Markedssjef i Ice klar for speed-date etter pitsjebråk: - Ikke gitt at det er riktig for alle

- Listen med byråer vi skal møte hadde ikke sett ut som den nå gjør om vi hadde valgt et mer vanlig format, sier Jannicken Lampe.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

For et par uker siden omtalte Kampanje Ice sin noe utradisjonelle byråkonkurranse. Teleselskapet inviterte hele Byrå-Norge til å sende et motivasjonsbrev og en «håndholdt og hjemmelaget» video - gjerne mellom 60 og 120 sekunder - der de forteller om hvorfor de fortjener en speed-date med teleselskapet.

Formatet høstet imidlertid kritikk fra flere hold.

- De gjør det vanskelig for byråene og vanskelig for seg selv. Hvis de ikke har tydeligere kriterier enn det som har kommet frem her, kan det bli vanskelig å få gode svar på en 60 eller 120 sekunder lang video, sa daglig leder Knud Fahrendorff i Byråvalg.

Les også: Kritikken mot Ice øker: - Gjør det vanskelig for byråene og seg selv

Selv var byrålederne Kampanje snakket med positive til Ices uvanlige prekvalifisering.

- Det er ganske mye man kan diskutere rundt pitsjing, og det har vi vært innom før, men akkurat denne innledende delen er ikke selve pitsjen. Det er en morsom prekvalifiseringsrunde for å få litt ekstra oppmerksomhet og for å finne ut om det er noen som er glemt, sa strategisk leder i byrået Ring 2, Per Kristian Voss Halvorsen til Kampanje forrige uke.

Han fikk støtte fra blant annet administrerende direktør i SMFB Dinamo, Hølje Tefre og Severin Roald, daglig leder i Geelmuyden Kiese.

Les også: Byråtopper hyller omstridt Ice-konkurranse: - Bransjen trenger å vise kreativt overskudd

- Listen hadde ikke sett slik ut med et annet format

Fristen for å sende inn sjekke-video har gått ut og Ice har valgt ut hvilke byråer de ønsker å gå videre. Jannicken Lampe, marked- og merkevaresjef i Ice forteller til Kampanje at responsen på kvalifiseringsrunden har vært overveldende.

- Vi har fått inn mange videoer. Jeg blir helt varm om hjertet, både av responsen og kreativiteten. Det har vært flott å få en liten «sneak peak» hos byråene. Vi har humret, diskutert, nominert og funnet de byråene vi vil gå videre med, sier Lampe.

Hun forteller at videoene har vært en øyeåpner for dem i henhold til hvilke byråer som har gjort seg selv aktuelle.

- Vi er veldig glade for at vi valgte denne måten for prekvalfisering, for listen med byråer vi skal møte hadde ikke sett ut som den nå gjør om vi hadde valgt et mer vanlig format. Det betyr jo at vi har åpnet døren for noen vi ikke hadde på radaren, og har måtte velge bort noen top of minds, og det er klart det også har gjort vondt å velge bort, sier Lampe.

- Hva har dere sett etter i videoene?

- Det vi har prøvd på er å få et innblikk i hvem de er og hvorfor vi skal møte akkurat dem - og det har byråene løst med sjarme, varme og humor. Mobilformatet kombinert med motivasjonsbrevet om hva de kan levere av fag og leveranse har gitt et fint underlag.

- Formatet var oppe til diskusjon i Kampanje. Hva synes du om det selv nå som det er brukt?

- Det er et veldig fint format. Absolutt. Vi er oppriktig stolte over å ha fått et innblikk hos så mange byråer på så kort tid, og jeg er imponert over all den kreative kraften vi har blitt kjent med. Jeg føler de har nailet det, og det har vært god variasjon i leveransene. Det er tett i toppen, sier Lampe. 

Kritikk og hyllest:

Selv om noen var kritiske, så var mange byråtopper positive til Ice sitt noe uvanlige prekvalifiseringsformat.

- Nå står alle likt

I en tidligere sak skrev Kampanje at Ice, basert på videoen og motivasjonsbrevet de har fått tilsendt, skulle plukke ut åtte til ti byråer til speed-date. Lampe forteller at utvalgsprosessen har gått fint. 

- Vi har klart å screene alt innenfor den tidsfristen vi har satt oss, og sendt ut avslag og invitasjoner. Vi opplever også å ha fått gode tilbakemeldinger på prosessen fra de som er involvert, sier Lampe. 

- Og nå er dere klare for speeddate?

- Ja, på torsdag og fredag. Da møter vi det utvalget vi selekterte det ned til. Alle som er med, har mottatt en podkast om hvem vi er og hva vi ser etter i en partner. Tanken bak er at speed-daten skal være effektiv, og at alle byråene skal få bli litt kjent med oss før vi møtes, og ikke minst få et likt utgangspunkt med hva de får av informasjon i forkant. Hadde vi møtt alle én til én for å fortelle hvem vi er kunne spørsmål og samtaler gjort noe med dynamikken. Nå står alle likt, sier Lampe. 

- Er videoformatet noe dere vil anbefale andre annonsører?

- Fra vårt perspektiv har dette levert på det vi ønsket å oppnå i denne delen av prosessen, og derfor helt riktig format, men det er jo ikke gitt at det er riktig for alle. Men debatten som går nå er jo et tydelig signal på at bransjen ennå ikke har funnet hva som er en optimal prosess. Så inn i den dikusjonen mener jeg formatet med bruk av video i en prekvalifiseringsrunde absolutt bør diskuteres. For video gjort riktig er effektfullt, og effektivt.

Jannicken Lampe vil ikke gå ut med hvor mange videoer de fikk inn eller hvem de har invitert videre i prosessen.

Det er på det rene at Ring 2 ikke er blant dem. Det bekrefter Per Kristian Voss Halvorsen selv overfor Kampanje.

- Det ble ikke en speed-date på oss, men det hadde nok også med vår egen tid å gjøre. Fordi vi alltid prioriterer egne kunder, måtte vi gjøre denne insendelsen raskt og enkelt, sier han til Kampanje.

Han legger til at de står inne for det de sa i den forrige saken.

- Og så tenker jeg nok at de har fått noen skikkelige gjennomførte og forseggjorte videoer, sier han.

Markedssjef i Ice klar for speed-date etter pitsjebråk: - Ikke gitt at det er riktig for alle