«Norges hyggeligste byrå» nærmer seg 50 millioner – nå trer toppsjefen til side

Janicke Leiren blir ny byråleder i Iteo. - Det er tøft marked nå og derfor må vi bli enda bedre på det vi allerede er gode på, sier hun.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Reklamebyrå, PR-byrå eller innholdsmarkedsføringsbyrået? Iteo som byrå har alltid vært litt vanskelig å plassere. Men nå trer gründer og største eier Andreas Thue til side og slipper frem nye krefter. Janicke Leiren tar over ansvaret for selskapet og hun er ikke tvil om hva Iteo skal være.

- Vi skal beholde posisjonen som Norges hyggeligste byrå og være kjent for å ha det beste fagmiljøet på B2B-markedskommunikasjon (business to busines, red. anm.). Jeg er glad for tilliten fra styret og de ansatte og jeg gleder meg til å levere på selskapets ambisiøse strategi, sier Leiren til Kampanje.

Det er nemlig markedsføring mellom bedrifter – eller fra butikk til butikk – som er Iteos spesialområde, i motsetning til kommunikasjon og reklame rettet mot forbrukerne. Her spiller Iteo på de fleste strengene det være seg innhold, Google-annonsering og design. Byrået ble startet i 2011 av nevnte Thue som nå går over i en mer operativ stilling som kreativ leder.

- Janicke har selv bedt om ansvaret, og det var riktig å gi det til henne. Hun nyter stor respekt blant ansatte, partnere og kunder og har de riktige kvalitetene og egenskapene for at Iteo skal forbli stedet der ansatte, partnere og kunder ønsker å være. Janicke som leder er det helt riktige valget for å lede Iteo inn i fremtiden, og nyheten har blitt svært godt mottatt internt, sier Andreas Thue til Kampanje.

Les også: Iteo på offensiven etter Byråprofil-nedtur: - Hadde sikkert godt av å få en på trynet

Jeg kommer nok ikke til å være så breial som Andreas. Jeg får heller kjøpe meg noen av de blomstrede dressjakker som han er kjent for. Janicke Leiren, Iteo-sjef

- Jeg har vært byråleder i 17 år

Iteo, som satser innenfor de fire markedssegmentene energi, teknologi, industri og bygg, anlegg og eiendom, har vokst i alle år siden starten, og hadde i 2021 en omsetning på 43,4 millioner kroner. I fjor sier Thue at Iteo vil nærme seg 50 millioner kroner. Nå får det være nok, ifølge byrågründeren. 

- Jeg har vært byråleder i 17 år og kjenner på at jeg har tatt selskapet dit jeg kan. Jeg leder et selskap som er større enn hva jeg noen gang har ledet tidligere, sier Thue.

Han sier han har kjent på at «han ikke har ferdigheten til å ta det videre til neste nivå».

- Personlig har jeg også kjent på at det er oppgaver jeg synes er morsommere enn å lede, som å snakke med kunder og jobbe med fag og kreativitet, sier Thue.

- Også er Janicke en mye bedre leder av Iteo i den fasen vi skal inn i nå, legger han til.

- Hva blir det beste ved ikke å være leder?

- Å slippe all den dårlige samvittigheten man har som leder over alt man ikke får gjort. Også gleder jeg meg til å jobbe mer kreativt og være med å flytte Iteo over i en mer kreativ retning. Så det blir nok ikke noe mindre jobbing, men mer for de tingene jeg har engasjement for, sier han.

Medieerfaring:

Janicke Leiren kom til Iteo i 2016 etter å ha jobbet i mediebransjen i mange år. Hun var blant annet med på å lansere nettportalen Klikk.no i Egmonts magasinforlag. Foto: Eivor Eriksen.

Har gått gradene i Iteo

Den nye sjefen i Iteo har gått gradene fra prosjektleder til administrerende direktør så B2B-byrået har funnet sin nye leder i egne rekker. Leiren startet i Iteo i 2016 som prosjektleder og har siden utmerket seg som byråleder, teamleder og ansvarlig for Dell Technologies som er selskapets største kunde. Hun har over 20 års erfaring fra mediebransjen, deriblant for ulike redaksjonelle satsninger i Egmont, herunder den store nettsatsingen Klikk.no. 

