Gresvig-konkurs kan ramme flere byråer

- Kan miste en kunde vi har hatt et tett og godt samarbeid med i mange år, sier Carat-sjef.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Mandag morgen ble det kjent at styret i Gresvig-konsernet, selskapet bak G-Sport og Intersport, har slått selskapet konkurs. Advokat Håvard Wiker i Ro Sommernes advokatfirma, som i dag tidlig ble oppnevnt som bostyrer, kunne fortelle at de har fått på plass en avtale som sikrer normal drift. 

Hva Gresvig-konkurrsen vil få av betydning for deres reklame- og mediebyrå, SMFB og Carat, er uvisst. 

- Det jeg kan si er at jeg har ingen sterke oppfatninger av markedsføring foreløpig, sier Wiker til Kampanje.

- Stanses all reklame og markedsføring nå eller fortsetter det som før?

- Jeg er for fersk inn i dette til å si hva vi gjør, men det er hvert fall gitt mulighet til å videreføre driften som vanlig, også er markedsføring et av mange temaer vi må vurdere, sier Wiker.

Gresvig samarbeider med reklamebyrået SMFB, men hvordan konkurrsen vil påvirke samarbeide kan ikke Wiker si noe om. 

- Konkrete avtaler har jeg ikke hatt mulighet til å se på enda, sier Wiker.

- Vi har sikret driften og det er det vesentlige oppi dette foreløpig, legger bostyreren til. 

Gresvig har i en årrekke drevet sportsbutikker under to kjeder: G-Sport/G-max og Intersport. Totalt består konsernet av i underkant av 95 egeneide butikker, med mer enn 2.200 ansatte og en omsetning i 2019 på 3,2 milliarder kroner. 

Konkursbegjæringen vil omfatte alle egeneide butikker - 100 franchisebutikker er ikke omfattet av konkursen. Tidligere ble det kjent at alle butikker holder åpent og at alle ansettelsesforhold videreføres inntil videre.

SMFB-sjef: - Vi føler med dem

Byråsjef i SFMB, Kristian Schøning-Kristiansen, sier de håper en løsning vil komme på plass på spørsmål om hvordan konkursen påvirker dem.

- Dette har ingen umiddelbar effekt for oss. Alle butikkene vil være åpne fremover og de har varer som skal selges, sier Schøning-Kristiansen til Kampanje.

SMFB ble Gresvigs nye reklamebyrå i 2017. Før det var de hos Foll Reklamebyrå.

- Dette er en krevende situasjon for de ansatte i Gresvig-konsernet, og vi føler med dem og håper at en ny og langsiktig løsning kommer på plass i løpet av kort tid, fortsetter SMFB-sjefen.

For SMFB er konkursen i Gresvig ikke godt nytt. I 2019 ble det kjent at møbelgiganten Ikea avsluttet samarbeidet med SMFB og i stedet gikk til konkurrenten Try. Etter det Kampanje kjenner til, skal det i midten av januar ha vært avholdt et allmøte i reklamebyrået. Der skal de ansatte ha blitt informert om at byrået er inne i en kartleggingsfase med tanke på fremtidig bemanning.

Nå er det i tillegg trøbbel hos en av byråets andre store kunder. Foruten Gresvig, jobber SMFB i dag med blant andre RiksTV og Freia. 

I slutten av januar svarte SMFB-sjefen Kristian Schøning-Kristiansen følgende på spørsmål om bakgrunnen for allmøtet og om byrået nå vil være nødt til å nedbemanne:

- I SMFB er vi som alle byråer opptatt av en sunn og god drift, og vi jobber derfor kontinuerlig med å sikre at inntekter og kostnader står i et fornuftig forhold til hverandre. Dette er en helt naturlig del av det å drive et byrå, og noen kunder forlater oss, mens andre kommer til, sa han.

Les mer: Møbelgiganten dropper SMFB - nå skal Ikea jobbe med Try

Carat-sjef: - Situasjonen er uavklart

Byråleder i Carat, Stian Jansen, forteller at de har vært i kontakt med Gresvig etter konkurs-nyheten. 

- Hva vil konkursen si for dere?

- Først og fremst er det en veldig trist dag for alle ansatte i Gresvig Retail. For oss kan det bety at vi kanskje mister en kunde vi har hatt et tett og godt samarbeid med i mange år. Rent økonomisk betyr det ikke noe for oss på kort sikt, sier Jansen til Kampanje.

- Hvorfor ikke?

- Fremtidig kan det bety at vi mister inntektene Gresvig ville ha lagt igjen hos Carat, men vi har ingen tap på mediekjøp. Men situasjonen er uavklart, så det blir spekulasjoner, sier Jansen. 

- Har du noen kommentar til videre samarbeid mellom Carat og Gresvig?

- Det har bare vært kjent siden i dag tidlig, så hva det vil si fremover det vet vi ikke ennå. Men vi håper at kjeden vil bli drevet videre av nye eiere, sier Jansen. 

Les også: Radarpar fra Rema 1000 møtes igjen - ny Gresvig-sjef henter Njål Berge fra Bouvet

Gresvig-konkurs kan ramme flere byråer