Apt-sjefen forlater Try-huset: - Jeg skulle gjerne blitt lenger

Ny sjef allerede på plass når Trine Harnes gir seg som byråleder i teknologi- og designbyrået Apt.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det er et lederbytte på gang i Try-huset, og det er Try Apt-sjefen, Trine Harnes, som har bestemt seg for å slutte. Hun kom til byrået som kommersielt ansvarlig i mai i fjor og ble byråleder bare en måned senere. Men et drøyt halvår senere rydder Harnes pulten.

-  Jeg er veldig takknemlig for tilliten jeg ble vist da jeg kom inn som ny leder midt i en pandemi, og er imponert over hvordan vi sammen kom helskinnet gjennom en krevende høst. I tillegg til å ha levert gode kreative og lønnsomme resultater på alle fagområder har designsatsingen vist seg å være riktig retning for videre utvikling, sier Harnes.

Hun forlater Try-huset til fordel for jobben som fagansvarlig for designstudiet på Høyskolen Kristiania.

- Nå ser jeg frem til å dykke enda mer ned i designfaget, som fagansvarlig for Design Thinking på Fagskolen Kristiania, sier hun.

Hun kaller den nye jobben, med undervisning og formidling av faget for «en gammel drøm».

- Jeg er ingen akademiker, men jeg skal sørge for å gjøre designstudenter godt rustet til det som møter dem i praksis. Jeg må lene meg på all erfaring jeg har fått fra kreative miljøer som Try, Eggs og Making Waves, og kommer til å ha tett kontakt med bransjen fremover, sier hun.

- Var ikke lederjobben i Apt helt som du så for deg?

- Bakgrunnen for valget er sammensatt. Jeg skulle gjerne blitt lenger, men personlig bærekraft trakk det lengste strået denne gang. Det handler først og fremst om å finne en bedre balanse i livet i forhold til både jobb og privatliv, sier Harnes.  

Les også: Kvinner styrer Norges beste teknologi- og designbyråer: - Dette føles veldig naturlig

Dette ødelegger jo den fine tittelen dere hadde i Kampanje den gangen, men jeg er sikker på at Try fortsetter å jobbe med å få frem flere kvinner i toppledelsen. Trine Harnes, avtroppende Apt-sjef

- Forplikter å lede et av Norges beste byråer

Som daglig leder av Try Apt var hun med å befeste byråets posisjon som et av landets ledende digitale byråer med tredjeplassen i kategorien «Årets teknologi- og designbyrå» på Kampanjes «Byråprofil».

- Pallplasseringen i «Byråprofil» er en stor anerkjennelse, og det forplikter å lede et av Norges beste teknologi- og designbyråer. Det er sterke konkurrenter på alle kanter, og da kan du ikke ligge på latsiden, men må jobbe aktivt med strategi, kvalitet og kulturbygging. Jeg har konkludert med at det nå er andre som har mer krefter enn meg til å gjøre akkurat det, så da gir jeg meg mens leken er god, sier hun.

- Og nå som Try-huset endelig hadde funnet en kvinnelig byråleder?

- Ja, dette ødelegger jo den fine tittelen dere hadde i Kampanje den gangen, men jeg er sikker på at Try fortsetter å jobbe med å få frem flere kvinner i toppledelsen. Det at jeg gir meg som daglig leder har ingenting med det å gjøre, jeg er vant til å samarbeide med dyktige menn – og kvinner, sier hun.

Les også: Blir ny toppsjef i Try Apt: - Har aldri hatt en kvinne på det øverste nivået

Ny sjef allerede på plass

Nå blir det Christian Braathen som tar over sjefsrollen i Try-husets design- og teknologibyrå.. 

- Du hentet selv inn Christian Braathen, som blir ny Apt-sjef, så da er du vel sikker på at byrået er i trygge hender?

- Ja, jeg ansatte ham, men det var Kjetils forslag å overlate lederrollen til han nå, og det støtter jeg 100 prosent. Christian har vært rask med å utmerke seg og fikk en veldig god tone med resten av huset. Jeg tror også han kan gi Try Apt en tydeligere profil ved å satse videre på strategisk design. Jeg har selv veldig tro på at det er der man skal bygge ekstra kompetanse fremover, sier Trine Harnes.

Braathen har det siste halve året vært rådgiver i samme selskap og er allerede i gang i ny rolle. Han har bakgrunn som designer og gründer, har startet og drevet eget byrå, og kom til Try fra stillingen som nestleder i SDG.

- Try Apt har en usedvanlig god miks av fagfolk. Design, teknologi og motion har vist seg være en vinnende kombinasjon for å løse de ulike oppdragene vi står ovenfor. I tillegg er vi jo en del av det brede spekteret av kompetanse på Try-huset, noe som gir våre kunder enorme fordeler. Gjengen som jobber her, og ikke minst tidligere ledere, har lagt et meget solid grunnlag. Mitt oppdrag blir å kanalisere all den gode energien som finnes i Try Apt i samme retning, sier Braathen.  

Les også: Ny Apt-sjef henter SDG-nestleder

- Det er synd å miste Trine

Kjetil Try mener å ha funnet en ny daglig leder som er både skikket og motivert til å løfte Try Apt til nye høyder.

- Det er synd å miste Trine, men det er smarte folk også på Høyskolen Kristiania, så vi har forståelse for valget. Christian har på kort tid vist at han jobber godt på tvers av hele Try-huset. Samtidig har han skapt strategisk verdi for Try Apt sine kunder, så dette er en veldig god løsning, sier Kjetil Try.

 

Apt-sjefen forlater Try-huset: - Jeg skulle gjerne blitt lenger