- Hva tenkte du da Andreas Thue sa han ikke ville være sjef lenger i Iteo?

- Jeg tenkte at dette var noe jeg hadde lyst til og noe jeg ville utfordre både Iteo og meg selv på. Vi har jobbet tett sammen i syv år. Jeg har sett utviklingen siden jeg begynte og snakket mye om at Andreas skal få lov til å gjøre mer av det han er god på. Å overta det Andreas har bygget opp var en veldig utfordrende og forlokkende tanke, sier Leiren.

- Hva blir den store endringen med deg som sjef?

- Den største endringen vi håper på er at jeg kan være med å styrke merkevaren til Iteo. I det ligger det ingen store planer om endring, men heller bygge videre på det vi har gjort så langt. Men fordrer at alle ansatte må utvikle seg faglig der ligger det nok en endring. Det kommer vi til å vie mye oppmerksomhet rundt fremover, sier Leiren.

Blomster-Andreas:

Iteo-grunnlegger Andreas Thue har en forkjærlighet for blomstrede skjorter og dressjakker og liker å gå høyt ut som da han skulle slå Try på Byråprofil. - Jeg fikk meg en på trynet så nå kan det jo bare bli bedre, sier Thue i dag. Foto: Eivor Eriksen.

Har mål om å vokse til 45 ansatte

Leiren tar over på en tid som er preget av mange dårlige nyheter fra bransjen det være seg permitteringer og annonsører som drar ned budsjettene. Iteo-toppene sier de merket en endring i høst og som vil bli merkbar på lønnsomheten i selskapet. I 2021 tjente Iteo drøye fire millioner kroner.

- Hva ser den nye Iteo-sjefen når hun kikker inn i det nye året?

- Det er tøft marked nå og derfor tenker jeg at vi må bli enda bedre på det vi er gode på. Også må vi være offensive og det må alle som jobber i Iteo skjønne, sier hun.

- Er det mulig å fortsette veksten?

- Ja, det har vi tro på. Vi tror på vekst absolutt, sier Leiren.

Selv om markedet er blitt strammer og kundene mer avventende, budsjetterer byrået en med tosifrede prosenter vekst for det nye året. Samtidig har Iteo et ønske om å vokse til 45 ansatte innen 2026, opp fra dagens 27. I fjor økte antall ansatte med fem og to av dem var Madeleine Vehre Navekvien, som gjorde comeback i Iteo etter noen år i andre organisasjoner, og Alexander Wie Flaa kom fra stillingen som kommunikasjonssjef i KPMG. De to er i dag forfremmet fra seniorrådgivere til teamledere.

- Vi skal bli flere team og vi skal bli flere ansatte, sier den nye toppsjefen.

Leiren sier at selv om hun nå blir administrerende direktør så kommer hun ikke til å legge seg på samme linje som forgjengeren.  Hun tar nemlig over etter en sjef som er stor i kjeften og som på Kampanje kunne fortelle at han skulle slå Try i den store byråkonkurransen, «Byråprofil». Selskapet vant i 2021 kategorien «Beste content- og performancebyrå» og kom som nummer tre i kåringen av landets beste byrå på tvers av segment. Men i fjor falt byrået fra en første til en tredjeplass i sin kategori.  

- Jeg fikk meg en på trynet så nå kan det jo bare bli bedre, sier Thue.

Thue er imidlertid ikke bare kjent for å ta i bruk litt store ord, han har også en dragning mot litt fargerike og mønstrede dressjakker og skjorter og gjerne av de mer synlige slaget.

- Jeg kommer nok ikke til å være så breial som Andreas. Jeg får heller kjøpe meg noen av de blomstrede dressjakker som Andreas er kjent for, ler hun.

«Norges hyggeligste byrå» nærmer seg 50 millioner – nå trer toppsjefen til side