Øker omsetningen med over 600 millioner: - Accenture Song er en ledende aktør i bransjen

Konsulentkjempen fortsetter å legge trykk på sin kreative byråsatsing, Accenture Song.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Konsulentkjempen Accenture samler alle sine krefter i nye lokaler i Rådhusgata i Oslo Sentrum. Det skjer etter at selskapet de siste årene har holdt til i det glasskledde Profilbygget på Fornebu.

- Det har vært 20 fine år, men det var veldig stor interesse for å komme nærmere sentrum så da valgte vi å lytte til de ansatte, sier norgessjefen Torbjørn Eik-Nes til Kampanje.

Dermed kommer også alle Accenture-avdelingene under samme tak ettersom den mer kreative byrådelen Song allerede holdt til i Oslo Sentrum.

- Song flyttet for noen år siden for å komme nærmere sentrumslivet, men nå flytter vi sammen igjen. At vi ikke har vært under samme tak de siste årene, har vært litt spesielt for Norge. Vi sitter stort sett sammen i alle andre markeder, sier Eik-Nes.

Han har invitert både kunder og ansatte til en sosial mingling i de nye lokalene og i anledning av den nye Trends-rapporten som Accenture Song årlig gir ut.  

- Song tilfører en ny dimensjon til den jobben vi gjør og vi ser at mye av det vi dag gjør handler om adferd og kundeopplevelser og det er en dimensjon som Song bringer med seg, sier Eik-Nes.

- Så nå blir dere alle litt mer kreative og lekne når Song-gjengen flytter inn?

- Ja, men vi har alltid prøvd å være litt kreative og lekne og vi har et rom på huset her som vi kaller MakerSpace. Det er et område som kan brukes fritt av alle ansatte til kreativt arbeid. Vi har verktøy som 3D-printere tilgjengelig, og det fungerer også som et samlingssted for sosiale treff og workshops. Også har vi tatt med oss tankesettet fra Song rundt den menneskelige opplevelsen og sosialiseringen. Vi har blant annet speilet kjøkkenløsningen til Song i de nye lokalene vår, sier Accenture-sjefen. 

Les også: Accenture-rapport slår fast at ungdom vil ha «digital detox»: - Kjøper dumme telefoner

Her kan du også høre podkasten Knepp som Kampanje produserer i samarbeid med IXDA Norge. Gjester i denne episoden er nettopp Accenture Song og Mari Heibø-Bagheri og Tuva Lunde Smestad. Programledere for episoden er Fredrik Matheson og Ann-Kristin Hansen.  

Undersøkelser viser at hele 95 prosent av markedsdirektører mener at kundene endrer seg raskere enn de klarer å tilpasse seg. Mari Heibø-Bagheri, leder av Accenture Song

- Vi tilbyr noe helt unikt

På begynnelsen av 2010-tallet satte konsulentgigantene Accenture. Deloitte og PWC en liten støkk i den kreative industrien da blåskjortene i konsulentselskapene plutselig begynte å kjøpe kreative byråer og selskaper. En av dem som har ledet an i denne utviklingen er Accenture som med sine oppkjøp av Fjord og senere det danske reklamebyrået Hjaltelin Stahl.

Internasjonalt har Accenture også kjøpt flere byråer og Accenture Song i New York lokket også nylig over reklametalentet Sollin Sæle til et av verdens aller mest kreative sentre.  sier Accenture følger tett med på denne delen av markedet som er i kraftig endring.

- Vi holder øynene åpne for endringer i markedet og tilpasser oss kontinuerlig. Når kundene våre ber om ekspertise innen brand og advertising, sørger vi for å bruke de beste ressursene tilgjengelig. Vi er trygge på at vi leverer konkurransedyktige kvalitetstjenester på dette området, sier hun.

Accenture er et konsulenthus som tilbyr tjenester innenfor virksomhetsområder som tradisjonell management consulting eller endringsledelse, teknologi og design og digital tjenesteutvikling. Men Accenture er ikke alene om å tilby dette tjenestespekteret. Også konkurrentene KPMG og EY har et tilsvarende tilbud og det har også IT-selskaper som Bekk og Sopra Steria.

- Hvordan føler dere at Song står seg i denne kampen?

