Trekker frem seks studenter som utfordrer bransjen: - De er heltene våre

Høyskolen Kristiania bygger opp sin nye kampanje rundt seks tidligere studenter.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Høyskolen Kristiania lanserer nå deres nye kampanje for 2021. Som en følge av koronasituasjonen har ikke høyskolen hatt mulighet til å besøke skoler eller invitere potensielle studenter til dem. Høyskolen Kristiania har derfor måtte gå kreativt til verks og har nå bygget opp en ny kampanje rundt nåværende og tidligere studenter.

- Våre studenter og våre tidligere studenter er heltene våre. Gjennom denne kampanjen ønsker vi å vise frem hvordan de har lykkes gjennom å utfordre det konforme, sier kommunikasjonssjef og konstituert markedssjef, Kristin Røed Eliasson til Kampanje.

Eliasson sier de vil vise at studentene selv er nøkkelen til å skape sin egen fremtid og at de kan påvirke samfunnet rundt seg.

- Dette tror vi er viktigere i år enn noen gang før, og vi tror også at ønsket om å kunne bidra til endring er noe som vil treffe de som skal søke seg til høyere utdanning i år. Da vi satt i gang med planleggingen av kampanjen var det tusenvis av studenter som skulle vært på våre campus, og dette er vår måte å hedre dem på, sier Eliasson.

Den nye kampanjen, kalt «Velg en utdanning som utfordrer» er laget i samarbeid med Geelmuyden Kiese, Pressworks og Heimlich med Starcom som mediebyrå og de seks studentene som hylles med hver sin film er kommunikasjonsrådgiver og tidligere PR-student Habon Beegsi, designer og tidligere IT-student Angelica Dimude, spesialrådgiver og tidligere superstudent med tidenes beste vitnemål Ramadan Sulejman, gitarist, musiker og tidligere student Tora Dahle Aagaard, gründer-teamet og studenter innfor kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling Tine Karlsen og Fredrik Ekli og osteopat Rikke Klausen.  

Her kan du se den nye reklamefilmen til Høyskolen Kristiania. 

Mangfold har vært og er gjennomgående for alt vi produserer av markedsmateriell på Høyskolen Kristiania. Stein Oddvar Evensen, kommunikasjonsdirektør

- Et univers med studenthistorier

Seniorrådgiver og presseansvarlig, Anette Johnsrud Larsåsen, ved Høyskolen Kristiania sier det har aldri før vært større etterspørsel av ny kompetanse og kunnskapsmangfold.

- Vi har derfor laget et univers med studenthistorier, både fra nåværende og tidligere studenter, der vi løfter opp de virkelige stjernene på Høyskolen Kristiania. I spissen av denne kampanjen er seks studenter som har utfordret sin bransje på en unik måte, deriblant Habon Beegsi som sto i front for mangfold i PR-bransjen i høst, sier Larsåsen til Kampanje.

Habon Beegsi etterlyste i fjor sommer konkrete tiltak for å sikre større mangfold i norsk PR-bransje. Beegsi var på det tidspunktet i ferd med å gjøre seg ferdig med en bachelorgrad i strategi og PR på Høyskolen Kristiania.

Les også: Vil inn i «hvit» PR-bransje: - Vet at jeg må jobbe dobbelt så hardt

I dag jobber hun som digital rådgiver i Tankesmien Agenda og er altså er en av studentene som blir løftet frem av Høyskolen Kristiania i den nye kampanjen.

- Jeg stiller opp i kampanjen som en slags utfordrer og synes det er veldig hyggelig at Høyskolen Kristiania mener at jeg på en måte har utfordret samfunnet, og har invitert meg til å delta, sier Beegsi til Kampanje.

- Noe av grunnen til at jeg ønsker å være med i denne kampanjen er at jeg håper at det kanskje noen ser denne reklamen og tenker, «oi, kanskje jeg kan studere PR eller markedsføring», eller hva enn studiet er, og kanskje velge noe utradisjonelt, fortsetter hun.

Beegsi sier hun håper kampanjen bidrar til at folk blir inspirert og tenker seg om to ganger når de søker på høyere utdanning. 

- At de ikke alltid tenker trygt, men tør å satse på deres drømmer, sier Beegsi.

Utfordrer:

Tidligere PR-student Habon Beegsi er en av studentene som trekkes frem i den splitter nye kampanjen fra Høyskolen Kristiana. Foto: Pressworks

- Mangfold gjennomgående for alt vi produserer

Høyskolen Kristiania sa i fjor sommer at de skulle legge en plan for å rekruttere flere studenter med flerkulturell bakgrunn. 

- Et av målene våre er å øke andelen studenter med minoritetsbakgrunn, noe som blant annet synliggjøres i vår rekrutteringsprofil som skal appellere til økt mangfold, sa markeds- og kommunikasjonsdirektør ved Høyskolen Kristiania, Stein Oddvar Evensen, til Kampanje sommeren 2020.

Les også: - Studiestedene har en jobb å gjøre med å få inn mer mangfold

Kampanje har spurt kommunikasjonsdirektøren hvordan den nevnte målsettingen har påvirket utformingen av den ferske «Velg en utdanning som utfordrer»-kampanjen.

- Mangfold har vært og er gjennomgående for alt vi produserer av markedsmateriell på Høyskolen Kristiania. I år er kampanjen bygget opp rundt våre tidligere og nåværende studenter, og her er mangfold i interesser, kunnskap, talent og studieretning, samt det som er en hygienefaktor – opprinnelse og kjønn, sier Evensen til Kampanje.

- Hvordan tror dere søkertallene blir etter et år med korona og et mer usikkert arbeidsmarked?

- I 2020 har vi hatt rekordhøye søkertall, både på nett og stedbasert. Når det gjelder 2021 er det vanskelig å si noe helt presist for året, men når samfunnet er i en usikker situasjon er det mange som velger å ta utdanning for å sikre seg en kompetanse som arbeidslivet etterspør, sier Evensen.

Høyskolen har utarbeidet en medieplan for «Velg en utdanning som utfordrer» i samarbeid med Starcom.

- Universet er en del av en enorm kampanjerigg som blant annet skal gå i sosiale medier som Facebook, Instagram, Snapchat, Twitch og YouTube, men vi har også native, programmatisk og podcast i riggen, sier konstituert markedssjef Eliasson.

Hun sier avslutningsvis at «ved å bygge kampanjen på studentene selv, merker de allerede at innholdet treffer målgruppen.»

- Dette er en aldersgruppe som liker å utfordre, og inspireres av egen målgruppe. Derfor var dette et perfekt tidspunkt for å gi litt tilbake til studenter som har ofret mye for å bidra i dugnaden gjennom 2020, fortsetter Eliasson.

Her kan du se kampanjefilmene til Høyskolen Kristiania med kommunikasjonsrådgiver og tidligere PR-student Habon Beegsi. 

Trekker frem seks studenter som utfordrer bransjen: - De er heltene våre