Story House Egmont i Norge selger digitalbyrå - blir del av dansk byråkjempe

Blir med i en gruppering som vil omsette for én milliard kroner i Norden.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det danske byrået S360 kjøper seg inn som ny majoritetseier i digitalbyrået Sempro, og sammen tar de ifølge administrerende direktør i Sempro, Ole Christian Ullereng, et stort skritt mot målet om å bli Nordens største performance-byrå. Samtidig er det duket for et navneskifte når Sempro-navnet avvikles og byrået skal drives videre under det danske byrånavnet. Den norske avdelingen av S360 skal fortsatt ledes av Ullereng og hans ledergruppe.

- S360 er et av de mestvinnende performance-byråene i Europa, og har gått fra én til over 100 ansatte på ni år. Samtidig deler de vår ambisjon om, i første omgang, å bli ledende på performance i Norden, sier Ole Kristian Ullereng til Kampanje.

Danske S360 vil dermed totalt telle rundt 150 digitale spesialister på tvers av Norden og forvalte markedsinvesteringer for over én milliard kroner.

- Med S360 som majoritetseiere får vi en kompetent og aktiv medeier som har de samme mål og strategier som oss, nemlig å bli mer attraktive for kunder, leverandører og ansatte. I dette tilfellet tror jeg én pluss én blir tre, fortsetter Ullereng.

Les også: Egmont-byråer nærmer seg 300 mill. i omsetning: - Vil kjøpe opp flere i dette markedet

Får ny eier:

Ole Christian Ullereng i Sempro får ny eier. - Dette gir begge parter en bedre utstyrt verktøykasse som vil gagne både nye og eksisterende kunder, sier Ullereng som får danske S360 som nye hovedaksjonær. Foto: Erik Hannemann.

Selger til Egmont-byrå

Sempro har de siste årene hatt Egmont i Norge, eller Story House Egmont som selskapet nå heter, på eiersiden og det er norske Egmont som nå selger sin eierandel på rundt 70 prosent til et byrå som er eid av det danske morselskapet, Story House Egmont i Danmark.

- Hva kan du si om verdsettelsen av Sempro?

- Jeg kan dessverre ikke uttale meg om selve transaksjonen og verdsettelsen av selskapet, sier han.   

Administrerende direktør Nina Vesterby i Story House Egmont i Norge måtte derfor ikke gå langt for å finne en kjøper. Både Sempro og S360 har hatt Egmont som sin majoritetseier og byråene har samarbeidet i flere år. Både S360 og Sempro har inngått i området som heter Marketing Services i Story House Egmont. 

-  Kjøpet betyr i praksis at Egmont selger sin andel i Sempro til S360 og er et resultat av alles ønsker om å ta neste steg. Partnerne i Sempro vil fortsatt eie rundt 30 prosent av aksjene i selskapet og sikrer dermed et fortsatt sterkt lokalt eierskap, sier Ullereng.

Blir i familien:

Sjefen i Story House Egmont, Nina Vesterby, mener det viktigste er at Sempro blir værende i familien. - Om eierskapet til selskapene ligger i Norge, Sverige eller Danmark er ikke jeg så opptatt av, sier hun.

- Vi er én Egmont-familie

Sjefen i Story House Egmont i Norge, Nina Vesterby, sier hun ser på transaksjonen «som en god mulighet til å posisjonere seg enda bedre i det skandinaviske marked.»

- Vi er én familie, og selv om Sempro blir en del av det S360 så er dette noe vi alle tror blir positivt for oss som selskap. Det er ikke slik at vi konkurrerer med våre søstre i andre land. Vi har et felles ansvar for å sikre vekst og fremgang totalt sett, og dette er noe vi alle er enige om er et smart trekk, sier Vesterby.

- Egmont har jo gradvis kjøpt seg opp i Sempro i løpet av årene, hvorfor ville dere plutselig selge?

- Det er ikke et «plutselig» salg, men som beskrevet ovenfor, en måte å innta en sterkere posisjon totalt i det Skandinaviske marked, sier hun.

Hun vil ikke kommentere hvor stor en eventuell gevinst på salget av aksjene i Sempro vil utgjøre.

- Vi kommenterer ikke på tallene i transaksjonen, sier hun.  

- Er dette å forstå som om Story House Egmont skal fokusere mindre på byråtjenester fremover?

- Nei, på ingen måte. Dette er et strategisk grep for å bli en sterkere spiller i markedet. Om eierskapet til selskapene ligger i Norge, Sverige eller Danmark er ikke jeg så opptatt av. Vi har et felles mål om å være en attraktiv eier som kan bistå med kompetanse, finansielle muskler og nettverk. Og vi ser etter enda flere partnere som kan være med på å stadfeste vår posisjon i det norske markedet, sier Vesterby.

Ny rekord i korona-år

Sempro-sjefen Ole Christian Ullereng sier Sempro har lagt bak seg nok et rekordår i 2020. Selskapet hadde i 2019 en omsetning på 120 millioner kroner som Sempro har opparbeidet siden oppstarten for 11 år siden.

- Hvor stor omsetning hadde Sempro i Norge i 2020?   

- Vi får dessverre ikke lov til å gå ut med våre omsetningstall for 2020 riktig enda, men kan røpe at vi leverte vekst på topp og bunnlinje også i 2020, sier Ullereng.

Jakob Vedel er administrerende for den nye kjempen. Han ser frem til å innlemme Sempro i sitt tjenestetilbud og nedslagsfelt.

– Vi ser virkelig frem til å kunne jobbe sammen med en så dyktig gjeng med digitale spesialister. Begge selskapene har hatt den samme tilnærmingen både til performance og til tankesettet rundt kultur og verdier. Noe som gjør at Sempro er en helt naturlig partner for oss når vi nå skal få fotfeste i det norske markedet, samt styrke vår nordiske tilstedeværelse, til glede både for nye og eksisterende kunder, sier administrerende direktør i S360, Jakob Vedel.

Story House Egmont i Norge selger digitalbyrå - blir del av dansk byråkjempe