Reklamekonsulenter splitter opp: - Ikke enige om veien videre

Alf B. Bendixen slutter i NSB og starter opp for seg selv. - NSB lever videre, sier partner Joakim Vars Nilsen.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Konsulentene Alf Bendik Bendixen, Joakim Vars Nilsen og Julius Einan Støback bryter opp etter å ha jobbet sammen i rundt to år. Tilbake i 2021 startet de tre opp konsulentselskapet NSB – Marketing Best Practice med et mål «om å hjelpe selskaper med å tette gapet mellom praksis og beste praksis», og vise hvordan det er mulig «å skape vekst gjennom å bygge merkevarer.»

- For rundt ti år siden så det ut som om kompetanse på merkevarebygging var på vei til å gå ut på dato, men til tross for en rekke nye digitale og andre mediekanaler er ikke merkevarebygging blitt mindre aktuelt. Heldigvis. Sterke merkevarer og langsiktig merkevarebygging skaper vekst og gjør de korte verktøyene mer effektive. Kompetanse på merkevarebygging er blitt viktigere enn noen gang, sier Bendixen til Kampanje.

Bendixen er en av norsk reklamebransje store nestorer og den mange mener innførte den såkalte planner-funksjonen i norsk byråsammenheng. Han har de siste 20 årene vært konsulent innen merkevareledelse og er også en kjent bransjestemme og foredragsholder. 

- Hva skal du gjøre nå?

- Jeg etablerer nå et nytt firma hvor jeg vil konsentrere meg om det jeg har brent for i 30 år og det er å hjelpe bedrifter med å skape vekst gjennom å bygge merkevarer, sier Bendixen.

- Hvorfor skiller dere lag?

- Jeg var med å starte NSB Marketing Best Practice i desember 2020 og har fått være med på  mange faglig spennende prosjekter. I 2022 ble det imidlertid klart at grunnlaget for et videre samarbeid der ikke var til stede og jeg bestemte meg for å forlate selskapet, sier han.

Les også: Reklameveteran starter nytt selskap – får med seg tidligere Hurtigruten- og Norwegian-ansatte

Når vi først ikke var enige om veien videre, ble det naturlig å skille lag. Joakim Vars Nilsen, NSB

- NSB lever videre

De to andre partnerne Joakim Vars Nilsen og Julius Einan Støback sier NSB-toget kjører videre for full maskin.

- NSB lever videre, sier Vars Nilsen

Han sier som sin partner de siste to årene at grunnlaget for samarbeid ble borte.

- Når vi først ikke var enige om veien videre, ble det naturlig å skille lag. Også ønsker vi Alf lykke til videre, sier Vars Nilsen til Kampanje.

Vars Nilsen har mange års erfaring med å bygge merkevarer både som gründer, rådgiver og leder fra byrå og kundesiden i McCann, Tine og Hurtigruten. 

- Så du og Støback skal drive videre?

- Ja, det stemmer. Vi driver NSB videre sammen med teamet vårt på to researchere, sier Vars Nilsen.

NSB hadde i sitt første hele oppstartsår en omsetning på seks millioner kroner og de tre likestilte partnerne fikk et overskudd før skatt på 1,8 millioner kroner. Partnerne delte i 2021 et utbytte på 1,4 millioner kroner. 

Reklamekonsulenter splitter opp: - Ikke enige om veien videre