Knuser merkevare-rivaler for fjerde gang: - Enorm anerkjennelse

Se listen over landets sterkeste merkevarer her.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

For fjerde året på rad er Vipps å finne på toppen av den store merkevarerangeringen til YouGov. Den digital betalingsappen klarer dermed nok en gang å holde noen av landets aller mest kjente merkevarer unna toppen av listen, og de som er nærmest å utfordre Vipps er igjen NRK, Finn.no og Kiwi.

- Vipps ligger urokkelig på toppen og virker vanskelig å slå, men det er en sterk merkevare og en merkevare som folk opplever at gjør hverdagen enklere for dem. Vi ser også det samme i den danske rankingen der søsterselskapet MobilePay ligger som nummer to på listen over «best brands» i Danmark, sier senioranalytiker og ansvarlig for undersøkelsen i Norge, Kristin Blaauw Eriksen, i YouGov.

Leder for marked og merkevare i Vipps, Lars Istre, sier til Kampanje at det gleder stort å trone på toppen igjen og med en ny rekord i poengscore (se tabell lenger ned i saken).

- Det er fin pall å være en del av og en vanvittig kul anerkjennelse som alle oss i Vipps blir veldig stolte av, sier Istre. 

Istre mener det er en «enorm anerkjennelse» å igjen være helt i toppen på denne målingen. 

- Etter fire år på toppen er det kanskje lett å ta merkevareposisjonen din litt for gitt, men for oss blir dette bare en veldig sterk drivkraft for å sette retning fremover. Det er også en klar tilbakemelding om at vi har en viktig plass i folks liv og leverer en tjeneste og et produkt som folk setter priser på. Internt betyr dette også mye for stoltheten vår, sier Istre.

Det var tilbake i 2020 at Vipps gikk til topps på denne målingen som består av hele seks spørsmål eller drivere.

- Det som er bra med denne undersøkelsen er du måles hver uke hele året. Det er som å vinne Premier Leauge og ikke cupfinalen, Det er ikke en reklamekampanje i jula som redder deg på denne målingen, sier han.

Les også: Vipps er Årets markedsfører: - Vi har bare begynt denne reisen

Til topps:

Lars Istre topper igjen YouGovs merkevareundersøkelse i Norge. Foto: Vipps.

Her ser du oversikten over landets sterkeste merkevarer. Kilde: YouGov Brand Index.Stabilt på merkevaretoppen i Norge

Plassering Selskap 2023 2022 Endring i %-poeng
1. (1) Vipps 52,1 50,8 + 1,3
2. (2) NRK TV 41,0 41,8 - 0,8
3. (3) Finn.no 39,0 39,9 - 0,9
4. (5) Kiwi 38,6 39,0 - 0,4
5. (7) Samsung 38,3 35,7 + 2,6
5. (5) Tine 38,3 38,8 - 0,5
7. (9) IKEA 37,1 35,1 + 2,0
8. (6) Clas Ohlson 36,8 36,1 + 0,7
9. (10) Gilde 33,9 34,6 - 0,7
10. (13) Visa 33,5 32,0 + 0,7

 

- Vi setter lista høyt

Kriteriene som YouGov rangerer merkevarene etter, er «kvalitet», «inntrykk generelt», «verdi for pengene», «anbefaling», «omdømme» og «kundetilfredshet».

- Hva betyr mest?

- Det er nok ingen som stikker seg veldig ut, men omdømme og anbefaling er viktig. Det er kanskje den beste anerkjennelsen man kan få, det å få andre til å anbefale tjenesten eller produktet ditt, sier han.

Antall vippsere i Norge i dag er på fire millioner, eller hele 75 prosent av Norges befolkning og merkekjennskapen er stor med tanke på hvor mange som kjenner til Vipps i Norge i dag. 

- Hva er det mest krevende med å vedlikeholde en merkevareposisjon i dag?

- Det er å sørge for en høy innovasjonskraft og på grunn av fusjonen med MobilePay så har vi litt å gå på her. Vi har ikke hatt en reell produktnyhet på flere år og det kjenner vi litt på, sier han.

- Dere gjør det som regel alltid bra på ulike merkevareundersøkelser i Vipps, hvor kan dere strekke dere til å prestere bedre?

- Vi setter lista høyt med tanke på å prestere enda bedre når vi lanserer noe nytt. Neste produkt vi lanserer skal være eksepsjonelt bra og vi skal gjøre det enklere for forbrukerne og bedriften, sier han.

Les også: Tapte mer enn en halv milliard - Vipps-sjefen forventer ikke bedring i 2023

Måler merkevarer:

Senior Research Consultant i YouGov, Kristin Blaauw Eriksen, står bak undersøkelsen som måler merkevarer etter en rekke ulike kriterier i målingen, You Gov Brand index 2023.

Knuser merkevare-rivaler for fjerde gang: - Enorm anerkjennelse