Fjoråret ble tidenes toppår for Metro Branding som nådde en historisk høy omsetning på 70 millioner kroner og et overskudd før skatt på 6,4 millioner kroner.
- Kontinuerlig fokus på å skape verdi for kundene våre er det som driver oss. Hvert eneste prosjekt vi løser skal gi effekt. Og det har altså også vist seg å gi verdi for Metro Branding sitt økonomiske resultat, sier administrerende direktør Cathrine Stensland til Kampanje.
Den økte omsetningen kommer ifølge Stensland på grunn av at byrået håndterere stadig mer av de digitale mediekjøpene til kundene.
- Vi har jobbet målrettet, optimalisert prosesser og satset på kompetanseutvikling for å være lengst fremme innen vårt fagfelt. Vi har også ansatt flere nye spesialister innen UX-design, sosiale medier og performance marketing. Den økte omsetningen vår henger sammen med denne satsingen. Det er viktig at vi også kan tilby den delen av tjenestetilbudet, så bruttoomsetningen vår er også noe vi følger med på selv om byråinntekten er det vi er mest opptatt av, fortsetter hun.
Og byråinntekten legger også på seg og vokser til rekordnivåer. I 2021 endte byråinntekten til Metro Branding på 48 millioner kroner. Dermed legger Metro Branding i mellomsjiktet av de største norske reklamebyråene i størrelse. Her finner en reklamebyråer som Anorak, Pol, Dinamo, We Are Live og Kitchen som i 2020 alle hadde en byråinntekt på mellom 50 og 60 millioner kroner. Etter det er det et sprang opp til de byråene som ligger på over 70 millioner kroner der en finner byråer som Schibsted Partnerstudio, Anti og Los & Co.
- Bikker dere 50 millioner kroner i år da?
- Vi har høyere ambisjoner enn som så. Vi legger opp til en betydelig vekst for inneværende år, sier hun.
Les også: Metro Branding med omsetningsrekord for andre år på rad: - Positive ting som skjer