Trigger-sjefen topper lederkåring for første gang - henter inspirasjon fra tidligere mester

- Hun bidrar til å menneskeliggjøre lederrollen på en flott måte, sier Ole Janzso, partner og rådgiver i rekrutteringsselskapet Teft.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist
Tobias Fredø
Knut Kristian Hauger

Tirsdag morgen legger rekrutteringsbyrået Teft frem resultatene for sin årlige «Bransjerapport», en undersøkelse som har som mål å fange opp de viktigste trendene innenfor medier, kommunikasjon og markedsføring. Undersøkelsen gjelder for året 2022, og det er den 13. gangen undersøkelsen gjennomføres. 

Les mer: Varsler historisk lav tilgang på jobbsøkere: - Blir en kamp om folk

Ett av de faste innslagene i rapporten fra bemanningsselskapet er oversikten og rangeringen over landet mest populære sjefer eller ledere som har markert seg positivt i året som har gått. På toppen av denne fant en i fjor Schibsted-sjefen Kristin Skogen Lund foran Try-sjefen, Kjetil Try, men i år er det annen kvinnelig leder som topper listen. I år vippes nemlig Schibsteds konsernsjef ned fra en førsteplass av Trigger-sjef Bente Kvam Kristoffersen, som klatrer opp fra en tredjeplass i 2022.

- Det er veldig gøy for Bente å stå på toppen. Hun bidrar til å menneskeliggjøre lederrollen på en flott måte, sier Ole Janzso, partner og rådgiver i rekrutteringsselskapet Teft til Kampanje.

I tillegg til Kristin Skogen Lund, er også gjengangeren Paal Fure å finne på «Topp 5». Han klatrer fra en femteplass til en andreplass, mens Skogen Lund faller to plasser fra fjoråret.

- Paal har vært på listen siden tidenes morgen og er vel selve definisjonen på det å være en kulturbærer. På toppen av listen har også Kristin Skogen Lund vært lenge, sier Janzo.

Når det gjelder markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde, mener Janzso at det er et interessant trekk ved årets liste at «hun er ganske alene» som markedsdirektør.

- Det er definitivt rom for flere markedssjefer på en slik liste, sier han.

Årets store overraskelse må sies å være Fredrik Fornes, som kommer inn på «Topp 5» for første gang.

- Her har vi et nytt ansikt og et bevis på at det med rett mengde fagnerding, deling av kunnskap og en markedsstrategi, så kan man albue seg inn på listen over folk i bransjen vi lytter til. Han har knekt koden på LinkedIn og fått enorm oppmerksomhet på kort tid. Jeg hørte selv om han for første gang for seks måneder siden, sier Janzo.

Rekrutteringsselskapet Teft rangerer de mest populære lederen i medie- og kommunikasjonsbransjenTrigger-sjefen til topps for første gang

Plassering Navn Arbeidssted
1. (3.) Bente Kvam Kristoffersen Trigger
2. (5.) Paal Fure Dentsu
3. (2.) Kristin Skogen Lund Schibsted
4. (ny) Aina Lemoen Lunde DNB
5. (ny)  Fredrik Forsnes Hubify

 

- Det er helt vanvittig

Trigger-sjef Bente Kvam Kristoffersen klarer ikke skjule overraskelsen når hun får vite at hun ifølge Tefts rapport er medie- og kommunikasjonsbransjens mest populære leder. Hun mener det er en «super annerkjennelse» for jobben man legger ned. 

- Oi, oi, nå skvatt jeg litt. Det er helt vanvittig, utbryter Kvam Kristoffersen når Kampanje ringer.

- Jeg ble litt satt ut her nå, kjenner jeg. Det er jo helt vilt, og de som har vært på den listen med meg i fjor, er gamle-sjefene mine som jeg har super respekt for, sier hun og henviser til Kjetil Try og Paal Fure som kom på henholdsvis andre- og femteplass i 2022.

- Hva er det som gjør deg til en så populær leder?

- Det er vanskelig å svare på, og jeg har egentlig ikke tenkt så mye på popularitet, det er ikke et mål for meg. Jeg tror kanskje at jeg er ganske ærlig og ikke redd for å si ifra. Jeg er også opptatt av fag og å oppnå gode resultater med folkene jeg jobber med. I tillegg er det viktig for meg å ha tillit til folk, og at de som jobber med meg har det godt, svarer Kvam Kristoffersen.

Hun trekker samtidig frem Trigger og kollegaene sine for å forklare seieren.

- Jeg tror at mye av arbeidet derfra preger en slik kåring, altså den synligheten man får av de gode jobbene vi leverer. Jeg er heldig som fronter Trigger-satsingen, og jeg har alt å takke Trigger-folket for den seieren her, det er byråets seier.

På spørsmål om hun selv har jobbet for noen populære sjefer, trekker hun igjen frem Try og Fure som hun selv har vært på topplisten med. Særlig Kjetil Try sin ledersstil har inspirert henne. 

- Kjetil er en jeg har lært veldig mye av, og som jeg begynte å jobbe strategisk med da han løftet meg fra prosjektleder til konsulent. Lederstilen hans har alltid inspirert meg, og jeg tenker at om jeg kan være litt som Kjetil, da er jeg god. Han har gjort en veldig god jobb med folka og selskapene sine, og særlig menneske-dimensjonen hans er inspirerende som leder.

I år derimot har den tidligere høyt rangerte lederen, Kjetil Try, ramlet ut av listen, både som populær leder og som sjef for landets mest attraktive arbeidsplass. 

Les også: Vipper NRK ned fra tronen - se bransjens mest populære arbeidsplasser her

Rekrutteringsselskapet Teft rangerer de mest populære arbeidsplassene i medie- og kommunikasjonsbransjenNRK på topp igjen - Google klatrer oppover

Plassering (i fjor) Arbeidsplass
1. (2.) NRK
2. (1.) Schibsted
3. (4.) Finn
4. (5.) DNB
5. (ny) Google

- Lønner seg å investere i og eksponere tydelige verdier

I fjor da Kristin Skogen Lund innkasserte tittelen som den mest populære lederen i medie- og kommunikasjonsbransjen, klatret også Schbisted til topp som den mest attraktive arbeidsplassen. I år faller mediekonsernet derimot en plass til fordel for NRK, som tar over førsteplassen.

I rapporten skriver Teft at NRK har vært en arbeidsplass med tiltrekningskraft i alle årene rekrutteringsselskapet har stilt spørsmålet hvilken arbeidsplass som tiltrekker mest.

«NRK er, foruten å være en kulturbærer i det norske samfunnet, en arbeidsplass som helt tydelig fokuserer på nytte for publikum, kvalitetsinnhold, innovasjon og mangfold. Det er oppskriften enhver merkevare- og mediebedrift med suksess følger», skriver Teft.

Rekrutteringsselskapet peker også på at NRK er suverent på topp i denne listen i år. 

«Det understøtter argumentet med at det lønner seg å investere i og eksponere tydelige verdier som merkevare og arbeidsgiver», heter det i rapporten.

I år er det ingen byråer blant «Topp fem», men både Try og Anorak er inne blant de ti mest attraktive arbeidsplassene med en sjetteplass og en tiendeplass. I fjor var Try inne blant «Topp fem».

Trigger-sjefen topper lederkåring for første gang - henter inspirasjon fra tidligere mester