For andre gang på ett år har Glasmagasinets reklamebyrå gått konkurs: - Alltid trist

Glasmagasinet må på nytt inn i tenkeboksen etter at Fuel Reklamebyrå meldte oppbud.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

I 2022 var det reklamebyrået Hausmann som måtte kaste inn håndkleet, og på slutten av fjoråret var det Fuel Reklamebyrå som meldte oppbud tre dager før jul. Felles for disse byråene var at begge hadde Glasmagasinet på kundelisten da de meldte oppbud - og begge rett før jul - kun med ett års mellomrom.

- Det er alltid trist når et selskap må melde oppbud, og slike saker gir merarbeid for oss. Samtidig har vi forståelse for at sånt skjer, sier Anja Løvåsen, senterleder i Glasmagasinet til Kampanje.

Les mer: Reklamebyrå slått konkurs rett før jul: - Så dessverre ingen annen løsning

Lyste ut byråkonkurranse etter konkurs

Kort tid etter at Glasmagasinets forrige reklamebyå Hausmann lukket dørene ble deler av byrået kjøpt opp av M51 Marketing. De sikret seg både merkevaren og rettigheten til å tre inn i Hausmanns kundeavtaler, men likevel signaliserte flere av kundene at de ikke ønsket å bli med over til det «nye» Hausmann. 

Deriblant Glasmagasinet, som etter Hausmann-konkursen begynte byråsonderingen og inviterte til pitch. I april i fjor kunngjorde Glasmagasinet at de hadde landet på Fuel Reklamebyrå som leverandør av reklametjenester.

Les mer:
Hausmann-kunde går til Fuel etter byråkonkurranse

Men på tampen av fjoråret gjentok historien seg - og bare tre dager før jul måtte Fuel kaste inn håndkleet. Det 22 år gamle selskapet måtte ta den tunge avgjørelsen om å melde oppbud og erklære selskapet konkurs.

Les mer: Reklamebyrå slått konkurs rett før jul: - Så derssverre ingen annen løsning

- For tidlig å svare på

Onsdag forrige uken kunne Kampanje omtale nyheten om at kommunikasjonshuset Involve har kjøpt opp konkursboet i Fuel Reklamebyrå.

Nå er spørsmålet om Glasmagasinet blir med over til det nye byrået, som fremover skal hete Involve Fuel, eller om de nok en gang begynner året med å jakte på et nytt byrå.

- Det er det litt for tidlig å svare på, men vi har jo jobbet med Fuel over en periode så vi kjenner menneskene der godt og de kjenner oss. Det er derfor naturlig for oss å ta en prat med det nye selskapet og se om vi kan få til noe sammen, sier senterleder Løvåsen.

Les også: Involve kjøper konkursrammet reklamebyrå: - En gledelig historie

Fuel Reklamebyrå, som ble etablert i 2001, har levert tjenester innen design og kommunikasjon. Kommunikasjonshuset Involve er heleid av Involve Holding, som igjen er eid av investor Rune Nedrelid og hans familie.

Byråleder i Involve Chris Kirkemo uttalte da oppkjøpet ble kjent at det var en gledelig nyhet for dem å kunne bidra til at Fuel kan fortsette å drifte sine kunder - ved hjelp av Involve.

- Skal gjøre noen vurderinger

I kjennelsen fra Ringerike, Asker og Bærum kommer det frem at Fuel-konkursen var uunngåelig fordi byrået mistet to store kunder. Etter alt å dømme er det snakk om Bama og Ringnes, som byrået har hatt samarbeid med over flere år.

Da Bama sparket i gang ny reklamefilm i fjor med Erling Braut Håland og Martin Ødegaard i hovedrollene, hadde de spilt pasning med Anorak som stod bak oppdraget.

Det er tydelig at Glasmagasinet nå sitter på gjerdet. På spørsmål om to tette byråkonkurser bidrar til at de vil hekte på større byrågrupper, svarer senterleder Løvåsen at det viktigste for Glasmagasinet er å jobbe med de riktige menneskene.

- Nå skal vi gjøre noen vurderinger før vi bestemmer hva vi skal gjøre videre, forteller hun.

For andre gang på ett år har Glasmagasinets reklamebyrå gått konkurs: - Alltid trist