- Vi tilbyr noe helt unikt, og den kreative delen vår er integrert med resten av organisasjonen på en måte som skiller oss fra konkurrentene våre. Vi jobber virkelig som «One Accenture», sier Bagheri.

Les også: Reklametalent håndplukket til Accenture i New York: - Jeg har troen, men er ikke så fan av navnet

Her kan du se alle tallene til Accenture i Norge for det avvikende regnskapsåret 2022/2023. Alle i MNOKØker på topp og bunn

Accenture 2023 2022 Endring i %
Omsetning 3.234,8 2.607,2 +24
Driftsresultat 128,8 87,1 + 48
Resultat før skatt 134,7 85,0 + 58

 

- En ledende aktør i bransjen

Samtidig er det noen år siden de store konsulentgigantene har gjennomført noen større oppkjøpet, samtidig som den tradisjonelle byråbransjen har svart på utfordringen med å styrke seg på tjenester innenfor det digitale, design og tjenesteutvikling. Med tunge finansielle partnere som ulike investeringsfond og PE-selskaper i rygg har byråmiljøer som North Alliance, Try og svenske ARC, som kjøpte nylig Los & Co, slått med et tjenestetilbud som består av management consulting, reklame og teknologi og innovasjon.

- Etter noen år der konsulenthusene var veldig hugget opplever du at pendelen nå svinger litt tilbake igjen i favør av den tradisjonelle byråbransjen?

- Jeg opplever ikke at pendelen svinger. Tvert imot, med økt fokus på kostnadskutt, verdsetter kundene våre i enda større grad å ha tilgang til et kreativt miljø som jobber sømløst og balanserer kundebehov, forretningsverdi og de mulighetene teknologien gir, sier hun.

- Er Song sterke nok på merkevarebygging og reklame?

- Accenture Song er en ledende aktør i bransjen og har en sterk tilstedeværelse i hele Norden. Hovedvekten av brand og advertising-kompetansen vår er i Danmark, der vi nylig ble kåret som nummer to blant de beste kreative byråene. Vår styrke ligger i samarbeidet vårt og evnen til å hente ressurser fra forskjellige team i Norden etter behov, sier hun.

Song-sjefen:

Mari Heibø-Bagheri er sjef for Accenture Song i Norge. Foto: Eivor Eriksen.

Satser milliarder på KI

Accenture Song-sjefen sier selskapet har gjennomført flere store endringer internt den siste tiden.

 - I våre kundeprosjekter kreves det en rekke ferdigheter. Vi kombinerer design, kreativitet, merkevarebygging, strategi, teknologi og lojalitet. Undersøkelser viser at hele 95 prosent av markedsdirektører mener at kundene endrer seg raskere enn de klarer å tilpasse seg. Dette legger enormt press på oss for å være fleksible, og akkurat som vi anbefaler kundene våre, må vi også kontinuerlig forbedre oss, sier Bagheri.

Accenture besluttet der for det Song-sjefen i Norge kaller «en fullstendig omorganisering av Song» i desember. Totalt så jobber det i underkant av 100 mennesker i Song. 

- Dette hjelper oss med å bryte ned siloer og samle kreative designere, utviklere og rådgivere i samme avdeling, sier hun.

Omsetningen i Accenture Norge siste regnskapsår endte på rekordstore 3,2 milliarder kroner og det var en vekst på hele 600 millioner kroner.

- Tar området Song også en del av denne veksten?

- Song jobber helt integrert med resten av Accenture og det er klart Song har tatt del i denne veksten i Norge, sier hun. 

 Også overskuddene skyter fart og det med snaue 50 millioner kroner til 134,8 millioner kroner før skatt.

- Vi er et solid selskap med godt fotfeste i det norske markedet og vokser både innen offentlig og privat sektor, sier norgessjefen i Accenture, Torbjørn Eik-Nes.

Et av de store satingsområdene fremover er kunstig intelligens (KI) der Accenture investerte tre milliarder dollar i i fjor

- Den investeringen har styrket vår ledende ekspertise på dette området. Satsingen på KI er imidlertid ikke noe nytt for Accenture. Vi har investert i over KI i mange år, og har et solid fundament som gjør oss i stand til å skalere opp og levere det beste innen denne nye teknologien, sier Eik-Nes. 

Øker omsetningen med over 600 millioner: - Accenture Song er en ledende aktør i bransjen