Hausmann-kunder i tenkeboksen etter oppkjøp: - Ingen garanti for at de blir med videre

Flere av Hausmanns kunder signaliserer at de ikke blir med videre til M51. - Vi ser ikke behov for å flytte oppgaver til nye eiere, sier destinasjonssjef hos Aker Brygge.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Tirsdag skrev Kampanje om byrået Hausmann, som før jul slo seg selv konkurs, og at de hadde funnet løsningen for hva som skjer videre med byråets kundebase. M51 Marketing har kjøpt merkenavnet og retten til å tre inn i avtalene til Hausmann.

Les også: Digitalbyrå skal drive konkursrammede Hausmann videre - overtar kundelisten

Dette inkluderer kunder som blant annet KLP Eiendom, Glasmagasinet, Aker Brygge og Mitt anbud. Men det er slett ikke sikkert at alle kundene blir med over til M51.

- Det er selvfølgelig trist når slike ting skjer. Terje (Banken, red. anm.) og teamet har jobbet godt sammen med oss gjennom en utfordrende periode med stengte kjøpesentre og butikker. Vi har sammen i en årrekke vist til gode resultater gjennom byrået, og de har levert gode kampanjer som vi har vunnet flere priser på, sier Elisabeth Selvik Hjelle, markeds- og kommunikasjonsrådgiver i KLP Eiendom som i denne saken uttaler seg på vegne av Glasmagasinet og Byporten.

Hun fortsetter:

- Vi har en policy på at vi går ut på forespørsel til ulike design-, reklame- og kommunikasjonsbyråer når det skjer slike endringer. Og det vil ikke være noe annerledes i denne saken.

- Ikke behov for å flytte oppgaver

Destinasjonssjef i Aker Brygge, Thomas Nygård, synes det først og fremst er trist at Hausmann har slått seg konkurs. Han forteller at Aker Brygge i perioden 2014-2016 jobbet tett med Hausmann, men at samarbeidet i ettertid av dette har gått mer over på enkeltoppdrag.

- Det å jobbe så tett med ett lite byrå gjør at det over tid dukker opp behov for nye impulser. Det gjorde at vi etter det tette samarbeidet i 2014-2016 valgte å samarbeide med flere ulike kreative miljøer. Den jobben de gjorde sammen med oss i forbindelse med revitaliseringen av Aker Brygge var meget bra levert, sier Nygård.

Les også: Reklamebyrå slår seg selv konkurs: - Tungt å være liten når markedet snur

Nygård forteller at de imidlertid ikke kommer til å bli med videre til M51.

- Som sagt har vi ikke like tett samarbeid nå, noe som gjør at vi ikke ser behov for å flytte oppgaver til nye eiere. Vi har fullt trykk gjennom samarbeid med ulike kreative miljøer og styrer i dag kommunikasjonen mye mer selv enn tidligere, sier Nygård.

Et selskap som enda har til gode å ta en beslutning er anbudstorget MittAnbud. I fjor sto Hausmann bak en ny kampanje for selskapet. De forteller at det ikke er noen konkrete planer på å følge opp denne kampanjen.

- Vi har ikke hatt et løpende samarbeid med dem, sier Torstein Vinje Berget til Kampanje.

Han utelukker ikke at det kan bli aktuelt å inngå et samarbeid med M51-eide Hausmann.

Vår målsetting er at de skal bli mer fornøyde med leveransen, enn tidligere. Daniel Ervig, byråleder i M51

Vil først og fremst bygge kompetanse

Byråleder i M51, Daniel Ervig, forteller til Kampanje at de er klare over at det ikke er sikkert alle kundene blir med over til M51, men tror de som blir med blir mer fornøyde enn tidligere.

- Som jeg nevnte tidligere så er vi fremdeles i kartleggingsfasen og det er ikke noen garanti for at kundene til Hausmann blir med videre. Vi skal imidlertid gjøre det vi kan og underbygge at vi i M51 kan videreføre samarbeidet. Vi føler oss sikre på at de kundene som eventuelt ønsker å fortsette, vil oppleve at vi kan tilføre dem stor verdi og nye impulser. Vår målsetting er at de skal bli mer fornøyde med leveransen, enn tidligere, sier Ervig.

Han forteller videre at de skal drifte Hausmann som en del av en større satsing i M51, og at det også kan være aktuelt å flytte allerede eksisterende M51-kunder over til Hausmann-delen av driften. 

- Vi har nå fire fagfelt som vi har spesialisert oss på - M51 Design, M51 Performance, M51 Film, Koala Film og nå skal vi legge på en femte arm som blir Hausmann. Dette skal vi prøve å bygge opp til å bli en mer kreativ og strategisk del av M51, sier Ervig.

Avslutningsvis understreker han at Hausmann ikke ble kjøpt utelukkende på grunn av kundelisten.

- Som nevnte så har vi ikke primært kjøpt Hausmann for kundemassen. Vår strategi er først og fremst å bygge opp kompetanse og fagområder, slik at vi kan fortsette veksten og utvikle M51 til å bli en større aktør i bransjen, sier Ervig.

Hausmann-kunder i tenkeboksen etter oppkjøp: - Ingen garanti for at de blir med videre