Etter å ha satt ny omsetningsrekord i 2018, kan strategi-, design- og kommunikasjonsbyrået Metro Branding skilte med det samme i 2019. I forfjor økte byråets omsetning med 10 millioner kroner, mot fjorårets økning på 9 millioner kroner. Samtidig har byråinntekten økt. 

Daglig leder i selskapet, Cathrine Stensland, sier at hun er svært fornøyd med omsetningsveksten, og at byrået nok en gang setter ny omsetningsrekord. 

- Dette var helt i tråd med vår vekststrategi. Vi har hatt en veldig fin utvikling både i kundeportefølje og vanvittig dyktige medarbeidere som har bidratt til å nå målene våre, sier hun. 

I tillegg til omsetningsrekord i 2018, fikk Metro Branding da også flere nye tilskudd i stallen – som blant annet Blush, NTB, Norwegian, Hansa Borg Bryggerier, Bærum kommune og Bertel O. Steen.

- I 2019 fikk vi Orkla Health, nærmere bestemt Möller´s Tran, som ny kunde. Vi utviklet blant annet global nettside for den velkjente merkevaren. Flere merkevarer i Orkla-konsernet valgte også Metro Branding som samarbeidspartner, blant annet TORO, sier Stensland.

Blant de andre nye kundene i 2019 finner vi også navn som Kinnarps, Wilfa og NKI.

Måtte permittere ti: - Rammet av korona
Siden i fjor har antallet ansatte på kontoret i Karl Johan i Oslo vokst fra seks til ti. I mars skrev Kampanje gladnyheten om at Metro Branding hadde ansatt fem nye - slik at det totale antallet ansatte i på kontorene i Oslo og Sandefjord økte til 42. Nå er ti av de ansatte permittert på grunn av koronakrisen. 

- Vi har måttet tilpasse oss markedssituasjonen slik den har vært de siste fire månedene. Så håper jeg at markedet normaliserer seg igjen utover høsten slik at vi kan komme tilbake til vanlig drift, sier Stensland. 

Hun sier at byrået, i likhet med mange andre bransjekolleger, ble rammet av koronakrisen i form av brems og innskrenkning i markedsbudsjetter hos flere kunder. 

- Det har også vært betydelig mer krevende å jobbe med new bizz, sier Stensland. 

- Bevegelse i markedet
Byrået mottok sammenlagt litt over 362.000 kroner i kontantstøtte i månedene mars, april og mai. 

- Var dette nok? Kommer dere til å kunne fortsette veksten i 2020? 

- Vi er takknemlig for tiltakspakkene som myndighetene har iverksatt og for den kontantstøtten vi har mottatt. Vi ser på 2020 som et unntaksår i vår langsiktige strategiplan om vekst. Vi har flere år bak oss med en fantastisk vekst. Kurven flater ut i år, så får vi se hva 2021 vil bringe. Men det er altfor tidlig å snakke om neste år nå. Høsten blir viktig for oss.

- Hvordan ser situasjonen ut nå, og hvordan ser budsjettet ut for 2020?

- Normalt sett så pleier det å være bra trykk i august. Nå blir august en moderat måned. Vi hadde lagt et offensivt budsjett for i år. Det kommer vi ikke til å nå, det er det bare å innse. Nå handler det om å ta vare på våre gode kunder og medarbeidere, og jobbe for sorte tall i regnskapet for 2020. Topplinjevekst er alltid morsomt, men det er resultatene og våre gode leveranser som teller, sier Stensland og legger til: 

- Det er positive ting som skjer og bevegelse i markedet. Vi vant to byråkonkurranser nå rett før sommerferien og fikk Skagerak Nett og Larvik kommune som helt nye kunder. Det var moro å ringe i bjella!

Her ser du tallene til Metro Branding for 2019. Alle tall i MNOK. 

Metro Branding

2019 2018 Endring i prosent
Omsetning 61,2 52,2 16,6
Byråinntekt 42,8 38,5 12,5
Driftsresultat 2,9 3,1 -
Resultat før skatt 2,9 3,1 -