Reklamekonsernet Try har ekspandert voldsomt den siste tiden med både satsinger innenfor teknologi, PR og nå sist mediebyrå. Nå går landets største reklamebyrå også til topps på listen over landets mest attraktive arbeidsplass i medie- og kommunikasjonsbransjen. Det slås fast i den rykende ferske «Bransjerapporten», som rekrutteringsselskapet Teft (tidligere Mediabemanning, red.anm) legger fram for niende gang i morgentimene torsdag.

- Jeg tenker at Try nok en gang beviser hva som bor i både deres forståelse av oppgaven et reklamebyrå har for kundene sine og hva det miljøet er i stand til å gjøre. Et godt eksempel på det er hva de har gjort for Rema 1000 i 2018. Rema klatrer plutselig på merkevarelisten når vi spør markedsførere om hvilke merkevarer som har utmerket seg positivt. Jeg tror de som svarer på det godt vet at det er Try som står bak «Open door». Det handler om latest and greatest hits, og Try viser styrke og stabilitet, sier partner i Teft og rådgiver, Ole A. Janzo.

Med Try i toppen faller fjorårsvinneren NRK dermed ned til en tredjeplass på årets liste der Teft har spurt 1.160 bransjefolk. Også Schibsted går forbi NRK på lista.

- Hvorfor tror du NRK faller fra fjorårets førsteplass?

- Dette handler ofte om hvem som har gjort et sterkt inntrykk. Jeg tror 2017 var det store NRK-året med «Skam»-finalen, og en rekke foredrag om NRKs måte å jobbe med målgrupper og deres holdning til produktutvikling. Igjen handler det nok litt om latest and greatest hits, og hvordan man markerer seg på seminarer, i artikler og i samfunnet ellers, sier Janzo.

Les også: Her er Medie-Norges mest populære arbeidsplass

- Smigrende og viktig
Kjetil Try
sier følgende til Kampanje om at arbeidsplassen han startet og har ledet siden er toppen av listen over det beste stedet å jobbe i bransjen.

- Det er klart at det er både smigrende og viktig for oss. Det er smigrende fordi jeg ser på lista at det er konkurrenter som det er morsomt å slå med blant annet Google, Schibsted og NRK. Det er selskaper som jeg vurderer som veldig dyktige og som mange vil jobbe i. Da er det ekstra moro at vi topper en sånn liste, sier reklamesjefen i Try.

Han sier man i Try «i tillegg er helt avhengig av å være et sted hvor flinke folk vil jobbe».

- Det er fordi vi hele tiden er på jakt etter de beste folka. Det er klart at når vi har en posisjon hvor mange vil jobbe for oss, blir det enklere å plukke de beste hodene. Vi merker at når vi søker etter nye folk, så får vi veldig god respons, og vi merker det ved at mange har jobbet i Try i ti eller femten år. Samtidig ser vi selvfølgelig også verdien av at det er en viss utskiftning i Try også. Noen mennesker skal slutte av og til, for da kommer andre folk frem og får mer ansvar. Vi er ikke der at vi mener at alle som jobber i Try skal slutte, men vi vil ha de beste folka samtidig som vi setter pris på at de aller beste blir lenge.

Han sier Try-huset er en arbeidsplass som favner over mange faggrupper. 

- Vi favner bredt med alt fra kuntig intelligens til butikkplakater og med spesialistrådgivere, utviklere, designere, mediekompetanse, kreatører og konsulenter. Vi har blitt et hus med masse flinke folk innen kommunikasjon, så det gjør det spennende for de som jobber her. Da er det veldig bra for oss at det ikke bare er vi som synes det er spennende, men mange andre i bransjen også.

Slått av Dentsu på sjefsliste
Tidligere i dag publiserte Kampanje også listen over hvilke sjefer i bransjen som er de mest populære. Der måtte imidlertid Try nøye seg med en fjerdeplass, slått av totalt tre sjefer fra Dentsu-konsernet.

Les også: Dette er Norges mest populære reklame- og mediesjefer

- Hva tenker du om det?

- Det lukter bestikkelse lang vei. He, he, neida. Jeg vet at dette er flinke folk og vi har vel alle rullert litt frem og tilbake på denne listen de siste årene. Men, selvfølgelig, det er alltid morsomst å stå helt øverst. Jeg får legge meg i trening å dele ut gratis bamsemums på alle bransjetreff i 2019, så tenker jeg det ordner seg til neste år, sier Kjetil Try.

Her er de mest de mest attraktive arbeidsplassene i 2019 med fjorårsplasseringen i parantes. 

Plassering Selskap
1. (3.) Try
2. (4.) Schibsted
3. (1) NRK
4. (5.) Dentsu Aegis
5. (2.) Google