Millionær-bestemor gjør Lotto til merkevarevinner i «nye» Reklamebørsen

Telenor har månedens best likte film, men Lotto gjør det bedre i en helt ny kategori i undersøkelsen.

Publisert / Oppdater

Bror Remen
Bror Remen Journalist
Bror Remen
Dag Robert Jerijervi Journalist

Telenor og Lotto kniver om seieren når årets første vinner i Reklamebørsen skal kåres. Dette er en undersøkelse som gjennomføres hver måned av Essence Mediacom og som blant annet måler hvilke filmer nordmenn husker og liker best.

Telenor gjør det bra med en reklamefilm setter søkelyset på mobbing og press som barn blir utsatt på internett. Dette er en reklamefilm som folk både husker og liker. Filmen ble oppmerksomhetsvinner på tvers av kjønn og alder, med unntak av de mellom 20 og 39 år, som husket Altibox’ film om samme tema enda bedre. Telenor-filmen ble også best likt i alle segmenter med unntak av de over 50 år.

40 prosent sier at de liker Telenor-filmen bedre enn andre reklamefilmer.

- To filmer i denne runden fokuserte på netthets, men det bare Telenors film som traff bredt. Mens Altibox først og fremst traff godt blant de under 40 år lyktes Telenor med å engasjere på tvers av både kjønn og alder, sier innsiktssjef Håvard Ose i Essence Mediacom.

- Vi er utrolig stolte

Nyheten blir godt mottatt i Telenor.

- Vi er utrolig stolte av «Bruk hue» i Telenor, og jobben Røde Kors og gjengen fra Sustainability i Telenor gjør er intet mindre enn fantastisk, sier leder for markedskommunikasjon Thomas Barre i Telenor.

«Bruk Hue» er et samarbeid mellom Telenor og Røde Kors som blant annet består av et undervisningsopplegg for å forebygge nettmobbing og utenforskap. Filmen som hevder seg i Reklamebørsen ble først vist i 2020. Se den her.

- Resultatene viser at kommunikasjonen treffer svært godt på tvers av segmenter, og spesielt de yngste. Den tar opp et viktig tema som er relevant, som engasjerer og som ikke minst bedrer inntrykket av Telenor, sier Barre.

Best likt:

Telenor har månedens best likte film, men Lotto ligger hakk i hæl. Kilde: Essene Mediacom

Lotto vinner på ny parameter

Selv om Telenor-filmen både huskes og likes best, er det Lotto som stikker av med sammenlagtseieren i årets første utgave av Reklamebørsen. Reklamefilmen med navnet «Syden» hadde bare så vidt begynt å rulle på TV da målingen ble gjennomført, og måtte se seg slått av Telenor både på oppmerksomhet og liking.

Det er en helt ny parameter i Reklamebørsen – kalt «Branding» - som sender Lotto til topps. For første gang spør Essence Mediacom respondentene om det var lett å huske hvem som er avsenderen av filmen.

- Oppmerksomhet i seg selv har ikke så mye verdi om man ikke klarer å knytte det til riktig avsender, sier innsiktssjef Håvard Ose i Essence Mediacom.

Denne endringen har vært etterspurt, forteller han. Essence Mediacom bruker en lignende variant av spørsmålet i sine egne kampanjemålinger.

- Det er en etablert måte å spørre om avsenderidentitet på, som jeg vet at flere bruker.

83 prosent av respondentene synes det var lett å huske at «Syden»-filmen var for Lotto. Til sammenligning synes 57 prosent at det var lett å huske at «Bruk Hue»-filmen var for Telenor. Det er for øvrig Hurtigruten som gjør det aller best på det nye parameteret.

- Telenor ville i alle tidligere målinger vært sammenlagtvinner fordi de både vinner på oppmerksomhet og liking, men må denne måneden se seg slått av Lotto som har tydeligere «branding», forklarer Ose.

Lett å huske:

Kun 17 prosent av de spurte synes det var svært lett å huske at det var en reklamefilm for Telenor. Til sammenligning synes 41 prosent at det var svært lett å huske at det var en reklamefilm for Lotto. Kilde: Essence Mediacom

- Det viktigste er å treffe bredt

Lotto ligger heller ikke langt bak Telenor på de øvrige parameterne. 53 prosent kan huske å ha sett Lotto-filmen og 36 prosent liker den bedre enn andre reklamefilmer.

Tove-Kristin Liberg, markedskommunikasjonsansvarlig i Norsk Tipping, er fornøyd med resultatene.

- Det er selvfølgelig veldig stas at vi har klart å skape en historie som folk liker og husker. Det viktigste for oss er å treffe bredt, både blant de unge og eldre, og det mener jeg at vi har klart, sier Liberg.

Les også: Norsk Tipping tar Otto-pause: - På tide å ta en helt annen retning

Reklamefilmen fra Lotto forteller historien om en bestemor som «reiser» til Syden ved å kjøpe en gigantisk storskjerm som plasseres utenfor hjemmet hennes. Slike morsomme og absurde historier er noe Lotto ønsker å være kjent for.

- I Lotto har vi tradisjon for skape historier som spiller på humor, og situasjoner som folk kan kjenne seg igjen i. Humor er et ekstremt nyttig verktøy for å fortelle de gode historiene. Nå ønsker vi å bygge videre på dette, og vi har allerede mange morsomme og spennende historier klare med den litt «crazy» bestemoren, sier Liberg.

Se reklamefilmen her:

Millionær-bestemor gjør Lotto til merkevarevinner i «nye» Reklamebørsen