i pappapermisjon - og da får man tid til å tenke etter hva man virkelig har lyst til å gjøre, sier Lervold til Kampanje.

- Riktig tidspunkt i livet mitt.

På slutten av fjoråret kunne han røpe nye planer og ny jobb som kommersiell direktør i parkeringsselskapet OnePark. Der begynte han 15. januar.

- OnePark er så mye mer enn bare et parkeringsselskap og sikkert langt mer enn hva folk tror. Det er teknologi, eiendomsutvikling, by- og destinasjonsutvikling, forretningsutvikling, mobilitet, merkevare- og kulturbygging og grønn omstilling.

- Så, når muligheten for å bli kommersiell direktør kom, så kjente jeg at dette er et spennende veiskille som kommer på helt riktig tidspunkt i livet mitt.

Som kommersiell direktør får han et bredt ansvarsområde i det største parkeringsselskapet i Norge, som i fjor omsatte for over 1 milliard kroner. 

- Det blir et steg opp ledermessig ved at jeg ikke «kun» skal jobbe med marked, men med salg, inntektsoptimalisering og kommersialisering under ett og med et sterkt fokus på bunnlinjevekst. Et utrolig spennende selskap med superkompetente ledere og eiere - så dette ser jeg virkelig frem til. 

 - Og personlig kjente jeg at jeg hadde lyst til å jobbe i en ny bransje med marked, salg, kommersialisering og forretningsutvikling samlet i én rolle. Noe jeg nå får mulighet til, og det synes jeg er skikkelig stas, forteller han.

- Tryggere å sitte på annonsørsiden

- Føles det tryggere å gå tilbake til en annonsør, sett i lys av dagens marked? 

- Ja, absolutt. Jeg skal ikke legge skjul på det. Jeg kjenner mange i bransjen som dessverre har opplevd permitteringer, nedbemanninger og konkurser. Bare se på TV 2 som har vært gjennom kostnadskutt og nedbemanning.

I fjor var som kjent TV 2 gjennom store dramatiske kutt og slanket staben med totalt 120 årsverk og et kostnadskutt på rundt 400 millioner kroner.

- Det kommer sikkert en rekyl i mediebransjen innen de neste to årene, men slik som vi har opplevd markedet i fjor, så vet vi at annonsørene er raske til å skru igjen pengekranen og dra ned kostnader. Heldigvis har historien lært oss at de også er raske til å åpne igjen når det snur.

- Men ja, det føles helt klart tryggere å sitte på annonsørsiden enn byråsiden i disse tider, erkjenner Lervold.

Konsulent-topp rygget ut fra Dentsu – parkerer hos One Park