Tidligere TV3-topp tilbake til utendørsbransjen - men denne gangen hos «erkerivalen»

Bjørn Erik Broady Aasebø blir ansvarlig for medie- og reklamebyråene hos Clear Channel.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Bjørn Erik Broady Aasebø vender tilbake til utendørsbransjen etter fem år i Nent-gruppen og nærmere ett år som konsulent innen helse- og matsektoren. Aasebø var kommersiell direktør i Nent i en seksårsperiode fra 2014 og var en av flere Nent-topper som sluttet i selskapet i forbindelse med en omfattende omstillingsprosess høsten 2019. 

Les også: Nent-topper i kø ut døra: - Forstår at det kreves radikale grep

Før Nent var Aasebø 13 år i JCDecaux Norge, de siste fire som markedsdirektør. Men når Aasebø nå vender tilbake til utendørsbransjen er det konkurrenten Clear Channel som venter på andre siden.

- Jeg har «vokst opp» i utendørsbransjen og vært med på å transformere kanalen til et veldokumentert medie med fantastiske kreative muligheter, og med svært god effekt. Når jeg nå vender tilbake etter nær seks år i TV, er det med visshet om at utendørs skaper store verdier for sine kunder, og at Clear Channel har et sterkt ønske om videre utvikling av kanalen, sier Aasebø.

I Clear Channel får han jobben med å videreutvikle samarbeidet med medie- og reklamebyråene. Aasebø starter nå i en nyopprettet stilling som Head of Agency. Rollen inngår i den norske ledergruppen og vil rapportere til landssjef Dennis Højland Nyegaard.

- Et selskap jeg deler ambisjonen til

Aasebø har jobbet som selvstendig konsulent siden mars 2020.

- Det har vært kjempelærerikt og spennende. Jeg har fått gjort veldig mye nytt og fått kompetanse jeg ikke hadde tidligere, så det har vært en fin reise.

På spørsmål om avgjørelsen om å gå til Clear Channel satt langt inne, etter 13 år hos erkerivalen JCDecaux svarer Aasebø følgende:

- Det var ikke vanskelig fordi jeg synes det er veldig spennende å komme tilbake til en bransje som jeg har vært i lenge og brent for både faglig og miljømessig. Så det føles veldig som å komme hjem. Jeg synes også at Clear Channel har vist en formidabel evne til å sette fokus på research, innsikt og produktutvikling, og evne til å fornye seg. Så jeg synes selskapet som jeg går inn i nå, er et selskap jeg deler ambisjonen til.

Aasebø sier Clear Channel er en stor og viktig aktør, med klare ambisjoner om å styrke kanalens posisjon både hos annonsørene og byråene.

- Den sterke drivkraften hos Clear Channel har imponert meg og ser virkelig frem å starte i den den nye rollen.

- Hvordan blir det å konkurrere mot gamle venner?

- Det er bare gøy. For da vet jeg at det er flinke folk som vil det beste for kunden, og det er det som bringer bransjen videre. At man hele tiden løfter kanalen, faget og setter kunden i fokus, det vet jeg JCDecaux gjør, og det gjør også vi i Clear Channel, sier Aasebø.

Medie- og reklamebyråene er svært viktige partnere for oss. Dennis Højland Nyegaard, landssjef Clear Channel Norge

- Aasebø blir en viktig ressurs for oss

Clear Channel-sjef Dennis Højland Nyegaard sier selskapet har en tydelig ambisjon for vekst i Norge, både for Clear Channel og utendørs som kanal. 

- Bjørn Erik blir en viktig ressurs for oss for å kunne ta ut vår ambisjon. Hans lange og brede erfaring innen både TV og utendørs vil være et viktig bidrag til å styrke vår posisjon. Medie- og reklamebyråene er svært viktige partnere for oss, og vi ønsker å styrke samarbeidet på flere områder, sier Nyegaard.

Nyegaard mener utendørskanalen har et stort potensiale å ta ut.

- Sammenligner vi Norge med andre land med tilsvarende mediebilde, ser vi at utendørs bør ta markedsandeler som kanal. Vi skal fortsette å skape effektfulle utendørskampanjer for våre kunder, i tett samarbeid med medie- og reklamebyråene, sier Nyegaard. 

På spørsmål om hvordan det blir å starte i utendørsbransjen når «ingen» er ute i gatene som en følge av koronasituasjonen, er Aasebø rask med å kommentere at folk fortsatt beveger seg ute i bybildet.

- Det er langt flere enn det man skulle tro som beveger seg ute i bybildet, det er færre i rushen, men trafikken sprer seg gjennom hele døgnet. Folk handler og beveger seg fremdeles rundt i bybildet, men på en litt annen måte enn før. Nedgangen er på enkelte områder marginal, sier Aasebø.

Aasebø, som hadde første dag i ny jobb mandag, forteller at det er spesielt å starte en jobb på Teams. 

- Jeg er en person som foretrekker «den gamle måten», å møte mennesker «face to face» er fremdeles det beste, selv om de nye digitale verktøyene også er fantastisk effektive i mange sammenhenger.

Tidligere TV3-topp tilbake til utendørsbransjen - men denne gangen hos «erkerivalen»