TV 2 fjerner Sumo-navnet

Varsler «digitalt taktskifte» i ny forretningsstrategi.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Samtidig med at TV 2 i dag presenterer sin nye logo, design og merkevarestrategi har mediehuset også meislet ut en revidert forretningsstrategi og ny organisasjonsstrategi. Endringene som blir kommunisert internt i dag vil dermed også prege både programutvikling, publisering og produktutvikling.

- Det er ikke et retningsskifte vi presenterer for de ansatte i TV 2 i dag, men det er starten på et taktskifte for hvordan vi bedre skal levere på den strategien vi allerede har. Det er taktskifte med et offensivt og positivt fortegn, og det er fordi TV 2 står i en situasjon som er langt bedre i dag enn den var i 2016, sier Olav Sandnes til Kampanje.

Presentasjonen ble gitt i en internsending i TV 2-huset for alle ansatte. Blant de som snakket på sendingen var lederne for sport, nyheter, teknologi og program, samtidig som også Trygve Rønningen, Bjørn Gunnar Rosvoll, Sarah Willand og Olav Sandnes holdt presentasjoner.

- Stemmer det at tittelen på den nye strategien din er «det store taktskifte»?

- Taktskifte er mer beskrivende enn et retningsskift. Vi skal fornye innholdet vårt raskere, utvikle nye produkter hyppigere og frigjøre mer tid til innovasjon og nyskapning gjennom bedre samhandling. Mer testing. Og mer feiling. Det handler om å sette fart for å vinne kampen om folks tid. Vi har gjort mye bra gjennom flere tiår, men vi må sette høyere tempo for å komme i forkant av endringene rundt oss, sier TV 2-sjefen.

- Skal ikke snu bunken

Til sammen signalerer dette ifølge Sandnes et TV 2 som skal våge mer og «ikke bare snu bunken». Dette går ifølge Sandnes både på å tørre å utvikle programmer, konsepter og ideer som står mer ut.

- Jeg vil ha mer debatt og diskusjon rundt de innholdsvalget vi gjør. Jeg vil se mer risiko med mulighet for terningkast seks enn trygghet for å sikre terningkast fire. Det skal også gjelde på andre områder, sier TV 2-sjefen.

Han legger samtidig til at kjente etablerte konsepter ikke med det vil forsvinne, men at «taktskiftet betyr at flere konsepter skal leve i flere kanaler, der publikummet er» og «helt nye konsepter vil se dagens lys kjappere».

Likevel understreker Sandnes at TV 2s største utfordring likevel ikke er økt konkurranse, eller korona og nedgangstider.

- Vår største utfordring er å gjøre oss fortjent til folks tid. Derfor må vi fylle den tiden med noe som betyr noe. Noe som engasjerer, som gleder, begeistrer og forarger. For TV 2 konkurrerer ikke lengre bare med andre norske TV-kanaler. Vi kjemper mot sosiale medier, internasjonale strømmetjenester, podkaster og alt annet folk bruker tiden sin på. Vårt publikum kan ikke lenger kalles TV-seere. De er mediebrukere i alle kanaler, på alle plattformer, til alle døgnets tider, sier Sandnes.

Skal fase ut Sumo-navnet i 2021

Samtidig blir det nå klart at navnet på strømmetjenesten TV 2 Sumo endres til kun TV 2. Sumo-navnet skal fases ut i løpet av 2021.

- Vi ønsker å bygge én tydelig merkevare på tvers av alle TV 2s plattformer. Alt skal knyttes tettere til TV 2-navnet, i tråd med merkevarestrategien. Folks mediekonsum er i stadig større grad uavhengig av plattform, derfor må vi være gjenkjennelige på tvers av mobil, TV, og nett. Derfor kommer Sumo-navnet til å forsvinne. Helt konkret hvordan vi skal gjøre det er noe vi skal jobbe med videre, sier Sandnes.

I tillegg blir det også presentert en ny organisasjonsstrategi i selskapet, som peker ut en tydeligere retning for TV 2-organisasjonen og hvordan de skal jobbe smartere og bedre sammen. Denne nye organisasjonsstrategien har fått navnet Ett TV 2. 

-  Skal TV 2 lykkes framover må vi legge bedre til rette for at alle kan få gjort jobben sin i hverdagen. Vi skal selvsagt ikke snu opp ned på alt, men vi kan rigge oss annerledes så vi er i bedre stand til å levere på de målsetninger vi har satt oss, legger Sandnes til.

- Var det  morsommere å presentere strategien i dag enn det var for fem år siden?

- Ja, det er klart det er morsommere å få med laget sitt på en offensiv satsing, sier han.

TV 2 fjerner Sumo-navnet